Neželeno hujšanje..

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.736
100
63
Že kakšno leto se mi dogaja, da brez razloga (beri drugačnega načina življenja ali prehrane) hujšam. Tako je šlo do sedaj dol že 10 kg, tako da imam pri 185 cm 77 kg. Bil sem pri zdravnici, pa se ji to ne zdi nič posebnega, zato me zanima še mnenje drugih.
Kaj alternativnega? Bioenergetik? Bil sem na Amsatu pa ni pokazal nič.

Hvala!

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
načeloma, je neželeno hujšanje lahko simptom kake bolezni

zdaj, če si že šel zdravnici, ap te je pregledala, potem je možno, da se tebi sicer zdi, da nisi nič spremenil, pa si morda zamenjal službo, dobil otroka, psa ali kaj podobnega
smile-1.gif

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Ce ni kaksnega stresa posredi je to zrelo za diagnostiko. Preverit hormone scitnice, KKS in UTZ abdomna.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.535
1.235
113
Citat:
Uporabnik MUC pravi:
Že kakšno leto se mi dogaja, da brez razloga (beri drugačnega načina življenja ali prehrane) hujšam. Tako je šlo do sedaj dol že 10 kg, tako da imam pri 185 cm 77 kg. Bil sem pri zdravnici, pa se ji to ne zdi nič posebnega, zato me zanima še mnenje drugih.
Kaj alternativnega? Bioenergetik? Bil sem na Amsatu pa ni pokazal nič.
Hvala!

kri so ti vzeli? če ne, takoj menjaj zdravnika ker je neresen...
klko pa si star če ni skrivnost?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
pa počutiš se načeloma OK?

daj za štos najprej poskusi z večjimi obroki...mogoče se tebi zdi da poješ veliko, v resnici pa pospraviš kot kak ptiček Pipi

glede športanja pa ne vem...mogoče že športaš pa pretiravaš..ali ne športaš nič, pa bi moral (da si s tem tudi vzudiš apetit - organizem)

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.736
100
63
Imam 33 let, športam bolj malo, prav veliko stresa nimam..
Prihodnji teden imamo službeni pregled in takrat mi bodo vzeli kri, do sedaj mi je niso. Pa mislil sem se naročiti še na samoplačniško kolonoskopijo..

Kaj pa je KKS?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Do sedaj ti niso? Tako kot pri mojem očetu..., ki je imel drisko, hujšal..., slabo se počutil... Pa mu je dohtar šele po tretjem pregledu vzel kri.

Imel je 22 enot (ne vem česa že) sladkorja v krvi. normalno je med 3 in 5.
smirk-1.gif
Diabetes...

Stari pa ker je nenamenoma hujšal, se basal s slaščicami in ne vem čem še tisti mesec kar so rabili, da so ugotovili
bonk.gif
... Mogli bi tožit zdravnika.

Nazadnje urejeno:

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.535
1.235
113
Citat:
Uporabnik MUC pravi:
Imam 33 let, športam bolj malo, prav veliko stresa nimam..
Prihodnji teden imamo službeni pregled in takrat mi bodo vzeli kri, do sedaj mi je niso. Pa mislil sem se naročiti še na samoplačniško kolonoskopijo..

Kaj pa je KKS?

menjaj zdravnika! čisto resno! menjaj ga! da te pri takih stvareh ne pošlje na odvzem krvi je idiotizem
stupid-1.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Citat:
Uporabnik novaa pravi:menjaj zdravnika! čisto resno! menjaj ga! da te pri takih stvareh ne pošlje na odvzem krvi je idiotizem
stupid-1.gif
To ni idiotizem, to je dobiček. Zdravnik dobi pavšal za laboratorijske preglede pri "glavarini" ali pa glede na delež prvih obiskov (ne vem točno, lahko pa vprašam). Če pošlje manj pacientov, je to čisti dobiček. Nepotrebna poenostavitev fakturiranja v dobi informatike, za paciente pa sranje.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.535
1.235
113
ni glih najbolj tak kot praviš.... sem se pogovarjal za veliko zdravniki in majo malo drugačne probleme
tongue-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
potem kot prvi ukrep začni z miganjem...pač kar ti najbolj paše, ugaja, ustreza....fitnes (da bi bil super če ti je do njega), kolo, tek,...

pa greš zvečer lepo migat in gibat...tako prideš k sebi (telesno in duševno) hkrati pa i za nagrado potem privoščiš še en konkreten obrok....pa se boš bolje počutil in še ojačal boš (in to ne v špeh)

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Kakor kateri. Statistika govori nekaj takega za javni sektor za koncesionarje zasebnike pa nasprotno. Neumno je, da se denar dobi ne glede na realizacijo. Druga neumnost pa so neke kvote. Naj zavarovalnica določi pravila kdaj je neupravičeno in tistega ne plača. Ne pa, če si konec leta bo bolj slabo, ker je kvota presežena. To je sicer lahko nova tema in čisto tako ni kot sem poenostavljeno zapisal.

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.736
100
63
Ojej, podobni simptomi. Drisko imam tudi enkrat na recimo 10 dni. Sem mislil, da sem še iz Egipta kakšen virus prinesel, samo mi je bilo čudno, ker sem bil 9 dni dober 10. dan pa..
shocked-1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik MUC pravi:
Ojej, podobni simptomi. Drisko imam tudi enkrat na recimo 10 dni. Sem mislil, da sem še iz Egipta kakšen virus prinesel, samo mi je bilo čudno, ker sem bil 9 dni dober 10. dan pa..
shocked-1.gif

Brez panike. Zdaj se ti bodo vsi simptomi zdeli enaki tvojim.
smile-1.gif

Drugače pa velikokrat WC, urin ima čuden vonj...če malo ješ se ti vrti in si slaboten, če preveč poješ, predvsem sladkega...imaš drisko.... Malo opazuj količino prehrane ter počutje in drisko dokler ti ne pregledajo krvi.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Glavno vprašanje je, v kakšnem času je šlo dol 10kg? 1 mesec? 1 leto?

Vsakršno nenamerno hujšanje JE sumljivo, zato ker smo ljudje po naravi zgrajeni za hranjenje energije (pač posledica razvoja v pomanjkanju).

Zdravnici se izguba 15% telesne teže ne zdi nič posebnega? Hmm...

Osnove lahko narediš sam doma...

- (ščitnična os) imaš pulz v mirovanju več kot 100?
- (pankreatična os, torej diabetes) je urin zjutraj sladek (ja vem, ogabno... ampak če te kaj potolaži, je zadeva bolj čista kot marsikatera kirurška dvorana)?

Drugače pa čimprej vsaj kri pogledat. Če greš pod 70kg, je pa zrelo za "pod nujno".

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.535
1.235
113
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Zdravnici se izguba 15% telesne teže ne zdi nič posebnega? Hmm...

saj pravim.... takoj menjat zdravnika ker to je neodgovorno
bonk.gif

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Kakšno imaš prebavo? Če imaš neredno prebavo, občasne driske itd. moraš pod nujno na kolonoskopijo in gastroskopijo.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Citat:
Uporabnik novaa pravi:menjaj zdravnika! čisto resno! menjaj ga! da te pri takih stvareh ne pošlje na odvzem krvi je idiotizem
stupid-1.gif
To ni idiotizem, to je dobiček. Zdravnik dobi pavšal za laboratorijske preglede pri "glavarini" ali pa glede na delež prvih obiskov (ne vem točno, lahko pa vprašam). Če pošlje manj pacientov, je to čisti dobiček. Nepotrebna poenostavitev fakturiranja v dobi informatike, za paciente pa sranje.

KKS (kompletna krvna slika) kosta popvrecno 7 eur. Ni ravno draga preiskava.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Sploh ni draga preiskava, ampak obenem pozabljaš, da ZZZS plača okoli 1000 EUR na mesec za laboratorijske storitve na posamezno ambulanto družinske medicine.

Zdravniki enostavno poizkušajo "šparat", kjer se da, pogosto na račun kvalitete zdravljenja.

To je tudi eden izmed razlogov, da se piše toliko napotnic. Pacienta pošlješ na sekundarni nivo in naj oni prevzamejo stroške (to so itak bolnice, ki so že itak v rdečih cifrah).

Za zasebnika pa kar nekako razumem, da skrbno pazi, kam gre denar. Vsekakor je to slabo za paciente, ampak ponovno - tu je ponovno zadaj ZZZS.