Nikon v BigBang-u

matj

Pripravnik
5. nov 2007
59
0
6
ah, za balast bo pa vsak dober
smile-1.gif

mish

Pripravnik
18. avg 2007
181
0
16
Obišči stran
Samo če že kupujete D40, torej model z 6,1 mpx, potem se definitivno bolj splača pogledat za rabljenimi D70. Mnogo boljši fotoaparat že v osnovi, edino zadnji zaslonček je manjši. Da ne govorim da podpira vse objektive, ne samo tiste z notranjim ostrenjem. Za 500€ pa se dobi že lepe komplete z kvalitetnim nikkor 18-70 DX 3,5-4,5 ED objektivom, ki je - se upam trditi - boljši od tega v kitu z D40.

Posebej pri objektivih se ne špara. Sem tudi jaz sprva tako mislil in kupil 70-300 tamrona, ki pa sedaj že 3 leta pridno zbira prah na polici, ker slike z njim, še posebej v močnejši svetlobi, so pač zanič.

Brgo, če pa imaš namen v prihodnosti posebej kupiti objektiv, potem mora biti super objektiv nikkor 16-85 DX 3,5-5,6 ED VR. Sam ga bom verjetno enkrat kupil.

Nazadnje urejeno:

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
kr brbotaš nekej brez veze... Meni D40 popolnoma odgovarja. Rabim samo še 70-300 objektiv in je. Veliko pa mi pomeni tudi trotlca, ki je v kompletu, vse kar pa ima d70 boljše pa je popolnoma nepomembno, še najmanj pa piksli.
Aja, koliko hočeš za tamrona, glede na to, da je zanič? Če ga tako pljuješ bi moral bit s 50 evri zadovoljen, a? Kaj praviš? Narediva kupčijo?

Nazadnje urejeno:

mish

Pripravnik
18. avg 2007
181
0
16
Obišči stran
Govorim iz lastnih izkušenj. Sicer pa se sprašujem kdo brbota brezveze. Kot prvo D70 nima nič več pikslov kot D40. In pa ko se boš resno začel ukvarjati s fotografijo, boš spoznal da mnoge stvari niti slučajno niso nepomembne. Sicer ne poznam D40 kaj dosti, a če nič drugega je rokovanje z enim ali drugim popolnoma drugačno zavoljo dodatnega koleščka spredaj in LCDja zgoraj. No sej ne rečem - najbolj pomemben je fotograf, potem šele fotoaparat. Ampak kot sem rekel, D70 je za enak denar definitivno mnogo boljši kot D40, sploh če primisliš še kakšen objektiv dobiš pri enem in drugem.

Glede objektiva: Spet. Ko se boš začel malo več ukvarjati z fotografijo bi ti bilo žal tudi 50€. Sicer pa ne, ne prodam ga pod ceno, za kakšnih 100€ pa brez problema. Samo da nebi potem jokal da ti ne deluje avtomatsko ostrenje. Na D40 namreč ne delujejo objektivi brez notranjega ostrenja
wink-1.gif

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik mish pravi:
Na D40 namreč ne delujejo objektivi brez notranjega ostrenja
wink-1.gif

Ne delujejo objektivi brez motorčka za ostrenje. Notranje ostrenje tukaj nimat neke veze... Sicer pa danes D40-ki to več ne moreš šteti kot pomanjklivost.

mish

Pripravnik
18. avg 2007
181
0
16
Obišči stran
Brez svojega motorčka sem mislil ja. Pa saj so skoraj vsi sedaj z notranjim ostrenjem. Ali mogoče ravno ti cenejši v kompletu z D40 niso?
Ja, imaš prav, niti ni več pomankljivost to. Tisti ki ima dobre starejše objetktive res tako ali tako ne bo kupoval 40ke al pa 60ke, kdor pa se začenja ukvarjati s fotografijo, bo pa tako ali tako kupoval nove objektive.

cbb, nebi vedu z glave, ti jutri sporočim bom pogledal. Vem samo to da je 70-300 in z enim(!) LD elemenotm in da je star 3 ali 4 leta. Skratka zelo hitro se opazi kromatsko aboracijo na slikah, slikanih pri močnejši svetlobi. Za začeniško amatersko fotografiranje še je, za kaj več žal ne.

mish

Pripravnik
18. avg 2007
181
0
16
Obišči stran
D80 je sicer super izbira, a kmalu pride nov model, vsaj tako se šušlja v fotografskih krogih. Pa eno pomankljivost ima D80, zaradi katere bi se splačalo počakati na novega - senzor namreč še ni samočistilni. D60 ga že ima, 40-tki pa mislim da še ne.

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Pomankanje čiščenja senzorja menim, da ni ravno neka lastnost, ki bi nekoga odvrnila od nakupa neke mašine. Sploh pa...a nismo bili na začetku teme pri okoli 500€? Že nova D80+kit prideta okoli 1k€.

mish

Pripravnik
18. avg 2007
181
0
16
Obišči stran
Oh, verjemi, če pogosteje menjaš objektiv, zna biti izredno moteče. Sploh na kakšnih potovanjih, kjer senzorja ne moreš očistiti spotoma. Potem pa je potrebno vsako fotko posebej popravljati v PS.
Skratka sam vem, da bi mnogo raje kupil takšnega z čiščenjem senzorja kot pa takšnega brez.Oziroma takšnega brez sploh nebi kupil.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
To čiščenje senzorja v praksi ni tako zelo dobro, kot bi naj bilo.