Nikon D7000

Lecter

Pripravnik
26. jul 2007
598
0
16
Na tiste redke stvari, ki si jih opazil, da ima d300 boljse sem ti odgovoril. Kot vidis, si marsikaj spregledal, poenostavil.

Ne zafrkavam. Samo resno sprasujem. Si nasel mogoce se kaj drugega kar ima D300(s) bolje?

Pa da ne pozabim. Ko si pisal kako je pomembno, da imas 2 memory slota zaradi backupa. Kot sem ti ze napisal ni ravno velika prednost, glede na to, da ima tudi D7000 dva memory slota in prav tako lahko dela backup. Celo - D300 ima samo en memory slot in ostanes brez backupa. Nasel si torej se en o stvar kjer D300 ni boljsi ampak je celo veliko slabsi.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
jaz govorim o D300s. in D300s je za moje pojme bojlši od D7000. Nikon ga sam uvršča med prosumer uporabnike - kar pomeni za napredne amaterje in 2nd body profijev. D7000 pa za amaterje oz. napredne amaterje.

sicer ne najdem potrditve, ampak odločilna prednost je weather sealing - se pravi, da je D300s malce zaščiten pred vremenskimi neprilikami, dočim D7000 ni. in to je spet v prid D300s.

glej, brez veze se prepirat - D7000 je odličen aparat za amatersko in napredno amatersko uporabo. D300s prav tako odličen aparat za napredno amatersko in profesionalno uporabo.

tudi 40D in 7D sta si blizu pri Canonu (no 50D, ker je novejši), pa če gledaš po papirju sta nekje v istem rangu. ko pa delaš z enim ali drugim, pa verjemi, da je 7D svetlobno leto naprej.

in isto si upam trditi za D7000 in D300s.

@Oriolus: jaz sem zaprisežen Canonaš, pa mi Nikon s svojimi novotarijami ne da spat ...
wink-1.gif

Lecter

Pripravnik
26. jul 2007
598
0
16
Da ti se malo pomagam (sem bil ze prvi, ki sem nasteval misnus D7000 napram D300S).

Prozilec - ta daje na D7000 slabsi obcutek. Delal sem ze z d70s, D80, D300, D700 in D3 - vsi imajo boljsi prozilec. Ampak mislim, da se bom na to lahko navadil.

Lecter

Pripravnik
26. jul 2007
598
0
16
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:

sicer ne najdem potrditve, ampak odločilna prednost je weather sealing - se pravi, da je D300s malce zaščiten pred vremenskimi neprilikami, dočim D7000 ni. in to je spet v prid D300s.

Hm. Ne? D7000 ima weather sealing. Torej tudi odlocilna prednost pade v vodo
wink-1.gif

Ja vsekakor je D300(S) dobra kamera. Tudi sam sem naredil kar nekaj lepih posnetkov. Z D7000 jih se nisem. Ampak D7000 nudi toliko vec, da ne vidim kako bi ga kdo uvrscal razred visje.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
pač, enostavno je razred višje, nisem se jaz tega spomnil, ampak pač je.

podoben primer imamo pri Canonu. 7D in 5D markII.

7D bi moral biti po papirju nad 5D mark II (pazi, to je pač po moje, verjetno se mi bo še kdo pridružil), ker ima več FPS, boljši LCD, boljše tesnenje pred vremenskimi vplivi, boljši AF, boljše možnosti snemanja videa - pa ni. je 5D še vedno razred višje.

pa bi jaz osebno postavil 7D nad 5D mkII ... ampak firma, oz. snovalci, izdelovalci, ga pač ne.

D7000 je pa res, full dobra mašinca, komaj čakam, da ga malo "potipam".
grin1.gif

Lecter

Pripravnik
26. jul 2007
598
0
16
Ce marketing rece, da je razred visje, potem pac je
smile-1.gif
Vem da si nisi ti tega zmislil. Smo pa ugotovili, da nima kaj dosti za ponuditi, kar bi ga pri koncnem uporabniku uvrstilo tako visoko. Pa se nismo niti spuscali v pluse, ki jih ima D7000 napram D300(s)

Edit:
Pa kot sem ze prej zapisal. Tudi D300 je dober. Sem ga imel, delal z njim. Ampak pac je zastarel in vprasanje koliko casa bo sploh se dobavljiv.

Lecter

Pripravnik
26. jul 2007
598
0
16
O canonu pa imas mogoce prav. Se ne spoznam na rdece. Edini canon, ki sem ga probal, je bil sposojen 5D, pa se to samo za en teden. Imam pac polno opreme od rumenih, tako da rdece spremljam samo iz firbca, nic podrobno.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
nahrung002.gif

pa itak, najpomembnejše je pa to, kako ti fotoaparat pade v roko, kako ti njegovi bombončki pašejo, in kako ti ne.
smile-1.gif
ne bom nikoli pozabil, ko sem delal 1 teden z Nikon D3s, kaj sem najbolj pogrešal - tipko za izbiro AF točk, kot jo ima recimo Canon. in take malenkosti ponavadi potem prevagajo tehtnico, enemu posamezniku na eno, drugemu na drugo.

zato je moj glavni nasvet še vedno - primi v roke, malo sprobaj in se poigraj, potem pa se odloči. ker na papirju so danes vsi fotiči DSLR razreda zelo solidni. kaj pa dejansko lahko ustvariš z njim pa vidiš šele, ko nekaj malega z njim tudi narediš.