Nezgodno zavarovanje - je to ugodno?

Pametni

Pripravnik
2. maj 2016
144
17
18
Pozdravljeni. Že lep čas odlašam z ureditvijo nezgodnega zavarovanja zase, zdaj pa sem kot član Vzajemne dobil njihovo ponudbo, ki se mi zdi glede na ostale ponudbe zelo ugodna.

Prosim za mnenje, je to ugodno ali obstaja še kaj boljšega?

Ponudba (star sem pod 64 let):

Hvala za mnenja.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Na prvi pogled ne vidim nadomestila v primeru "manjše" poškodbe, ki ti za nekaj časa (zlom, operacija ipd.) onemogoči opravljanje pridobitne dejavnosti in uživanja življenja nasploh. Je pa v primeru dnevnih nadomestil premija seveda ustrezno višja.

AndrejEnej

Guru
13. okt 2016
3.837
-1.063
113
145 km SZ od Opatije
Zanima me, kaj je bolje v primerjavi dobljeno/cena. Torej, ne zanima me, da ob smrti/invalidnosti ipd. dobiš 2 x več, ampak za premijo pa plačaš 5 x več ...

Jaz sem sicer že zavarovan, a vseeno premišljujem o opciji Vzajemne
rolleyes-1.gif

Pametni

Pripravnik
2. maj 2016
144
17
18
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Na prvi pogled ne vidim nadomestila v primeru "manjše" poškodbe, ki ti za nekaj časa (zlom, operacija ipd.) onemogoči opravljanje pridobitne dejavnosti in uživanja življenja nasploh. Je pa v primeru dnevnih nadomestil premija seveda ustrezno višja.
Drži. Vendar, recimo, da bi dal poudarek predvsem na trajno invalidnost, to pomeni na situacije, ki ti trajno spremenijo življenje in potrebuješ finančni zalogaj za prilagoditev življenjskega okolja. Brez dnevnih nadomestil se nekako preživi. Recimo, da vzamem to v zakup za čim nižjo premijo.

TGV

Fizikalc
2. okt 2007
726
106
43
Jaz sem tudi dobil to ponudbo, pa kuverte še nisem odprl. Dobr da je alter, da vsaj vem kaj je v njej
smile-1.gif

Vprašanje :
pri starosti do 64 piše "da" - oprostitev plačevanja premije DPZ. Tega ne štekam : a za 12X4 se Vzajemna odreče 12X27??

Kaj sem spregledal ?

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Ceneje takega kritja za invalidnost ne moras dobit. Zate bi edino ZASTONJ bilo še bolj ugodno ane
wink-1.gif

Pametni

Pripravnik
2. maj 2016
144
17
18
Citat:
Uporabnik TGV pravi:
Jaz sem tudi dobil to ponudbo, pa kuverte še nisem odprl. Dobr da je alter, da vsaj vem kaj je v njej
smile-1.gif

Vprašanje :
pri starosti do 64 piše "da" - oprostitev plačevanja premije DPZ. Tega ne štekam : a za 12X4 se Vzajemna odreče 12X27??

Kaj sem spregledal ?
Pogoje. Ob več kot 50% invalidnosti zavarovalnica prevzame plačevanje premije za dop. zdr. zav.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.306
4.124
113
Problem je ,da za zlom še nekaj dobiš, če si boš pa nogo zvil , se skotal z biciklom itd pa si boš z tem zavarovanjem samo pod nosom obrisal.

No jaz pri 40 še nisem imel zloma kosti izpah ali pa udarec pa že velikokrat . Malo v razmislek.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.827
113
Citat:
Uporabnik AndrejEnej pravi:
Zanima me, kaj je bolje v primerjavi dobljeno/cena. Torej, ne zanima me, da ob smrti/invalidnosti ipd. dobiš 2 x več, ampak za premijo pa plačaš 5 x več ...

Jaz sem sicer že zavarovan, a vseeno premišljujem o opciji Vzajemne
rolleyes-1.gif

Don't. Pa ni vse v številkah ampak tudi v besedah (t.j. v pogojih). Različne zavarovalnice enako poškodbo ocenijo z različnimi procenti invalidnosti in to je daleč od zanemarljivega.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.827
113
Citat:
Uporabnik Pametni pravi:
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Drži. Vendar, recimo, da bi dal poudarek predvsem na trajno invalidnost, to pomeni na situacije, ki ti trajno spremenijo življenje in potrebuješ finančni zalogaj za prilagoditev življenjskega okolja. Brez dnevnih nadomestil se nekako preživi. Recimo, da vzamem to v zakup za čim nižjo premijo.

Tukaj je v igri tako majhno izplačilo za invalidnost, da če ti že uspe preživeti brez dnevnih nadomestil ti pa s tem ne bo uspelo.

Kako že gre tist rek? Nisem tako bogat, da bi kupoval poceni ali kako že....

In vsem tistim, ki se dopade ta ponudba Vzajemne definitivno ne vedo kaj dejansko gledajo (pa brez zamere če se kdo najde v tem) plus so po možnosti istočasno tudi nadnavdušeni nad nezgodnimi zavarovanji, ki so kdaj pa kdaj za dejanski drobiž dodana k lastništvu kreditnih kartic.

Pametni

Pripravnik
2. maj 2016
144
17
18
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik Pametni pravi:
Citat:
Uporabnik blazko pravi:

Tukaj je v igri tako majhno izplačilo za invalidnost, da če ti že uspe preživeti brez dnevnih nadomestil ti pa s tem ne bo uspelo.

Kako že gre tist rek? Nisem tako bogat, da bi kupoval poceni ali kako že....

In vsem tistim, ki se dopade ta ponudba Vzajemne definitivno ne vedo kaj dejansko gledajo (pa brez zamere če se kdo najde v tem) plus so po možnosti istočasno tudi nadnavdušeni nad nezgodnimi zavarovanji, ki so kdaj pa kdaj za dejanski drobiž dodana k lastništvu kreditnih kartic.
Hvala za odgovor. Zato pa sprašujem, ker se ne spoznam preveč. Katero nezgodno zavarovanje bi potem priporočal? Recimo, za neke srednje zavarovalne vsote.

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Nono,

Recimo tako na uč:

2.43 eur za 30.000 eur invalidnosti in 1,57 eur za dodatke.

Mi ne gvorimo da je to top nezgoda in da sam to se clovek rab v lajfu, je pa uredu dodatek.

emirATes

Pripravnik
9. apr 2012
159
7
18
..
Vprašanje :

Kaj sem spregledal ?

[/QUOTE]

a ne bo dopolnilno ukinjeno? to ponudbo je menda v veljavi od 1.6.

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Do 2019 se bo 100% se placevalo. Potem pa volitve in vprasaj kristalno kroglo kaj bo.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.827
113
Citat:
Uporabnik Matej pravi:
Nono,

Recimo tako na uč:

2.43 eur za 30.000 eur invalidnosti in 1,57 eur za dodatke.

Mi ne gvorimo da je to top nezgoda in da sam to se clovek rab v lajfu, je pa uredu dodatek.

Se strinjam, je v redu dodatek. Samo v kolikor imaš že prej dobro nezgodo narejeno ali pa jo narediš ob spogledovanju s tem produktom kaj hitro ugotoviš, da ga sploh ne potrebuješ oz. da je tudi ta dodatek kar drag glede na to kaj ti nudi. Če pa imaš že nekaj na tričetrt in rabiš zgolj nekaj za poštukat je pa sprejemljiv ta dodatek ja.