Gre. Če ni balkonov z labavami ograjami aja pa okna morajo biti brez šip.Eni so res dobri. Vprašanje kako to izgleda na hiši
PlešemoDružinske travme, negotovost in še kaj, vse ostaja na plečih prizadetih, in kot da to še ni dovolj, zdaj prihajajo položnice. "V poplavi mi je odtrgalo števec, električno omarico, ničesar ni več. Račun sem pa dobil za 80 evrov, da sem porabil 400 kilovatnih ur, to ni mogoče," je povedal Dominik Germelj iz Strug.
Noben župan se ne dela neumnega. Do prejšnjega tedna je bilo treba vnest v državno aplikacijo oceno škode. Dokler to ni zaključeno, se ne ve kdo je upravičen do cenejše elektrike in kdo ne. Aplikacija je centralna baza od koder bodo vsi zdej črpali podatke od elektro, kabelskih operaterjev, plin.... Na strani enega izmed ponudnikov elektrike je pisalo, da strankam ni potrebno narediti nič, dokler popis ni zaključen, nato se bo pa poračunavalo za nazaj.Mimogrede, še lokalni župan se dela neumnega in pravi, da bodo pa sedaj zares pripravili spiske tistih, ki so resnično bili prizadeti v poplavah in so upravičeni do pomoči.
Kaj pa so do sedaj delali?
A kaj so delali? Popisovali cele dneve in vnašali podatke tudi PONOČI, ko je Alter stroka sladko spala.Kaj pa so do sedaj delali?
Če elektro distribucija ne ve, kateri odjemalec ne more dobiti po njihovem omrežju elektrike, se človek resno vpraša, kaj sploh vedo o svojem omrežju? Saj ja morajo vedeti, kje in v kakem stanju je kak števec. To je njihova lastnina.Pavsalna poraba, ki se enkrat na leto poravna s poracunom. Ce niso imeli avtomatskega stevca je to logicno. Ne razumem zakaj ljudje tega ne odjavijo, lahko pa jamrajo novinarjem, ki pa tudi nimajo trohice splosne razgledanosti, da bi pomislili o cem pisejo.
Elektro ma*ija je zelo kreativna:
Plešemo
Elektro ve en klinc. Vsaj tam ne, kjer jim ni v interesu vedet.Če elektro distribucija ne ve, kateri odjemalec ne more dobiti po njihovem omrežju elektrike, se človek resno vpraša, kaj sploh vedo o svojem omrežju? Saj ja morajo vedeti, kje in v kakem stanju je kak števec. To je njihova lastnina.
Jaz mislim, da elektro distribucija danes ve za odjemalce, ki zaradi poplav niso aktivni. Niso pa se zmenili za neko izmenjavo podatkov z dobavitelji električne energije, ker jim ni nihče tega eksplicitno naložil in jim enostavno ni treba.
Distributer ve za vse tiste, kateri so naredili odjavo, za ostale se smatra, da rabijo storitev dobave el energije. Vsi odjemalci so dobili elektriko najkasneje četrti dan po poplavah, če ne drugače pa iz velikih agregatov. Zaselek Struge ob Savinji je pa specifičen primer. Tam trenutno ne pustijo nobenemu živet, čeprav v tiste par hišah nekateri kljub prepovedi tam živijo, tudi imajo elektriko, res pa je, da teh par stavb voda praktično ni niti zalila niti poškodovala. Ostali zivijo v luftu oz precepu, ali začeti sanacijo ali kraj zapustiti. Tisti že odločeni so odjavili vse in tam ne bodo živeli več, ostali čakajo državo ali jim bo dovolila obnovo in bivanje ali ne. Decembra bo znano. Pomoje mraz ne bo čakal in bodo kurilnice in vodovod fuč.Če elektro distribucija ne ve, kateri odjemalec ne more dobiti po njihovem omrežju elektrike, se človek resno vpraša, kaj sploh vedo o svojem omrežju? Saj ja morajo vedeti, kje in v kakem stanju je kak števec. To je njihova lastnina.
Jaz mislim, da elektro distribucija danes ve za odjemalce, ki zaradi poplav niso aktivni. Niso pa se zmenili za neko izmenjavo podatkov z dobavitelji električne energije, ker jim ni nihče tega eksplicitno naložil in jim enostavno ni treba.
Meni se zdi, da bi distributer moral sam vedeti, če je njegov števec odnesla voda s stavbo vred ali ni in da je pač treba na teren.Distributer ve za vse tiste, kateri so naredili odjavo, za ostale se smatra, da rabijo storitev dobave el energije.
Mogoče si pa res čuden. A ti res pričakuješ, da bo nekdo hodil okoli lovil folk po dolini in okolici in spraševal folk ej, a bi to rabli ali ne? Se pravi eden od elektra, eden od kabelske, eden od vodovoda, pa od snage, pa plinarne ne smemo pozabit, pa telekom pa T2, pa mogoče še kdo.Meni se zdi, da bi distributer moral sam vedeti, če je njegov števec odnesla voda s stavbo vred ali ni in da je pač treba na teren.
Mogoče sem res čuden.
Če ni več števca, ki je last elektro distribucije, potem bi to elektro distribucija morala vedeti, brez da ji kdo to sporoči. Konec koncev elektro distribucija zahteva, da so števci montirani tako, da so njihovim zaposlenim dostopni kadarkoli.Mogoče si pa res čuden. A ti res pričakuješ, da bo nekdo hodil okoli lovil folk po dolini in okolici in spraševal folk ej, a bi to rabli ali ne? Se pravi eden od elektra, eden od kabelske, eden od vodovoda, pa od snage, pa plinarne ne smemo pozabit, pa telekom pa T2, pa mogoče še kdo.
Meni je logično, da uporabnik sam pove kaj bi rad.
Kako naj vohajo, da števca ni več, če ta nima daljinskega odčitavanja?Če ni več števca, ki je last elektro distribucije, potem bi to elektro distribucija morala vedeti, brez da ji kdo to sporoči. Konec koncev elektro distribucija zahteva, da so števci montirani tako, da so njihovim zaposlenim dostopni kadarkoli.
Zakaj bi nekdo moral sporočiti, da jim je del njihove lastnine odneslo? Drugače bi bilo, če bi bil števec last uporabnika.