Ja, v vmesnem času od začetka te teme sem kar nekaj slikal. Pogledal sem tudi dva videa od dveh dobrih fotografov. Intraoralne fotke mi pridejo dobre, zdaj delam tud dokaj standardni protokol za fotke, tako da načeloma imam za vse večje primere isto serijo fotk pred med in po koncu, tako da so tudi koti na vseh približno enaki (saj sem ti kazal eno tako serijo zadnjič
)
Treba bo pa vseeno nabavit flash extenderje - zdaj trenutno je v uporabi Nikon D90 z Nikkor 105mm makrom in dvema stranskima flashema. Pa bi nabavil flash extenderje, da lahko imam ali čisto ob objektivu, da lahko dam flashe bolj ob stran, potem pa kot si rekel, še pocket bouncerje, ker včasih tista ostra svetloba od direktnega flasha pride premočna in dobiš preveč odseva.
Je pa na dentalxp video o fotografiji posnel Nazariy Mykhaylyuk, pa še na eni drugi strani en američan, in imata oba v svojih ordinacijah še foto studio za portretno fotografijo
Nam malo m2 zmanjka za kaj takega, morda pa vseeno ob prenovi probamo kaj namontirat kje.
Jaz imam zdaj tud take nastavitve, edino ne fotkam RAW, ker mi preveč placa zasede in se mi ponavadi ne da preveč slik editat potem, ker jih je preveč
Tako da ponavadi samo obrežem in auto color in contrast pa je že bolj kot ne konec.