Nezaposleni lepše živijo, kot zaposleni

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
http://www.rtvslo.si/slovenija...revscine/380622

Bravo država
bonk.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.543
5.093
113
Treba se je zavedati, da bo v kratkem odločitev, ki bo sistem naredila še bolj neučinkovit. V začetku bo kar nekaj denarja šlo za spremembo potrebnih obrazcev in bo manj ostalo za socialne transferje. Prispevek pravi, da so socialni transferji za posameznika prenizki, za družino pa celo kar udobni, ker se štejejo individualci. To se ne more ne vem koliko spremeniti, ker je težnja vladajočih pod vplivom združene levice, da se pojem družina tako ali tako ukine. Konec koncev gre za neko zastarelo formulacijo. Zato se na tako skupnost ne morejo obešati niti socialni transferji.
Rešitev je na dlani. Potrebno je dvigniti socialne transferje. Torej je treba dobiti več denarja. Po novem letu bo cestni cent, dajmo na goriva še kakih 10 centov za socialni "cent". Majčkeno povečajmo dohodnino. Uspešno preženimo še preostalo gospodarstvo v tujino in smo zmagali. Vsi bomo zaposleni v JS ali brezposelni. Krivic in slabo plačanih delovnih mest več ne bo.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:.. Uspešno preženimo še preostalo gospodarstvo v tujino in smo zmagali. Vsi bomo zaposleni v JS ali brezposelni. Krivic in slabo plačanih delovnih mest več ne bo.
Vidiš, tu si se pa, kljub pronicljivem razmišljanju malce zmotil. Ti boš brez krivic živel ob obali jap pa brez krivic v Grosupljem. Če sva oba brez krivic, zakaj za Boga ti gledaš morje jaz pa Janšo
evil.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Citat:
Uporabnik sixpower pravi:
Citat:
Uporabnik membrain pravi:
Tele socialne pomoči so previsoke in nestimulativne za iskanje zaposlitve.

No, jaz pa pravim, da so plače prenizke in nestimulativne za iskanje zaposlitve.

No, jaz pa pravim, da so davki previsoki in nestimulativni za iskanje zaposlitve.

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.322
2.986
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Citat:
Citat:

No, jaz pa pravim, da so plače prenizke in nestimulativne za iskanje zaposlitve.

No, jaz pa pravim, da so davki previsoki in nestimulativni za iskanje zaposlitve.

V bistvu imaš kar prav. Se strinjam.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Citat:
Citat:

ja, v bistvu ima čisto prav. Ko bodo vele ekonomske glavce ugotovile, da so davki previsoki in da je potrošnja premala, bo vse lepše.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Citat:
Citat:

ja, v bistvu ima čisto prav. Ko bodo vele ekonomske glavce ugotovile, da so davki previsoki in da je potrošnja premala, bo vse lepše.
Ampak naše veleumne glavce ne znajo delat drugega kot naročat analize pri svojih poznanih ter prejemat sivo provizijo. Analize so pa takšne, da se navzven vidi, da je sistem učinkovit, čeprav v resnici ni.
In zato naše glavce ne bodo nikoli spremenile sistema, ker imajo od tega preveliko korist. Prve analize so namreč pokazale, da so skoraj vsi Slovenci (še vedno) ovce, ki hodijo le levo in desno, ne znajo pa izbrat svoje poti.

V resnici že vsak otrok ve, da so za nek konkreten napredek države davki previsoki. Ampak ker se nihče ne buni, bo tako ostalo. GZS, OZS, ZSSS in ostali balast so pa samo sebi namenjeni, za večino državljanov so pa brez pravega pomena.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Ampak ker se nihče ne buni, bo tako ostalo
Sej se folk buni (trenutno policisti), ampak neučinkovito. Ne na pravi način, na pravih mestih, ne pravi ljudje.... itd.
V prvi vrsti bi morali "zaropotati" tisti, ki z 10,20,30 let delolovne dobe prejemajo manj kot 1000€. (OK, neki na novo zaposleni brez izobrazbe bi se tud lahko začasno zadovoljil z kakšnimi 200€ manj.) 580-600 je pa sramota!!!

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.543
5.093
113
Citat:
Uporabnik telex pravi:Vidiš, tu si se pa, kljub pronicljivem razmišljanju malce zmotil. Ti boš brez krivic živel ob obali jap pa brez krivic v Grosupljem. Če sva oba brez krivic, zakaj za Boga ti gledaš morje jaz pa Janšo
evil.gif
Ne živim ob obali. Krivica!!! Pa še norca se dela iz tega, da ne živim ob obali. Nestrpni govor!!!

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.013
6.194
113
Mene tudi pogreje, ko vidim, da marsikatera mamica samohranilka z enim otrokom živi lepše, kot pa midva ki imava recimo povprečne dohodke, in dva otroka.
Ona ima zastonj socialno stanovanje (ajde sicer z manj kvadrati), zastonj vrtec, časa za kofetkanje da je joj, itd... In če seštemo dohodke in odštejemo odhodke, zdelimo na družinskega člana, ugotovimo da smo tam/tam.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.989
6.212
113
blizu močvirne prestolnice
Kje si našel mamico? Ob toliko cigo, južnih primerih si našel prav mamico, katera naj bi samo kofetkala
bonk.gif
Da ne naštejem koliko se jih vozi ko lažejo da so samohranilci - ke, medtem pa lepo živijo. Teh je večina, celo na drugih naslovih živijo.

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Ja , na žalost je tako, da delavec trpi, ne glede, kje dela, brezdelnežu pa tudi ni lahko.Kar se tiče pa teh večjih družin, bi morali pa drugače obračunavati njihove "dohodke". Enostavno bi moral biti limit na dohodek brezposelne družine. Vemo, da se etnični norce delajo iz delovnih državljanov, ker prejemajo največje transferje davkoplačevalskega denarja.Če ima 4 članska družina, oba zaposlena, dva minimalca, odštejemo položnice, pridemo na 600€ za hrano in ostalo. To bi bil limit za brezposelne 4 članske družine z vsemi subvencijami vred.Sedaj pa taisti dobijo 800€ v denarju + vse brezplačno, razen nekaj € za najemnino.
Po današnjem standardu naj bi že celo življenje živela moja družina v bedi in revščini, kar sploh ni res in je zavajujoče. Se pa strinjam, da so najbolj na udaru samske osebe v stanovanju.Samo en dohodek, položnice je treba plačat, potem pa životariš čez mesec.
Moja dela v JU za 630€ neto, pa bi najraje pustila, če bi bila upravičena do nadomestila za brezposelnost , tako je hudo, zato pač trpi naprej, da ne boste mislili, da se v JU samo kofetka, morda 10%, ostali pa krepko delajo.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.543
5.093
113
Mene razjezi situacija, ko zvem, da pride tuji delavec v Slovenijo, pripelje še družino, ker dela seveda samo on, prejema družina lep znesek sociale. Kolega oddaja stanovanje enim takim. Trije otroci, žena ne dela in tudi ni šans, da bi, ker ne zna besede katerega od jezikov, ki bi jih v Sloveniji razumelo večinsko prebivalstvo. Mož gotovo na minimalcu. Kolega je rekel, da so v jeseni med drugim dobili enkratni dodatek > 700 € za stroške kurjave.
Te stroške sociale bi morali prestaviti na delodajalca, ki ni mogel najti primernega delavca med slovenskimi državljani. Če rabi tako posebnega delavca, se to primerno plača.

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Citat:
Uporabnik boomslang pravi:
Če se malo globlje premisli, je edina rešitev UTD...

Bi se kar strinjal. Vsem 500€, tisti , ki ima pa službo, bo pa še plača, bo vsaj vedel , za kaj prenaša šefa na grbi, zakaj vstaja ob 5h zjutraj, pa ob 5h popoldan domov.
cheer.gif