Neurja 2023

gr69

Guru
15. dec 2009
11.557
2.607
113
še v SLO - ampak komaj
Poglej priponko 70190

Oh ja.... ni kaj za reči... zarote...

Psiholog Andrej Perko dodaja, da živimo v času, ko vsak lahko postane vse, kjer tudi znanje ni več vrednota. "Ker smo vsi enaki, posegajo neizobraženi, primitivni ljudje na področja, ki jim niso kos. Kamor sodi tudi področje znanosti. Ob tem se počutijo pomembni. Diktat emancipacije in enakosti se kaže na vseh področjih družbenega življenja in živimo v času, ki ga je lepo napovedal že veliki Dostojevski: Toleranca bo pripeljala do tega, ko bo pametnim prepovedano misliti, da ne bodo žalili bedakov!"

edit: vir: https://www.24ur.com/novice/sloveni...a-veka-so-danes-zamenjale-teorije-zarote.html

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.557
6.641
113
pri taščici
Toje je pa UFF... Nedaleč stran od mene... Sicer je bil most že zaprt zaradi spodkopanega temelja tam nekje pred/okoli leta 2000. Promet po naših lokalnih cestaj je pa še brez tega dogodka Nemogoč
Po mojem spominu ga je spodkopalo leta 90. (Dvomim da je bilo 98)
Ampak takrar je voziscna konstrukcija ostala cela. Na enem vogalu se je mal "posedla"

• Všeč mi je
Reactions: mistique

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.303
10.604
113
postavimo se 10dni ali mesec naprej, ko bo potrebno popraviti zgraditi mostive ceste.... koliko časa? glede na stanje in funkcioniranje države? 10, 20 let ?
tole bo neverending story, potem pa se razni kvazi zeleni in marci... bogi narod na prizadetih območjih. ze vnaprej se mi dodatno smilijo/smilite.:(

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.303
10.604
113
Korošci bolje da kar anšlus naredijo z avstrijo. ker tam jih žejne po vodo pošiljajo ze 30 let. glavna cesta do mezice bi bilo bolje ce bi bil zglajen makadam. Grdo receno upam da jim je cesto odneslo v celoti, da dobijo novo... pod mus.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.557
6.641
113
pri taščici
Zanimivo. Odprite in preberite. Se prav vidi,kako so politika, stroka skozi čas šli z glavo čez zid. Primer Žiri

Jaz imam LI iz okoli 2008 shranjeno kjer za parcelo cca 50m nad domzalsko ravnino ne smem delat kleti ker je parcela na poplavnem območju.
Se pravi se v Domžalah zavedajo poplav tudi cca 50m visokih.
Hkrati pa 100m stran od kamniske bistrice delajo podzemne garazne hise (mercator).
In ja, niso mi pustili zidat , ker je oarcela bula ze prevec pozidana, hkrati pa siritve zazidljivosti parceke ni bila dovoljena ker je na obmocju razpršene gradnje(oa ceorav so hise ob cesti vsakih 40m )

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.221
4.750
113
Jap

1691214662387.png

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.227
2.550
113
Samo sanjamo lahko, da bi izničili tele padavine in visoke vode. Je pač prišlo - tudi z razvojem človeštva!
Lahko bi se pa bolje pripravili!

Tam v Šentjakobu. Mislim, da je AC most, tretji most tam. Tale, k se je porušil je naslednik nemškega, ki je imel izredno težak dostop - strm.
Ja, lahko bi ga bolje naredil, pa nismo. Kot marsikatero danes porušeno stvar.

V Hrastniku je 7m voda. Merilno postajo je odneslo ponoči. Višina je' velika' za vsako situacijo posebej!

1691214749169.png

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.221
4.750
113
Vsega ne moreš preprečiti, tole vreme letos je extrem na katerega res ni nihče računal, super bi bilo, da bi na te razmere
prilagodili infrastrukturo ki jo bo potrebno obnoviti, kar pa je lahko večkratnik zneska kot ga je potrebno samo za popravit
na obstoječe in tukaj se odloča, ali se bo delal kompromis, ali pa se gre all in, če je denar na voljo potem je to opcija,
ponavadi ga ni toliko...

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.711
6.107
113
blizu močvirne prestolnice
Ko vir izobraževanja postanejo šank, facebook in twitter, v kombinaciji z zmanjšano inteligenco in neskeptičnim razmišljanjem, lahko v duhu strpnosti do teh biserov le stisnemo zobe in rečemo 'prav imaš, res je'.
Je to mišljeno na moj post? Kaj se je zlagal? Včasih so delali a pametjo. Ti imaš bajto na poplavnem območju. Ja sedaj so vam naredili večji graben,pa gor višje prepust ampak vseeno bo enkrat tudi pri vas vsekakor. Z naravo se ni hecati

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.826
-429
113
ja, ker takrat je investitior na veliko pritiskal za gradbeno dovoljenje.

ampak tele poprave so itak tok izredne, da je poplavljeno tudi nad razlivnimi obmocji, kjer nikoli voda ni prisla tako visoko, tako da vsega se itak ne bi dalo preprecit

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.557
6.641
113
pri taščici
Je to mišljeno na moj post? Kaj se je zlagal? Včasih so delali a pametjo. Ti imaš bajto na poplavnem območju. Ja sedaj so vam naredili večji graben,pa gor višje prepust ampak vseeno bo enkrat tudi pri vas vsekakor. Z naravo se ni hecati
Zato ker so njemu naredil večji graben in večjim prepust bodo vsi nizje dol plaval.
Al pa moral delat se vecje grabne.
Pac bomo koridor Save v crnucah moral povecat na koridor Save v Brezicah, v brezicah pa koridor Donave v Beogradu.
Ne vem pa kaj bodo naredili v Dzerdapu.

• Všeč mi je
Reactions: 8888

Zwergschnauzer

Fizikalc
12. dec 2022
1.809
-280
48
Valparaiso
vsega ne, a tu ko gledam mb...
ze ko so jodlari dravo odprlo pred leti...

poplavlja tam, kjer se ne bi smelo gradit

ampak gradbinci in pohlep so močnejši

zdaj bo biznis sanacija

isto plazovi... tu v blizino ze v starih dokumentih, da je plazovito... celo naselje nastalo, nikoli plazu... do letos, ko blo malo jaće

Palcek

Fizikalc
15. dec 2007
725
74
28
Ja ze vceraj so ga dopoldan zaprli da so ocistili nanesla drevesa ki so bila vzdolz bistrce od neurja pred tednom, popoldan je bil prevozen, straza ves cas poleg, danes pa je sel, na novem ( oz delu na strani Veita) ki so ga na novo naredili par let nazaj….
Enako kot je odneslo steber 2km visje pri papirnici kjer gre zelezniska proga, ta se stoji na sreco, ce bi ta vceraj sel ali danes bi imeli jarse, vir, in domzale pod vodo

• Všeč mi je
Reactions: 8888

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.826
-429
113
vsega ne, a tu ko gledam mb...
ze ko so jodlari dravo odprlo pred leti...

poplavlja tam, kjer se ne bi smelo gradit

ampak gradbinci in pohlep so močnejši

zdaj bo biznis sanacija

isto plazovi... tu v blizino ze v starih dokumentih, da je plazovito... celo naselje nastalo, nikoli plazu... do letos, ko blo malo jaće

in sanacijo bojo izvajali isti lokalni gradbinci, kateri so tam gradili. zanimivo.

• Všeč mi je
Reactions: sad in Kamele0N

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.557
6.641
113
pri taščici
Ze od leta 90 pisem da delamo narobe kar se poplav tice.
Namesto da bi ustvarjal mokrisca, mocvirja in poplavne cone, ohranjal jezove , le ta zemljišča melioriramo, pozidujemo podiramo jezove (kar jih ne voda sam)! in kako drugace jemljemo vodi.
Vodo pa spravljamo v korita. In potem pride voda iz "Moravč" v nekaj urah do Save. Prej je hodila pa nekaj dni ali pa celo tednov. ;)
In potem je za vse krivo neociscena struga vodotoka.
Avti, bale, in ostalo ki plava po rekah pa ne..