niste služili vojske?

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Se strinjam, stardec..sami šišmiši
smile-1.gif

Da znaš streljati in si fizično pripravljen na smak sveta je zrlostni izpit? Bejž no bejž.

Ne rečem da vam je bilo lepo, ampak če te je to vzgojilo, potem moje sožalje. Kakšnih pozitivnih socialnih vrednot iz vojske sigurno ni nihče prinesel.

Če potegnemo črto. Zgleda ste imeli vsi tako zanič vzgojo in nesposobne starše, da ste potrebovali vojaško vzgojo, da postanete vsaj približno normalni
evil.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Streljat se je komaj kaj učilo. Treba se je blo naučit preživet v mizeriji, pomanjkanju, kolektivu in spoštovanju določenega reda.
Red je bil kakršen je bil, ampak bil pa je.
In to je tisto, kar vam raznim Murkotom manjka. Vse vam je na mizo prinešeno in sami mamini sinkoti postajate, ker sami niste sposobni nič druzga ustvart kot po računalniku klofat pa žogo brcat. Potrpet pa tud ne znate nič. Skratka, ene posrane mevže ste. Zato pa nimate punc. Punce ne marajo takih drekačev.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.536
72
48
Kranj
Citat:
Kakšnih pozitivnih socialnih vrednot iz vojske sigurno ni nihče prinesel.
Res je! Vsaj bivša JLA te je razvrednotila kot človeka, ti si bil tam samo številka brez vsakih pravic. Vojska je bil svoj svet odrezan od družbeno moralnih vrednot. Postali smo egoisti, nacionalisti...res nič kaj dobrega nisem odnesel od tam. Moj cilj tam doli je bil, preživeti in kar ne ubija krepi! Po enem letu sem JLA zasovražil do dna srca, vendar po eni strani pa cenim to izkušnjo, ker človeka res utrdi za celo nadaljne življenje.

I

Izbrisan uporabnik #488

Vojska je bil težka izguba časa, sploh služenje v RS v času, ko je vsak mesec pomenil ogromno.
Tiste osnove, ki se jih moraš naučiti, bi lahko pridobil vse v enem intenzivnem mesecu.
Ostale mesece pa si se prekladal v brezdelju, monotonem čiščenju opreme, še prej si jo brezveze umazal, da si jo lahko potem spet čistil itd...
Streljalo se je tudi malo, raje so te dali na stražo kakega skladišča, ki je bilo za visoko ograjo, opremljeno s kamero, laserom in drugimi sistemi, za morebitnega lopova pa si bil kot šetač lahka tarča
smile-1.gif
Z lahkoto bi te pospravili brez sledu.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Kaj si pa ti sposoben ustvarit? Malo širok pojem si si izbral za pametovati.
Nekaj koristnega kar imaš za pokazat in nekaj kar bo ostalo še zanamcem.
Brcanje žoge pa to ni.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Ostale mesece pa si se prekladal v brezdelju, monotonem čiščenju opreme, še prej si jo brezveze umazal, da si jo lahko potem spet čistil itd...
V brezdelju so bli tisti, ki so bli lenuhi. Kdor je hotu, je delal, al pa kakšno knjigo prebral itd....
Saj nisem reku, da je blo to neko koristno delo. V teh vojskah se je lahko vsak mulc navadu samostojnosti. V vojski ni blo mamice.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Kaj si pa takega ustvaril? Da bo še za naslednje rodove.

Razen deficit v državni blagajni, in častni naziv v Bajukovi stranki
evil.gif
Kdor me pozna, ve in vidi da imam kaj za pokazat. Ampak ti mi nekako ne deluješ tolk zelo pomemben, da bi mi blo vredno razlagat kaj vse sem naredu. Sori.

I

Izbrisan uporabnik #488

A si ti videl koga ki se je v vojski pretegnil?
smile-1.gif
Jaz nisem videl nikogar, ki bi z veseljem kaj naredil.

Že od nekdaj je bil tak sistem, da se je potrebno čimbolj izogibati neumnemu in nepotrebnemu "delu".

V vojski ni bilo mamice, si pa mel "atija" al pa "brata", no, da bi se kdo naučil samostojnosti je tudi malo čudna.
Lepo si bil robotiziran, vstal ob določeni uri, opravil določene zadeve in šel spat. Saj ni bilo težko.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Ja, red si moral spoštovat, pa magari je bil slab. In kdor ga ni spoštoval, je bil kaznovan. To ni majhna stvar.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

V vojski ni bilo mamice, si pa mel "atija" al pa "brata", no, da bi se kdo naučil samostojnosti je tudi malo čudna.

Ravno zaradi prvega dela.

So raznorazne mamine maze vsaj spoznale kako se spuca sekret in postelje postelja.

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.302
34
48
41
Nekje v naši ljubi kokoški
Nisem bil v vojski, prva generacija, ki ni rabila iti. Sem pa dobil poziv na nabor in kasneje, ko se je preklicalo še reklamo za profesionalno vojsko. Sem bil prav jezen, da bom mogoče moral iti v vojsko, ker so me takrat že sprejeli na izbrano univerzo (ki mi je dala znanje, da imam danes dobro službo). Jaz nisem za v vojsko, verjemite mi, nočete me za vojaka. Problemi so vse od mojih motoričnih spretnosti do pacifističnih teženj. Pa koliko sem poslušal zgodbice prejšnjih nabornikov to sploh ni nevem kakšna vojska, disciplina samo iz strahu, pijančevanje, kajenje, spanje med razlago teorije orožja.

Glede tega kako te vojska utrdi in naredi spoštovanja vrednega človeka je pa tudi za lase privlečena. Lahko te izkušnje tudi kako drugače dobiš brez igranja civilizirane živali. Pa itak imam na splošno dovolj starcev iz bivše juge, ki mislijo da so oh in sploh in polni besed o prelepi jugi medtem pa pozabljajo kako se je vse končalo. Res spoštovanja vredno ja.

Ampak ne me narobe razumeti. Če že kdaj bi sedaj šel v vojsko, ko je profesionalna in so tam samo tisti, ki to hočejo. No, koliko je profesionalna v praksi ne vem, pa tudi koliko je tam ljudi, ki se niso imeli kam drugam dati pa so pač šli v vojsko.
grin1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
pa tudi koliko je tam ljudi, ki se niso imeli kam drugam dati pa so pač šli v vojsko.

Kar se vojske tiče nimam nič proti da je not šrot, še vedno je bolje da so tam, kot pa da postanejo kriminalci.

Druga stvar je policija, kjer tudi jemljejo take, ki jih niso hoteli nikjer drugje, pol te pa en kelnar jebe na cesti zaradi 10km/h preveč.