Nexus 5 - prvi vtisi.

Alex

Fizikalc
21. jul 2007
955
93
28
Ljubljana
Dobil sem zverino.

Prvi vtis:
+ lep, lepo sede v roko
+ lep, velik display

- telefon prižgem, vpišem wifi geslo, se posodobi, restarta, pozabi vse, spet vpisujem wifi geslo, prvi ForceClose. WTF.
- samo en home screen. Ne moreš verjeti. Imel sem Desire, S2, kitajčke, ampak tega pa res nisem pričakoval. Kot da imam WP. Seveda sem šel takoj na GPlay po drug launcher.
10.gif

Kje so kakšne nastavitve kamere? Vse trotl zihr?
Sortiranje programov?

Ne morem verjeti, da se mi kolca po Samsungu.

Ostalo sledi ...

Qmi

Fizikalc
22. jul 2007
1.056
1
38
41
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Alex pravi:

- samo en home screen. Ne moreš verjeti. Imel sem Desire, S2, kitajčke, ampak tega pa res nisem pričakoval. Kot da imam WP. Seveda sem šel takoj na GPlay po drug launcher.
10.gif

Samo primi kakšen program in jo 'nesi' na nov homescreen. Imaš že kar nekaj filmčkov na netu glede tega... Jih lahko dodaš kolikor hočeš
wink-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.869
694
113
Homescreenov lahko imaš kolikor hočeš.
Pa po prvem začetnem updejtu ti priporočam hard reset (ker nekih nastavitev takrat še itak ne boš imel).

Sortiranje programov: zakaj bi to rabil? Itak si pogosto uporabljene namečeš na homescreen, ostalo pa pač po abecedi.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Za eno "težavo" sta ti predhodnika že povedala.
Za ostale zadeve pa - pri Google Nexus 5 dobiš pač osnovni Android. Na voljo pa imaš stotine različnih prilagoditev po svoji želji na marketu oz. vrsto custom ROMov.

Alex

Fizikalc
21. jul 2007
955
93
28
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Qmi pravi:
Citat:
Uporabnik Alex pravi:

10.gif

Samo primi kakšen program in jo 'nesi' na nov homescreen. Imaš že kar nekaj filmčkov na netu glede tega... Jih lahko dodaš kolikor hočeš
wink-1.gif

Hvala. Jaz sem rinil programe v levo pa ni šlo, v desno pa.

Alex

Fizikalc
21. jul 2007
955
93
28
Ljubljana
Težko rečem, ker ga imam šele en dan. Zdi se mi, da mi v službi na strem WRT54GL bolje vleče, kot S2. Doma sem bil pa razočaran. Imam N router in še vedno se poveže le s 65 Mbps, enako kot na S2. Sem pričakoval kakšen napredek.

voznikvozniku

Fizikalc
3. okt 2007
398
31
28
Alex ..kako ti ga je pa ratal dobit brez DDV, ker imajo v ponudbi samo z DDV in ni možnosti, da to odkljukaš oz. da nekje označiš, da hoče račun na firmo brez DDV? A si jim poslal mail in so to ročno naredil?

Alex

Fizikalc
21. jul 2007
955
93
28
Ljubljana
Ja, tako je. Opraviš registracijo in po mailu poveš, da na tvojega uporabnika vežejo ID za DDV. Nujno pa mora biti prevzemno mesto na tem naslovu.
P.S. Dobiš seveda UK polnilec, ampak to me ne moti tako zelo. Imam doma še nekaj micro USB polnilcev. Potem pa ko sem izvedel, da ne bo moč dobiti 32 GB verzije v trgovini, sem se lažje odločil.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Citat:
Uporabnik Alex pravi:
Težko rečem, ker ga imam šele en dan. Zdi se mi, da mi v službi na strem WRT54GL bolje vleče, kot S2. Doma sem bil pa razočaran. Imam N router in še vedno se poveže le s 65 Mbps, enako kot na S2. Sem pričakoval kakšen napredek.

Na več kot 65 mbps ne boš prišel, mobilne naprave imajo postavljeno mejo zaradi baterije.

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Pa sem ga imel tudi jaz danes malo probat.

Meni lepo sede v roko, zadeva ni tako velika kot sem predvideval da bo. Izdelava ni videti poceni, čeprav volume tipka "malo ropota" ob tresenju. Ekran je eden boljših, odzivnost super.

Bomo še malo počakali na kak update oz. da malo cena pade na bolhi
smile-1.gif

grmek

Pripravnik
18. sep 2007
161
4
18
Wi-fi povezljivost v primerjavi s S4 - enaka ali boljša. Morda Nexus občasno pokaže kakšno črtico signala manj kot S4, ampak povezljivost deluje enako dobro (ali slabo, pač odvisno).

lp

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
No, jaz ga pa vrjetno jutri že pošljem na servis. Namreč, problem je, ker nekje sredi pogovora jakost mikrofona/zvočnika pade na -1
smile-1.gif
.
Skratka, zelo zelo se za par sekund sliši sogovornika; tudi na drugi strani so mi že rekl, da me bolj slabo slišijo za par sek...
frown-1.gif

Chief_Wiggum

Fizikalc
24. jul 2007
1.064
3
38
Po mojih izkusnjah baterija zdrzi 2 dni ce imas telefon bolj kot ne samo za telefonirat in obcasno surfanje po netu itd. Ce se pa kaj vec igras s telefonom, potem pa klasika, filanje vsak dan.
tongue-1.gif

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
No, jaz ga pa vrjetno jutri že pošljem na servis. Namreč, problem je, ker nekje sredi pogovora jakost mikrofona/zvočnika pade na -1
smile-1.gif
.
Skratka, zelo zelo se za par sekund sliši sogovornika; tudi na drugi strani so mi že rekl, da me bolj slabo slišijo za par sek...
frown-1.gif

Vidiš tole se pa tudi meni kdaj zgodi. Ampak glede na to, da sicer zvočnik deluje brez težav, slutim težavo v SW. Odločil sem se, da počakam na Googlov popravek, ki se menda približuje. Sicer pa bo to res za servis.