Neurja 2023

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.492
925
113
Ja hiso in kmetijo med majdicem in termitom pa so spravili zaradi nasutja v bazen med nasutjem, hrubom in cesto na spodnji strani.
Ko jih sljivi.
Hise so se prodale po pol mio, zemljanpa ze pred desetletjem in pol prodajala po 200 evrov(kmet ki jo je prodal je dobil 50 DEM)
Ja se spomnim, ko je Ihan plaval tam leta 1998 (pribljižno)... Pa Petrca je okoli svoj hiše naredil cca 0,5 m visoko diht betonsko škarpo (nasproti Termita)

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.511
843
113
Krivi so tudi na občinah s svojimi OPN-jih ko so graditelji zlobirali župane, kateri so videli samo dodatne € v novogradnjah.
Od osamosvojitve naprej je eden glavnih generatorjev bogastva sprememba namembnosti zemljišča. Zemljo, ki je poceni bodisi z razlogom (khm) ali administrativno (namembnost) investitor spremeni v zazidljivo in ima 10x donos na vložek. Zato so se in se poslužujejo vseh metod, največkrat pa čisto enostavno podkupijo tiste s štempiljkami.

Sedaj bomo solidarno plačevali pohlep teh, ki so obogateli (in pametno živiijo kjerkoli drugje), tistih, ki so tako z zaprtimi očmi prišli do "prvovrstne" lokacije, in onih, ki se jim je nekoč v redu nepremičnina nenadoma znašla na udaru zaradi spremenjenih pogojev navzgor. Pričakujte v medijih predvsem zgodbe o teh slednjih.

kajpace

Guru
6. nov 2018
5.360
3.427
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
deževnica ni dobra?
Moji stari starši so imeli v Slovenskih Goricah samo cisterno na deževnico. Pa pumpo za v tuš, wc, umivalnik...
Vsi, ki smo prišli in pili to vodo, smo imeli probleme... (diareja)
Potem pa se je foter pozanimal in streha (cca 1850) je bila kriva, ker je bila "neustrezna" za zbirat pito vodo...
Tako da, zbirat deževnico ni ravno dobro... Vsaj včasih....

• Všeč mi je
Reactions: msenjur

darkstar66

Guru
1. apr 2013
1.194
701
113
Ne razumem, kaj je narobe s tem?
Do kdaj naj čakam na to odločitev vlade? Do 16ih, ko bodo police že prazne? in četudi bodo “lahko” jutri trgovine odprte, ne bodo nujno odprte. Da ne govorim kaj bodo prodajali. Glede na to da so trgovine ob nedeljah zaprte imajo zaloge verjetno prilagojene temu načinu dela. Ne moreš se ob času dopustov in trenutnih logističnih problemih kr zmislit, ja jutri bo pa odprto. Najboljši nameni pač največkrat niso dovolj da narediš nekaj pametnega in učinkovitega.

• Všeč mi je
Reactions: aljoman

Zwergschnauzer

Fizikalc
12. dec 2022
1.809
-285
48
Valparaiso
cirku
Moji stari starši so imeli v Slovenskih Goricah samo cisterno na deževnico. Pa pumpo za v tuš, wc, umivalnik...
Vsi, ki smo prišli in pili to vodo, smo imeli probleme... (diareja)
Potem pa se je foter pozanimal in streha (cca 1850) je bila kriva, ker je bila "neustrezna" za zbirat pito vodo...
Tako da, zbirat deževnico ni ravno dobro... Vsaj včasih....
deževnica in prekuhat, brita filter itd.
zato se ne odpira trgovin v nedeljo, da folk šunko kupuje

Zwergschnauzer

Fizikalc
12. dec 2022
1.809
-285
48
Valparaiso
fop tv ma program :) Krčmarko z dopusta potegnili?
Screenshot_2023-08-05-09-32-31-664_com.android.chrome.jpg

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.820
2.058
113
Je to mišljeno na moj post? Kaj se je zlagal? Včasih so delali a pametjo. Ti imaš bajto na poplavnem območju. Ja sedaj so vam naredili večji graben,pa gor višje prepust ampak vseeno bo enkrat tudi pri vas vsekakor. Z naravo se ni hecati
Ne na tvojega, na razne koncentrične kroge na radarski sliki. S pametjo se da delati tudi sedaj, vendar moraš imeti za to pri projektiranju znanje, izkušnje, jajca in predvsem proste roke. Nepotizem in politične ambicije so tu le ovira.
Pri nas je podtalnica večja grožnja od Grabna, na kar se ne da vplivati. Ureditev Grabna je pomagala, da sedaj pri 160m3+/s ni bilo razlivanja, medtem ko je bila leta 2010 pri 67m3/s katastrofa.

• Všeč mi je
Reactions: 8888

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.827
-429
113
Do kdaj naj čakam na to odločitev vlade? Do 16ih, ko bodo police že prazne? in četudi bodo “lahko” jutri trgovine odprte, ne bodo nujno odprte. Da ne govorim kaj bodo prodajali. Glede na to da so trgovine ob nedeljah zaprte imajo zaloge verjetno prilagojene temu načinu dela. Ne moreš se ob času dopustov in trenutnih logističnih problemih kr zmislit, ja jutri bo pa odprto. Najboljši nameni pač največkrat niso dovolj da narediš nekaj pametnega in učinkovitega.

ce bos iskal slabe stvari v vsaki stvari, bo vsaka odlocitev na koncu slaba.

ne vem, komu se kaj skoduje, da so trgovine odprte. ce se ti zdi, da imas vse doma, super, jo ne obisces. ce pa kdo kaj potrebuje, pa bo vesel odprte trgovine. kako bojo trgovine to izpeljale, ni nas problem. ce bo cesa zmanjkalo, bo pac zmanjkalo.

res, malo manj negativnosti v takih trenutkih.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.557
6.641
113
pri taščici
Ureditev Grabna je pomagala, da sedaj pri 160m3+/s ni bilo razlivanja, medtem ko je bila leta 2010 pri 67m3/s katastrofa.
No vidis takole se dela povsod od Zelencev navzdol.
Pretok grabna se je povecal za 2,5x. Se je tudi gabarit ljubljanice in Save povecal za 2,5x?
Se je dreka. Niti za 1,2x ne.
In ja, nisi ti direktno kriv, ne krivim tebe. Kriva je "politika"
Zakaj poplavlja Kostanjevico na Krki.
Ker Sava "zabije" njen izliv .
Ti si zdele car. Zalaufaj propeler. Si edini v slo ki lahko na vodi pristaneš (al kako že)

• Všeč mi je
Reactions: 8888

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.711
6.107
113
blizu močvirne prestolnice
MSenjur
Kaj če bi logično razmišljal? A trgovke nimajo težav priti do dela če je vse uničeno? Vojska s helikopterji bi morala prinesti najnujnejše stvari, se pravi hrano,oblačila, vodo.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.827
-429
113
MSenjur
Kaj če bi logično razmišljal? A trgovke nimajo težav priti do dela če je vse uničeno? Vojska s helikopterji bi morala prinesti najnujnejše stvari, se pravi hrano,oblačila, vodo.

pa kaj se ti sekiras? pa dej ti logicno razmisljaj - valda bo trgovka vedla ali lahko pride ali ne. verjemi, da nobeni ne bojo s knjizico grozili, ce ne bo mogla pridit.

helikopter bo pa dostavljal ta, kjer je drugace nemogoce pridit. To bo danes Crna na koroskem.

• Všeč mi je
Reactions: R0KY in Hanzi

delter333

Guru
21. maj 2010
1.827
1.527
113
Notranjska
postavimo se 10dni ali mesec naprej, ko bo potrebno popraviti zgraditi mostive ceste.... koliko časa? glede na stanje in funkcioniranje države? 10, 20 let ?
tole bo neverending story, potem pa se razni kvazi zeleni in marci... bogi narod na prizadetih območjih. ze vnaprej se mi dodatno smilijo/smilite.:(
10 let presoj na okolje, dodaj še 10 let na izbiro izvajalca in pritožbe neizbranih.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek in 8888