Nika Zorjan vs. Raay

zakon

Guru
16. maj 2008
9.026
955
113
toti Maribor
potem pa naj tisti, ki take pogodbe podpišejo sploh ne jokajo. SAj lepo je videti denar, vendar je tudi potrebno izpolniti pogodbene obveznosti. in če je nekdo spregledal ali ne zna računat kaj 50% pomeni in slepo podpiše....
Torej bova midva hipotetično sklenila pogodbo, da bova prala denar in si delila izkupiček opranega denarja na 50-50. Ali je taka pogodba pravno veljavna?

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.975
7.424
113
Zakaj opravilno sposobni ljudje ne bi smeli podpisovat pogodbe v škodo, volijo pa lahko?

Eno so prekarci iz dneva v dan, drugo so normiranci tik pod bivso prejsnjo dovoljeno mejo. 2 diametralna svetova. Pri 134k€ neplacanih prispevkov v 2 ali 3 letih je Nika blizje kateremu ekstremu? To ni dovoljeno ne zaradi zascite delavca, ampak zaradi manjka v drzavni blagajni.

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.330
1.874
113
40
Milo rečeno, 50% ni malo.

Še posebej ob spodbudi na nacin.. Ce bos moja bo vse super, ce pa ne, te bom blokiral in na te in one odre ne boš prisla, prav tako poznam ljudi na xy radiu, in tud tam se te nebo predvajalo...

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.438
4.349
113
Na sceni kjer je, itak ni izbire ker si spile podaja par vedno istih "menedzerjev" in tezko kot outsider kaj dobiš. Da izvajalec dobi 50% ob vseh teh desjtvih se meni zdi veliko. Koneckoncev ni avtorica glasbe, ni aranzerka, ne placuje svojih videospotov in ne zganja lastne promocije in najbrz tudi sama ne isce spilov. Vse to ji dela nekdo drug. Skratka vse kar dela je to da pride na doloceno lokacijo na dolocen dan in odpoje par komandov. Realno je 50:50 ce je ob temu dejansko celo veliko prometa, tole se prepostena pogodba.

Ce bi bila boljsa naj zasluzi ali se zakreditra za 100k eur pa prekine pogodbo, opcije ima, noben jo ne sili. Skratka sploh ne vidim problema v pravnem vidiku. Jasno pa je da ce prekine z raayem bo konec z njo, pela bo lahko samo se na proslavah na osnovnih solah za 50 eur na dan, s tem da bo morala svoje ozvocenje kupit pa ga sama postavit ... pa novih komadov ne bo, ker nek Mef najbrz je ne bo vzel po okrilje, potem pa ze zmanjka oseb ki so nad Raay produkcijo.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.607
9.945
113
Milo rečeno, 50% ni malo.
Odvisno kako gledaš na zadevo. V primeru Luke Prikeržnika je Luka Basi čisti produkt Raaya, od stylinga, diskografije, do promocije in vsega ostalega, v bistvu je potem 50% na Lukovi strani kar veliko, sploh če gledaš, da on na Balkan ne bi nikakor prodrl kot Luka Prikeržnik niti v sanjah. Vse kar rabi naredit je, da se pojavi na odru. V njegovem primeru je tržišče ogromno in so ti kosi pogače veliki, pri Niki verjamem, da so bli zaslužki manjši.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.971
10.124
113
MB
Brez težav, ker zaslužijo večkratnik tega nazaj.
pretiravat ni treba ne, sem to delal pa verjami da ni fajn, stresno u pm.

zdaj če maš koga v trendu, pa da ni bil v preteklosti že kje blizu pol ok.

samo pol pa rabiš še dober marketing, kar spet stane.
rabiš dober venue, ki (ponavadi) ni zastonj, dovoljenja.
varovanje,
dobrega gostinca ki prevzame šanke.
tehniko, ozvočenje.

pol pa gledaš vsak dan v sistemu eventima kak kapljajo karte ... pa se recimo 2000 ljudi ne čuje tak dosti ne, razen ko moreš tolko kart prodat :D

za višek vsega pa mamo zdaj zadnje čase te aprilske mesece ki trajajo od marca do avgusta pa lahko na dan dogodka lije.

irwin

Majstr
13. mar 2008
1.527
454
83
..zdaj me zanima samo kolko je mocan ceh da jih ne bo Furs cesal. Med sezono veselic ali mesec dva kasneje.