Ne moreš to čez noč...
Popoplavna obnova:
Po skoraj dveh letih od poplav nekateri še vedno ne vedo, ali se bodo selili ali ne
Vojko Colnar iz Gornjega Grada, ki so mu katastrofalne poplave pred dvema letoma popolnoma uničile hišo, njegova žena pa je le za las ušla smrti. Takoj se je lotil obnove, a so ga po treh mesecih ustavili. "Iz tehnične pisarne so poklicali in mi povedali, da sem na seznamu za selitev. Jaz sem jim odgovoril, ali so pri zdravi pameti, da mi to povedo po toliko mesecih, ko že na polno obnavljam. Pa so mi odvrnili, da naj neham," je povedal Colnar.
Ko se je s selitvijo sprijaznil, pa je po novih sedmih mesecih doživel nov šok, s seznama so ga izbrisali, ker naj ne bi bil tako zelo ogrožen, a čez nove tri mesece je, kot pravi, dobil nasprotno informacijo. "Ne vem, kateri strokovnjaki so bili, a so mi rekli, da tukaj ni varno, ter dodali, da ker mi varnosti ne morejo zagotoviti, naj počakam, kaj bodo sklenili," je pojasnil.
Od lanskega septembra tako še vedno čaka na dokončno odločitev.
Vodja službe za obnovo po poplavah in plazovih Boštjan Šefic ga v odzivu postavlja na laž: "zelo podrobno smo razložili, katerih objektov ne bomo odstranili in zakaj. Tu se ni nič spremenilo."
Po dveh letih človek izgubi voljo, vero, vse," sklene Vojko Colnar.