Nika Zorjan vs. Raay

hgard

Guru
22. jul 2007
4.134
618
113
Meni je računovodja rekel, da ni toliko pomebno ali delaš 100% za eno firmo, važno je čigava so delovna sredstva. Če delaš doma na svojem računalniku, je ok, če v firmi na njihovih mašinah, je pa to lahko odvisno delo.

kajn

Guru
5. okt 2007
2.970
1.837
113
Iskajoč brata
Meni je računovodja rekel, da ni toliko pomebno ali delaš 100% za eno firmo, važno je čigava so delovna sredstva. Če delaš doma na svojem računalniku, je ok, če v firmi na njihovih mašinah, je pa to lahko odvisno delo.
tole je še najbližji zapis, za bolj debatni nivo...

Ne vem kako je sedaj, vendar imam 2 kolega normiranca, ki sta tako bolj zadovoljna, kot da bi bila zaposlena... zakaj? Da so malo bolj svodobni urniki, ter veliko davkov, prispevkov in vsega tega plačata manj plačajo.... IT/programerski poklic

AndrejEnej

Guru
13. okt 2016
3.918
-989
113
150.000.000 km away
Kaj pa, če je tole zgolj dimna bomba? Pa da si samo dvigujejo rejtinge?
Ker, roko na srce, Nika Zorjan, Raay in Marjetka niso ravno nekaj, za kar bi šel do kolen v blato ... kdor jih ni poznal prej, jih sedaj zagotovo. Sklepam, da je precej iskanj po YT okrog tega ...
In nenavsezadnje, še tako velik škandal se poleže (kje je rokica Julije danes, naprimer?), prihodki pa ostanejo. No, nekako tako.

Aha, samo moj pogled na vse tole .. .itak ena od teorij zarote. BTW, a je zemlja že okrogla, a je še skoz ravna? Vprašam za prjatla ...

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.686
4.921
113
Mnogo mnogo s.p.jevcev dela tako, ker to oni sami želijo. Ker so svobodnejši, ker jim več ostane, ker lahko delajo na več koncev, če to želijo, itd.
In ker delodajalci z lučjo iščejo kader, tudi sprejmejo take načine sodelovanja, saj drugače kadra sploh imeli ne bi. Pojdi malo po IT sektorju pogledat. To je realnost in siljenje takih v redno zaposlitev pomeni prekinitev sodelovanja. Ni danes želja vsakega biti zaposlen. Niti približno.

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.503
1.989
113
Jaz se zdaj glede na to temo sprašujem, a se lahko tak IT jevec, po tem ko se z enim "delodajalcem" razide, skrega, ga odpustijo, whatever. Kar naenkrat za nazaj spomni da je bil v delovnem razmerju in da je treba pokrit prispevke za nazaj.

Če je tako, je tveganje za podjetja ki so na kaj takega pristala ogromno!

kajn

Guru
5. okt 2007
2.970
1.837
113
Iskajoč brata
Jaz se zdaj glede na to temo sprašujem, a se lahko tak IT jevec, po tem ko se z enim "delodajalcem" razide, skrega, ga odpustijo, whatever. Kar naenkrat za nazaj spomni da je bil v delovnem razmerju in da je treba pokrit prispevke za nazaj.

Če je tako, je tveganje za podjetja ki so na kaj takega pristala ogromno!
Pa kaj še.... to ni logično, saj že tako dobi nakazano bruto bruto, pa ponavadi še veliko več, ker mora vračunati dopuste, bolniške, regres, 13jsto....
Jaz govorim za primere, ko je želja na strani SP-jevca, da želi biti sp...

Kako je za tiste, ki so siljeni v tako razmerje pa ne bom komentiral...

Tukaj zdej smo se čist v napačno smer zakvačkali...

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.675
6.875
113
Mnogo mnogo s.p.jevcev dela tako, ker to oni sami želijo. Ker so svobodnejši, ker jim več ostane, ker lahko delajo na več koncev, če to želijo, itd.
In ker delodajalci z lučjo iščejo kader, tudi sprejmejo take načine sodelovanja, saj drugače kadra sploh imeli ne bi. Pojdi malo po IT sektorju pogledat. To je realnost in siljenje takih v redno zaposlitev pomeni prekinitev sodelovanja. Ni danes želja vsakega biti zaposlen. Niti približno.
Tole sigurno ni dobro za pokojninsko blagajno, niti ne za državo. Pa če se postavim na njihovo stran, upam da vsaj vlagajo v kaj za svojo (ostarelo) prihodnost.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.686
4.921
113
Tole sigurno ni dobro za pokojninsko blagajno, niti ne za državo. Pa če se postavim na njihovo stran, upam da vsaj vlagajo v kaj za svojo (ostarelo) prihodnost.
To so inteligentni ljudje, ki si usodo krojijo sami. Znajo zaslužit, znajo vlagat, znajo obračat. In želijo dobit čim več, kar jim s.p. tudi ponuja. Seveda so vmes tudi tisti, ki skurijo vse sproti in bodo čez xx let jamrali. Ampak tako je povsod.

jezek

Guru
24. jul 2008
4.307
1.834
113
jugoslavija je sicer tu in zdaj. Ce je prepoved se aktualna pa ne vem, dvomim da je bila kaksna sprememba tovrstna, ker bi sel cel levi pol v luft

• Objave ne odobravam
Reactions: Samo Svoj

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.965
7.412
113
Normiranka sem bila do leta 2024. In je bilo kot sem napisala, slo je res za veliko diskrepanco v visini placanih prispevkov in davkov, ce je bil clovek po dohodkih blizje zgornji meji in sem morala zelo paziti, ker so gledali. Res je tudi, da sem vedno delala s tujimi masinami in materiali, tako da kaki ITjevec se lazje zgovarja, ker dela doma na svojem kompjuterju, in po projektu ali pavsalu. Narocnik pojma nima koliko je v to urah...

Leta 2024 se je pa to malo spremenilo.

jezek

Guru
24. jul 2008
4.307
1.834
113
Kolikor vem se ZDR ni nic spremenil. Napotuje na sprejem zakona o odvisnih osebah, katerega pa- kolikor vem- ni ze vse od leta 2013. Zdaj kaj delajo inspekcije pa ne vem. Vem da so se dolocene kolegice se 2 leti nazaj bale kot hidic kriza 80procentov zasluzka z ene strani.....