Nevarnost na tirih

mitja

Pripravnik
29. jul 2007
430
0
16
jahhh mi je rekel en gasilec da to s temi trupli kar ostane je kar kriza ker nekateri ne prenesejo.....še policaji je rekel da zaprejo območje in nočejo niti blizu....
je rekel da so enkrat iskali kje je glava in je niso našli (je padla iz čelade)..in valda je bilo 5000 ljudi okoli ki so gledali...in je itak ena punca našla to glavo in pol še leto psihologa....in da so z mrliškim sestavljali v vreče une dele kot kake lego kocke...
ja eni imajo želodec....

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Ja, kako je pa potem z uno foro, da z injekcijo najprej malo špricnejo v luft, preden ti jo zapodijo v žilo? A ni to zato, da slučajno ne bi kaj zraka not v obtok spustili? Mislil sem, da srce takoj zatrokira, ko naleti na zračni mehurček?
confused-1.gif

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Uporabnik dekca pravi:
Ja, kako je pa potem z uno foro, da z injekcijo najprej malo špricnejo v luft, preden ti jo zapodijo v žilo? A ni to zato, da slučajno ne bi kaj zraka not v obtok spustili? Mislil sem, da srce takoj zatrokira, ko naleti na zračni mehurček?
confused-1.gif

Res je in to je zaradi varnosti.
Truplo z nesreče pa odvažajo pogrebne službe in ne reševalci ali gasilci.
Seveda se tem prizorom ne moreš izognit se jih pa navadiš.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Ob določenih stanjih je dejansko lahko že majhna količina zraka nevarna (zato tudi pazljivost pri injekcijah). Za večino ljudi pa ne. Tako kot nezavestnim vedno dajo tudi raztopino sladkorja... 1/1000 bo preživel točno zaradi tega... ostalim 999 pa s tem ne bodo prav nič poslabšali situacije. Kot sem pa že napisal... za verjetno ustavitev (zdravega) srca potrebuješ okoli 300mL zraka.

Sedaj pa dovolj off-topica...

Nazadnje urejeno: