Neurja 2023

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.233
2.553
113
Migracija Zasavje - Lj problemi.
Ozko grlo je obvoz - most v Dolskem. Do 3,5t. Več naredi še večji zastoj.
Pontonski most rabi dovoz in izvoz. ma ne no!
lahko most ob starem mostu. vsak za v eno smer!
Ob desnem bregu pozabite! Sam za rešilce.

Pravkar sem se vrnil iz Laškega. Tam ljudje delajo in nič ne jamrajo!

p.s. spamajo tudi levičarji. ukrep proti njim potrjuje, da levičarji ...

• Všeč mi je
Reactions: BornSkeptic

erikson

Guru
25. avg 2007
22.254
6.087
113
Današnje stanje. Za Muro so sicer rekli, da so s helikopterjem navozili betonske bloke na nasip.

Vlada je odprla namensko stran za informacije o poplavah:

Jutri bodo objavili aplikacijo, kjer se bo lahko vpisalo, kakšno pomoč lahko kdo ponudi. Predvsem iščejo ljudi za enostavna dela, po možnosti z lastnim prevozom oziroma da so samozadostni (hrano prinesejo s seboj).

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.657
9.462
113
S čim so delno sanirali nasip na Muri? S čim so reševali ljudi s streh in dreves? Mi pa že leta kupujemo oklepnike.

• Haha
Reactions: Kamele0N

erikson

Guru
25. avg 2007
22.254
6.087
113
21f3f72c93d7b277631c.jpeg

938753ae7ad1ee587600.jpeg

Še bolj natančen posnetek s starega mostu.

Projektant mostov Marjan Pipenbaher je v sobotnih večernih poročilih na nacionalni televiziji dejal, da so slovenski mostovi dobro vzdrževani, problematične pa so občinske investicije. Kot problematično pri hudourniških rekah je izpostavil podpore mostov, ki ne bi smele biti v koritu reke. Drugačna gradnja bi podražila projekte za do 20 odstotkov, pri čemer pretočnost reke ne bi bila okrnjena, hkrati pa bi bilo vzdrževanje mostov olajšano.

• Všeč mi je
Reactions: BornSkeptic

LarryClay

Guru
10. feb 2023
1.163
1.172
113
Kaj je to "stroka"? Papirjev ne dobiš če zgolj delaš nekaj po županovem.

Pipenbaher, pa pač svetuje neke zadeve po svojem vidiku. Npr. podpore mostov, ki ne bi smele biti v koritu reke.
Večina mostov na tem svetu ima podpore v koritu reke in so zadeve po regelcih. Ni to najbolje, ampak takšna so dejstva. To da nimaš podpor v koritu reke, seveda prinese druge probleme. Sploh, ko je širina mosta kaj več kot le par metrov. Ima pa seveda prednost, da je manjša šansa, da bi reka podporo odnesla s seboj.

• Všeč mi je
Reactions: zakajaltersuxu