Nezgodno zavarovanje

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Oj!

Zanima me nezgodno zavarovanje (ne zanima me vsota za smrt, ne zanima me varčevanje+zavarovanje).

Zanima me izključno visoka odškodnina v primeru, da ne morem več delati/se poškodujem.

Kaj priporočate? Je kaj podobnega za podjetnike, v smislu zavarovanja izpada dohodka?

Edit: zanima me vsota med 120k€ in 150k€.

Hvala in LP,
PIC

Nazadnje urejeno:

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.003
-1.289
113
Običajna nezgodna zavarovanja k odškodnini za bolniško (zaradi nezgode) zahtevajo tudi določen % zaradi invalidnosti in za primer smrti.

Ena izmed zavarovalnic nudi odškodnino tudi v primeru bolniške, ne glede na vzrok, torej tudi, če ne gre za nezgodo.

Na naši zavarovalnici pa so nam ravnokar poslali dopis, da želijo nov produkt, "ki bi krilo določene stroške ali izpad prihodkov podjetja v primeru, da se poškoduje (nezgoda) ali zboli član-zaposlenec podjetja". Želijo namreč naše predloge - predloge zastopnikov.

Rok je sicer potekel že prejšnji teden, vendar po mojem lahko še vedno predlagamo kaj. Torej s predlogi na dan, jih bom posredoval naprej, če bodo kostruktivni.
smile-1.gif

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Katera zavarovalnica in katero zavarovanje nudi nadomestilo za bolnisko? Ker kot s.p. spusis na celi crti, ce si "na bolniski".

LP,
PIC

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.649
6.706
113
pri taščici
"Vsa" nezgodna zavarovanja ti bodo izplačala do 200 dni bolniške na posamezno poškodbo. Zraven ti bodo skoraj obvezno "podtaknila" še invalidnino in smrt.

Sam sem ugodno zavarovan kolektivno. Če bi plačeval individulano bi za podobno vsote dal vsaj2x premijo.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik PIC pravi:
Katera zavarovalnica in katero zavarovanje nudi nadomestilo za bolnisko? Ker kot s.p. spusis na celi crti, ce si "na bolniski".

LP,
PIC

Popušil boš tako ali tako, ker verjetno v bilancah pridno prikazuješ zgubo. Tako bo zavarovalnica videla, da v bistvu s tem ko poležavaš ustvarjaš manj izgube kot sicer in ti ne bo nič plačala.
wink-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.649
6.706
113
pri taščici
Dober odgovor...
škodo boš dokazoval z bilancami v preteklosti.
Ni pa veliko s.p. ki imajo veliko dobička.... mogoče si izjema

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Nekaj je bilanca, nekaj pa izdane fakture.

Bi pa rekel, da jim je blizja logika, da vzamejo koliko "dobicka" si ustvaril, ha ha.

LP,
PIC

cokec

Zelenc'
19. apr 2009
13
0
1
Merkur zavarovalnica ima produkt zdravstvenega zavarovanja, ki krije tako dnevno nadomestilo za poškodbe in bolezni, invalidnost in
ni potrebe po zavaroanju kakršnekoli smrti. Lp

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Da potegnem temo malce ven.

Katera zavarovanja kaj nudijo odskonino v primeru invalidnosti nad 100k eur?

LP,
PIC

Nazadnje urejeno:

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Kul, nikjer pa ni okvirnega mesečnega izračuna
smile-1.gif
.

Svojih podatkov pa ne mislim vpisovat.press

LP,
PIC

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.718
15.768
113
aha aha... no potem pa mi magar tukaj ali pa na PM napiši kakšne zavarovalne vsote bi rad imel v določenih primerih pa ti jaz na hitro naredim en info izračun
wink-1.gif

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.216
1.712
113
40
Če prav razumem te zanima bolj ali manj samo invalidnost? In to "ta velka"?

Najceneje boš prišel skoz če najdeš kak paket kjer so odškodnine samo za invalidnosti nad neko določeno stopnjo (ponavadi nad 50% invalidnostjo). NPR pri Grawe te pride en tak paket kjer imaš ZV 150.000 eur in se le ta v celoti izplača samo nad 50% invalidnostjo za letno premijo 50 eur.

lp

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Zanima me tista invalidnost, pri kateri ne morem vec delati.

Hvala za priporočilo. Čeprav 50 eur/leto je neverjetno poceni. Sem pričakoval 50 eur/mesec.

LP,
PIC

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.649
6.706
113
pri taščici
Ja samo potem ne pričakuj velike (ali pa tudi majhne) odškodnine za smrt, dnevna in bolnišnična nadomestila....- predvidevam

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Za smrt me ne briga. Tanujne zneske dobim verjetno od vseh kartic, obveznih zavarovanj (torej stroške pogreba bom že "pokril").

Dnevno nadomestilo bom že izvedel.

Kot rečeno, najbolj se mi gre za nadomestilo zaradi hude invalidnosti (torej po domače: če se mi kaj zgodi, da ne morem več delat, kar delam, da dobim nekaj € za "pripravo" na novo življenje).

Vse te zahteve temeljijo na dejstvu, da nimam otrok/nepreskrbljenih ljudi.

LP,
PIC

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.156
3.628
113
Marlbor
Generali SOS, naredi si paket "poljubno" in izberi zgolj invalidnost, ostala kritja izključi, in progresivno lestvico 540%.