Neurja 2014

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Danes sem gledal napoved in naj ne bi deževalo do srede. A to pomeni, da je pojutrišnjem že vikend?
Aladin ter drugi modeli omenjajo dež vse do petka, in to ne samo današnja napoved. Kakšne napovedi pa gledaš ti?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Med prebiranjem jutranjih novic opazil. Sem mislil, da imajo vsi SLO mediji isti vir (Arso) in da updejtajo napovedi.

Aja, pa še aplikacijo vreme sem pogledal na iphone-u, ki pa naj bi črpal iz arsota.
confused-1.gif
Tam kaže sreda dež.

Nazadnje urejeno:

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.202
3.828
113
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Med prebiranjem jutranjih novic opazil. Sem mislil, da imajo vsi SLO mediji isti vir (Arso) in da updejtajo napovedi.

Aja, pa še aplikacijo vreme sem pogledal na iphone-u, ki pa naj bi črpal iz arsota.
confused-1.gif
Tam kaže sreda dež.

A nima iPhone podatke iz Accuweather?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.515
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:

confused-1.gif
Tam kaže sreda dež.

A nima iPhone podatke iz Accuweather?

Verjetno mislis aplikacijo Weather... ta pridobiva podatke iz weather.com oz. iz The Weather Channel... ynos pa je napisal, da je pogledal na aplikacijo vreme... ta pa pridobiva podatke iz ARSO-ta ...

skitched-20141014-083341.jpg

skitched-20141014-083412.jpg
skitched-20141014-083432.jpg

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Citat:
Uporabnik ynos pravi:

Seveda imajo vsi isti vir, ker mediji ne smejo dajati v javnost drugih napovedi, kot od naših "strokovnjakov"- ARSO. :D :D

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik ClAy pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:

Seveda imajo vsi isti vir, ker mediji ne smejo dajati v javnost drugih napovedi, kot od naših "strokovnjakov"- ARSO. :D :D
Pa kaj še, večina vremenskih aplikacij pa tudi slovenskih strani jemlje podatke od nekje drugje. Arso namreč nima pokritih toliko krajev kot drugi "generiki". Drugače si težko razlagam, da so mi "uvoženi" vremenski programčki kazali včerajšnjo jutranjo temperaturo 13° v Ljubljani, če je bila dejansko 17° (13 je bila na letališču Brnik)

In kakorkoli se nekateri smejete Arso-ju, za bližnjo napoved za naše kraje so v povprečju še vedno bolj natančni kot vsi ostali.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
467716-post_slo.gif

Pred leti je Accuweather sicer res bil ''Accu'', sedaj je pa že dolgo ''Miss-weather''

Škoda le, da je ARSO-tova podrobna napoved precej skrita in tudi malo neprijazna do neveščih uporanbikov: vreme.si/met/sl/app/webmet/

mr_

Guru
20. sep 2007
9.417
2.770
113
Pa saj je napisal da naj se pospravi vrtove in balkone, ne pa da naj se nabije deske na okna in s salotejpom stekla.
smile-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.161
4.147
113
Na primorskem je bilo v zadnjih 3 mesecih že 2x lokalno "nepotrjen" tornado ki je obakrat naredil kar precej škode. Sedaj tehnično kdaj gre za tornado in kdaj samo za lokalni vrtinec vetra težko definiraš, stroka se nazivu "tornado" izogiba.