Bazen z vodo je za hlajenje strojev (prav prijetno se je bilo namakati v njemu dokler niso zaprli vsega skupaj za zunanje). Imajo pa zalogovnike z vodo v hribu. Ideja je, da v primeru večjega požara Belinko enostavno potopijo. To bi funkcionirajo v času juge, ko je bila gradnja tam okoli prepovedana. Sedaj pa ....Pozar v Belinki je lahko "pester". Nimajo zadtonj svojega bazena z vodo in svoje industrijske enote gasilcev
V bregu za belinko so ogromni zadrževalniki vode (mimogrede na vrhu hriba je bila včasih karaula) in namen je da se tovarno enostavno potopi v primeru večjega požara. Kako bi to izvedli ne vem, ker sem pozabil detaile.Kako jo bos potopil, ce pa ni v grabnu, ampak na robu "brega"
Za bazene v hribu prvic slisim. Tudi dvomim da so take cevi napeljali da bi belinko potopili. To bi moral biti orenk kanal/potok/reka. Pa kot vem ni nikjer nobenega vecjega kanala v okolici Belinke.
Pred 30 leti sem tudi jaz namakal se poleti v bazenu.
Je bila toplejsa voda kot v Domžalah mogoce pa res kaj povezano s hlajenjem strojev.
Upam da sedaj s to odpadno toploto pozimi ogrevajo prostore.
Na vrhu je radar ja. Se vedno je tudi ograda ni pa več nekaj varovanoNa vrhu hriba je "radar" ali nekaj podobnega. Vsaj nekoc varovano, zaprto obmocje ce imam prav podatek.
Rezervoar pa bi lahko bil tole.
Ampak za."potopit" Belinko precej premajhen
Zalostno je to da tople vode ne izkoristijo v bliznjih naseljih bolj pametno(ogrevanie pozimi) . Ce jo res imajo.
Savo pregreva nuklearka,za Belinko prvic slisim.
Kolikor mi je znano je požarni vkopan. Imajo pa oni zajetje tudi za industrijsko uporabo.. Lahko greva enkrat po poti gor, mislim Da se še spomnim kje soRezervoar bi lahko bil tole?!
Diverzanti?Čakam da kdo vzporednice z Rusijo potegne...
Ne poznam konkretnega primera, ampak marsikdaj je naselje "objelo" obrat, ki je že obstajal. Preveč stran od naselja pa se v preteklosti tako ali tako ni delalo, saj si rabil delavce, ko še ni bilo takih možnosti prevoza kot so danes.Ni mi pa jasno kako je takšna tovarna lahko sredi Kočevja? Vsaj jezero je blizu, če bi bilo kaj hujšega.
Imamo še kakšno sredi naselja? Podnart - Atotech, Lek Ljubljana, Helios Medvode
Diverzanti?
Izpad proizvodnje za par mesecev... Bankrot...
Ni mi pa jasno kako je takšna tovarna lahko sredi Kočevja? Vsaj jezero je blizu, če bi bilo kaj hujšega.
Imamo še kakšno sredi naselja? Podnart - Atotech, Lek Ljubljana, Helios Medvode