Neželeno hujšanje..

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.535
1.235
113
Citat:
Uporabnik Blackjack pravi:
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Citat:
Uporabnik novaa pravi:menjaj zdravnika! čisto resno! menjaj ga! da te pri takih stvareh ne pošlje na odvzem krvi je idiotizem
stupid-1.gif
To ni idiotizem, to je dobiček. Zdravnik dobi pavšal za laboratorijske preglede pri "glavarini" ali pa glede na delež prvih obiskov (ne vem točno, lahko pa vprašam). Če pošlje manj pacientov, je to čisti dobiček. Nepotrebna poenostavitev fakturiranja v dobi informatike, za paciente pa sranje.

KKS (kompletna krvna slika) kosta popvrecno 7 eur. Ni ravno draga preiskava.

in kjub temu tudi tu šparajo
rolleyes-1.gif

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Citat:
Uporabnik MUC pravi:
Že kakšno leto se mi dogaja, da brez razloga (beri drugačnega načina življenja ali prehrane) hujšam. Tako je šlo do sedaj dol že 10 kg, tako da imam pri 185 cm 77 kg.
Moje mnenje je, da si nujno(!!!) dobi novo zdravnico oz. pojdi na samoplacniski pregled. Nikar ne cakaj. Mene so ob podobnih simptomih najprej imeli za simulanta in me prakticno nagnali iz ordinacije. Kake 3 mesece zatem pa je pri drugem zdravniku bila postavljena prava diagnoza in je sledilo 8-mesecno zdravljenje. S pravocasno pravilno diagnozo bi bilo lahko precej drugace.

Ericssony

Pripravnik
2. sep 2007
210
0
16
Najprej najdi novega osebnega zdravnika (-co) ta stari pa reči - hasta la vista baby.
Ta novi te naj pošlje na odvzem krvi, pa ne pozabiti na kontrolo hormonskih vrednosti ščitnice.

Jaz sem imel podobno zgodbo z zdravnikom in hujšanjem. Po zamenjavi zdravnika je zelo hitro bila ugotovljena hipertiroza (povečano delovanje ščitnice). In s ščitnico ni zajebancije, ker te prej ona zj*** in to dobesedno...

PaCiEnT_666

Pripravnik
22. nov 2007
72
0
6
En nasvet se iz moje strani ...

1. Kolonoskopija ... Toplo ti priporocam Endomed v Celju ... Pred preiskavo sem s strahom pricakoval bolecine kot da bi zivga hudica vlekl z mene, ampak je zdravnik strokovnjak prve vrste in je pregled bil skoarjda brez bolecin ... Jaz sem sicer opravil preko napotnica, cakal sem na pregled 6 tednov ... Kar je v primerjavi z npr. Diagn. center Bled, hitrejs kot bi rekel keks, glede na to da ko sem klical tja so mi rekl ali samoplacnisko ali preko napotnice, naj poklicem septembra, da mi povejo termin ...

2. Kar se pa tice krvne slike pa tkole glede cenika ... Ko sem se jaz zanimal za tole so mi iz enga vecjih laboratorij v LJ poslali cenik.

- Hematološke preiskave stanejo skupaj z odvzemom okoli 4,50 EUR
- Razširjeni pregled krvi stane okoli 100 EUR.

Drugace se pa pridruzujem mnenju ostalih ... zamenjaj osebnega zdravnika!!!

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.736
100
63
No, jutri grem na pregled krvi (službeni pregled), potem pa čez en teden javim kako je bilo.
Glede ščitnice - to se vidi iz krvne slike ali je kakšna druga preiskava..?

Ericssony

Pripravnik
2. sep 2007
210
0
16
Vrednosti ščitniških hormonov se vidi na krvni sliki ampak moraš povedati, da ti naj to preiskavo naredijo. Ne pričakuj, da ti bodo na tem "službenem pregledu" to preverili.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Sploh ni draga preiskava, ampak obenem pozabljaš, da ZZZS plača okoli 1000 EUR na mesec za laboratorijske storitve na posamezno ambulanto družinske medicine.

Zdravniki enostavno poizkušajo "šparat", kjer se da, pogosto na račun kvalitete zdravljenja.

To je tudi eden izmed razlogov, da se piše toliko napotnic. Pacienta pošlješ na sekundarni nivo in naj oni prevzamejo stroške (to so itak bolnice, ki so že itak v rdečih cifrah).

Za zasebnika pa kar nekako razumem, da skrbno pazi, kam gre denar. Vsekakor je to slabo za paciente, ampak ponovno - tu je ponovno zadaj ZZZS.

Meni so te stvari zelo dobro poznane. ZZZS bi lahko uvedel 1x letno razsirjeno krvno sliko na vsakega pacienta pa bi bil mir. 70% pacientov bi se "kar tako pregledavalo", ker je to pac njihova zelja in oni seveda placajo socialno
bonk.gif
Ce nek pacient redno kotrolira celo scitnico pri svojem zdravniku potem tireologa sploh ne potrebuje. To je samo en primer.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Itak, da jih poznaš... Samo te strani nisi prej izpostavil in sem dopisal.

Ta pingpong med primarnim in sekundarnim nivojem je že prav bedast.

"Prinesite s seboj laboratorijske izvide od osebnega zdravnika..."
"Pred operativnim posegom naj vaš osebni zdravnik izpolni priloženi formular..."
"AD urolog. Kontrola PSA."

In potem bogi bolniki ne vedo več, kam naj gredo.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Sej kmalu sekundarnega nivoja nebo vec, zal pa pocasi tudi primarnega ne, ker bodo ljudje raje odlsi iz nase drzave
evil.gif

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
Tole ni hec, na pamet se lahko spomnim sladkorne, raka (to dvoje so ti že povedali) in trakulje...
tongue-1.gif

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.535
1.235
113
hjoj ko bi vedel klko drugih sodobnih bolezni je še lahko vzrok za izgubo teže.....

Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Itak, da jih poznaš... Samo te strani nisi prej izpostavil in sem dopisal.

Ta pingpong med primarnim in sekundarnim nivojem je že prav bedast.

"Prinesite s seboj laboratorijske izvide od osebnega zdravnika..."
"Pred operativnim posegom naj vaš osebni zdravnik izpolni priloženi formular..."
"AD urolog. Kontrola PSA."

In potem bogi bolniki ne vedo več, kam naj gredo.

ja... to pa je res, prav smešni so s tem.... jaz mam zdaj kar svojo mapo, vse izvide ki dobim noter počim in vedno vse zraven nosim
bonk.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.086
5.654
113
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Tole ni hec, na pamet se lahko spomnim sladkorne, raka (to dvoje so ti že povedali) in trakulje...
tongue-1.gif

Pr virusu HIV tud hujšaš
smirk-1.gif

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.736
100
63
Dobil sem krvne teste
smile-1.gif

Vse v mejah normale, tudi ščitnica (TSH 2,5), S-holesterol (4,0) in tumorski markerji (s-Ca 3,4 in s-cea 0,4). Edino levkociti so na spodnji meji (4,4).
Sedaj moram še na Prick teste za alergije..

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
MUC pomojem te je malo recesija in posledično trenutno stanje po svetu zjeb*** in si se malo ustrašil, iz tega sledi podzavestna nervoza in sedaj hujšaš
wink-1.gif
Drugače pa sem tudi jaz letos (v nekaj mesecih) kar nekaj kg izgubil, kar sam od sebe kar se mi zdi smešno, glede na trenutni stil prehranjevanja.. Ampak ok, nič hudega! Slabo se ne počutim.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Nic pretresljivega. Vsekakor spremljaj stanje se v prihodnje! Ce bi slo fejst dol, bo treba razmislit se o kakih preiskavah...

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.736
100
63
Včeraj sem bil še na bioresonanci - diagnoza 30 alergenov in sum na multiplo sklerozo
frown-1.gif