Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Glede na to, da je le nekaj ur od praznovanja novega leta, še glava ni bistra, tako da bi prosil za povzetek spodnjega članka:
http://www.revija-reporter.si/slovenija/gospodarstvo/ni_vec_obdavcitve_plac.html
Novica je dokaj "udarna", tako da mi ni jasno, kako da nismo nič že prej slišali o tem?
O tem se je na veliko govorilo v letu 2006, ko je bil zakon na veselje vseh delodajalcev (predvsem tistih z višjo dodano vrednostjo) sprejet. Ta davek je bil včasih dober izgovor delodajalcev za relativno nizke formalne plače. Jaz sem bil tako "blokiran" v tretjem razredu - a priznam, da sem delodajalca čisto razumel, saj se bili ti davki Slovenski unikum, katerega je uvedel finančni veleum LDS-a pred več kot desetletjem.
Seveda so bili takrat levi in sindikati proti takim spremembam, saj naj bi bilo to poklanjanje denarja delodajalcem. Pač, vsak gleda po svoje - za mene je bilo to zadnjih 10 let rop delodajalcev s strani države, katerega ni uvedel nihče drugi kot Mitja Gaspari.
Tudi davek od dobička pada a se bo to žal končalo naslednje leto in bo obstal na 20%.
Razen seveda, če ne bo novega zakona, saj so na ključnih položajih zopet isti, ki so to bedarijo (visok davek na dobiček, edinstven davek na svetu) uvedli.