Nexus 5 - prvi vtisi.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.869
694
113
Citat:
Uporabnik yogy pravi:
Ima kdo kakšno informacijo kdaj lahko pričakujemo 5.0.2

5.0.2 je bil zaenkrat izdan samo za Nexus 7 (pa še to mislim da samo za 2012 model), tako da na drugih napravah tega updata najverjetneje ne bo. Očitno je nek popravek, specifičen za omenjeno napravo. Bo pa kmalu izdan nek update zaradi zloglasnega memory leak buga, zaradi katerega aplikacije crashajo oz. se telefon tudi resetira.

brlje

Pripravnik
24. jul 2011
321
6
18
Ljubljana
Pri men je vse narobe, Nexus 4 je bil vredu je pa je tudi tam pa tam nagajal pol je pa prišel nexus 5 katerega so vsi hvalili kot nori nazadnje sem res bil v dvomu ali naj zamenjam android za kateri drug sistem ali ne. Nexus 5 ali iphone 6 je bilo vprašanje, ker nisem nevem kakšen privženc iphona, sem spet na koncu izbral nexus 5 in po dveh mesecih ugotovil da sem naredil napako ker v času odkar ga imam sem veliko krat prišel v izkušnjo da bi ga prejel za zgornji in spodnji rob in potegnil čez koleno, zato Vas prosim če lahko kdo pomaga in svetuje kaj naj naložim gor, enostavno da telefon normalno funkcionira. FR sem naredil večkrat, nimam velik aplikacij nalozenih, pač veliko govorim, brskam, pišem, in celo eno igrico igram... hvala

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.869
694
113
Kaj točno te zafrkava? Veliko Nexus 5 ima namreč hardwarske probleme, kjer pomaga le zamenjava (pod garancijo, seveda).

Je pa znan tudi memory leak bug (na Lollipop), zaradi katerega se telefon lahko ponovno zažene in aplikacije se lahko sesuvajo. To so na Googlu že opazili in tudi odpravili, ni pa še bil izdan popravek (bo pa verjetno v kratkem, ker je to resen problem).

brlje

Pripravnik
24. jul 2011
321
6
18
Ljubljana
Ni problem v hardweru, predvsem je softwersko, si že omenil: zatikanje, odpira zelo počasi, sesuva, včeraj ko sem pisal zgornji post je zmrznil, tipkam, nič... držim tipko da naredim restart ... nič, pa še dvakrat ... nič, vse se ustavilo na pol, na koncu mi uspe in lepo še enkrat naredim fr. Nočem da mi pof...n telefon dela nepotrebnega stresa. Prosil bi uporabnike telefonov Windows in iOS ali katerega koli drugega OS da po resnici povejo če so tudi pri teh podobne težave ker androida imam že poln kufer. Odločitev je padla, it na drug OS in konec.

Nazadnje urejeno:

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Za optimalno delovanje androida boš težko našel boljši telefon kot je Nexus. S tvojim Nexusom nekaj ni ok hardwersko, jaz mojim nimam nobenih težav.

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Nič ti ne pomaga, četudi se po čudežu zgodi, da ti uporabniki drugih OS povejo po resnici, ker se pri vseh blagovnih znamkah pojavijo limone
wink-1.gif
Zna se zgoditi, da boš ravno ti nabasal na limono pri WP ali iOS.

Ker si napisal. da nimaš posebnih zahtev, je najbolje, da imaš telefon, ki se ti dopade, ker pri tvoji uporabi so vsi isti "šmorn"
smile-1.gif

Ne vem pa, zakaj še nisi šel na servis, če imaš že toliko časa težave? Sam bi šel takoj naslednji dan, če ne bi mogel sam razrešiti težav.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.009
1.896
113
to imas nekaj z hw narobe,ker to kaj ti opisujes, se ne dogaja niti na najslabsih android jajcah.

brlje

Pripravnik
24. jul 2011
321
6
18
Ljubljana
Hmm... Na servis nisem pomislil
redface-1.gif
Ponoči sem naredil FR in bom nekaj dni imel mir ko se bo spet začelo bom še servis obiskal

brlje

Pripravnik
24. jul 2011
321
6
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
to imas nekaj z hw narobe,ker to kaj ti opisujes, se ne dogaja niti na najslabsih android jajcah.

Točno to, zato me je razjezilo, pismo vsi tolk hvalijo, pri men pa cela štala

brlje

Pripravnik
24. jul 2011
321
6
18
Ljubljana
Evo danes primer, samo dobivam sms-e za zgrešene klice, čeprav signal imam na polno, operater je telekom... To je po novem, v ponedeljek bo letel na servis, še to možnost uporabim pa bom videl
10.gif

Nazadnje urejeno:

woowek

Tajkun 08
7. sep 2007
693
1
18
Jaz zadnje čase tudi opažam da velikokrat nimam signala. To se dogaja tako v Ljubljani kot izven in operater je Telekom.

Sem probal dati na 3G pa je isto.

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Jaz tudi dobivam sms kar naprej in notifikacijo da ni omrezja, sem na telekomu. Kako popravit zadevo? V čemu je problem?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.869
694
113
To je tudi precej znan problem, navadno je krivec LTE. Kolegu je pomagalo slednje:
- v dialer vtipkaj *#*#4636#*#* (*#*#INFO#*#*)
- izberi "Phone information"
- nekje na sredini boš imel en dropdown ("Set preferred network type") in izberi "WCDMA preferred" (to pomeni 3G preferred, s čemer izklopiš LTE).

Dumber

Fizikalc
19. feb 2008
1.017
4
38
Ptuj
Oprostite ampak vsi ki tole hvalite vas ne razumem. Saj ne rečem telefon dela Ok. Samo pri osnovni stvari kot so sms-i je pa je google pogrnil. Tale hangouts je podn od podna. Zakomplicirali so posiljanje smsov da je žalost. sploh za nekoga ki se ne spozna glih na google in na to da, da obstaja še kak drugi chat na telefonih kot so smsi.

Kolegu skozi javlja da kamera ni priklopljena ko ponovno zažene telefon je OK. P kaj je s tem vsi ste ga tu gor tako zelo hvalili.

Nazadnje urejeno:

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Se strinjam s tabo. Jaz svetujem Messenger od googla (samo za sms in mms), Hangouts je fail (ki se vleče že od google talk naprej..).

Za kamero pri kolegu pa lahko, da je kaj "sam zabrkal", če pa ni pa pač servis.

Jaz sem do sedaj probal vse top - mid range telefone (tudi tiste, ki jih ni pri nas za dobit) pa se zmeraj vračam nazaj na Nexus 5. Gre za pomoje najbolj zanesljivo napravo, sploh za ta denar (~200 na bolhi). Kljub minusom (baterija, kamera, zvočniki..) ga vzamem "any day of the week" pred katerikoli iPhonom ali drugim androidom.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.009
1.896
113
Ce se ne spoznas glih na zadeve, zakaj potem kupis nexus, ki je bolj geek zadeva? To je goli android, prepuscen uporabniku da ga spimpa. Ce bi hotel out of the box zadevo, bi vzel bilo kaj drugo, samo nexus ne.
Do lolipopa je delal brez napake. Zdaj po updajetu pa se je pojavilo nekaj napak. Samo to da si ti ne znas sms appa poiskat, ni napaka nexusa

Dumber

Fizikalc
19. feb 2008
1.017
4
38
Ptuj
Ne mi s tem, da se ne spoznam ker se kar najezim s takimi odgovori. Prvic ni zame ampak za mamo ker pac je njen htc ze bil malo zastarel pa sem glede na ceno in kar ponuja pač kupil nekaj kar bi naj blo najboljse v tem rangu, brez razne htc samsung lg navlake In bi naj delovalo enostnavno in brez težav. Nakar pa pri osnovni zadevi pogrne. In google ga ne pridaja kot telefon, ki si ga mora uporabnik sam predelat ampak kot telefon ii ji naj bil uporaben. Da nima nekega normalnega appa za sms je provlem googla in ne mene. Meni ni problem tega razumet sem racunalnisko in tudi programersko pismen. Je papa za tiste, ki niso s tem gor rasli malo problem. Sam pač sem si android izkusil ravno toliko, da lahko rečem samo ne hvala.

Bo treba rect njihovi marketing ekipi naj na skatla napišejo da potrebuješ sms app. Roko na srce google chat je bil OK. Odkar pa so ta hangouts začeli vsiljevat po principu apple imessages je pa to podn od podna. Nepregledno in neuporabno. Pa še to je žalostno da z upddejti tako dolgo čarajo nexus z 2013 še zdaj nima. Sem dokaj objektiven kar se telefonov tiče ampak roko na srce apple je daleč pred njimi.

Nazadnje urejeno: