Meni je računovodja rekel, da ni toliko pomebno ali delaš 100% za eno firmo, važno je čigava so delovna sredstva. Če delaš doma na svojem računalniku, je ok, če v firmi na njihovih mašinah, je pa to lahko odvisno delo.
tole je še najbližji zapis, za bolj debatni nivo...Meni je računovodja rekel, da ni toliko pomebno ali delaš 100% za eno firmo, važno je čigava so delovna sredstva. Če delaš doma na svojem računalniku, je ok, če v firmi na njihovih mašinah, je pa to lahko odvisno delo.
Kreativno racunovodstvo....Meni je računovodja rekel, da ni toliko pomebno ali delaš 100% za eno firmo, važno je čigava so delovna sredstva. Če delaš doma na svojem računalniku, je ok, če v firmi na njihovih mašinah, je pa to lahko odvisno delo.
Torej ne dopuščaš možnosti, da si nekdo dejansko želi biti na sp in delati samo za eno firmo?Kreativno racunovodstvo....
Pa kaj še.... to ni logično, saj že tako dobi nakazano bruto bruto, pa ponavadi še veliko več, ker mora vračunati dopuste, bolniške, regres, 13jsto....Jaz se zdaj glede na to temo sprašujem, a se lahko tak IT jevec, po tem ko se z enim "delodajalcem" razide, skrega, ga odpustijo, whatever. Kar naenkrat za nazaj spomni da je bil v delovnem razmerju in da je treba pokrit prispevke za nazaj.
Če je tako, je tveganje za podjetja ki so na kaj takega pristala ogromno!
Tole sigurno ni dobro za pokojninsko blagajno, niti ne za državo. Pa če se postavim na njihovo stran, upam da vsaj vlagajo v kaj za svojo (ostarelo) prihodnost.Mnogo mnogo s.p.jevcev dela tako, ker to oni sami želijo. Ker so svobodnejši, ker jim več ostane, ker lahko delajo na več koncev, če to želijo, itd.
In ker delodajalci z lučjo iščejo kader, tudi sprejmejo take načine sodelovanja, saj drugače kadra sploh imeli ne bi. Pojdi malo po IT sektorju pogledat. To je realnost in siljenje takih v redno zaposlitev pomeni prekinitev sodelovanja. Ni danes želja vsakega biti zaposlen. Niti približno.
To so inteligentni ljudje, ki si usodo krojijo sami. Znajo zaslužit, znajo vlagat, znajo obračat. In želijo dobit čim več, kar jim s.p. tudi ponuja. Seveda so vmes tudi tisti, ki skurijo vse sproti in bodo čez xx let jamrali. Ampak tako je povsod.Tole sigurno ni dobro za pokojninsko blagajno, niti ne za državo. Pa če se postavim na njihovo stran, upam da vsaj vlagajo v kaj za svojo (ostarelo) prihodnost.
Želi že lahko, ni pa dovoljeno v jugoslaviji. Vsaj par let nazaj ni bilo. Vprašaj Lukyja če lahko....Torej ne dopuščaš možnosti, da si nekdo dejansko želi biti na sp in delati samo za eno firmo?
To vse pove o tvoji kredibilnosti.Želi že lahko, ni pa dovoljeno v jugoslaviji. Vsaj par let nazaj ni bilo. Vprašaj Lukyja če lahko....
Kako pa neko podjetje lahko ve, ali SP, ki ga najame, dela samo za njega, al še za koga drugega?Želi že lahko, ni pa dovoljeno v jugoslaviji. Vsaj par let nazaj ni bilo. Vprašaj Lukyja če lahko....