Neurja 2012

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.318
7.080
113
pri taščici
je pa redkost da ima lj nizjo T kot Litija. Da pa je to 5C kot sedajle pravi widget pa se nisem dozivel letos. Je pa lj imela pogosto 3-5 visjo T.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.318
7.080
113
pri taščici
kako to mislis totalno mimo? Zakaj? Meritve delajo prostovljci za sankom?
Od kje pa tebi trenutni "tocni podatki".
Sicer pa za ob dveh pravi 9 in 11C. Bo zanimiv videt grafe T jutri zjutraj.
Lepo zvizga okol bajte in ropota, sem preprican da je kaksno drevo kje na tleh in da so gasilci na terenu ali pa se bodo.

Nazadnje urejeno:

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.820
555
113
42
povsod malo
12.09.2012 22:06

Močan veter - vetrolom
IZOLA, Prejeli smo obvestilo, da je na območju ladjedelnice v Izoli nekaj poškodovanih plovil.

Ob 1.16 je zagorel hladilnik v hiši na Golniku v občini Kranj. Gasilci JZ GRS Kranj in PGD Golnik so požar pogasili.
Pred gasilnim domom na Golniku je padlo drevo, ki so ga morali pred izvozom razžagali.

Nazadnje urejeno:

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Widget (ta od Windowsow, pa najbrž še kateri) ne meri Ljubljane, ampak letališče na Brniku, to pa je pogosto velika razlika v temperaturi. Poleg tega se obnavlja komaj na kake 4-6 ur.

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
Ponavadi je razlika 1 stopinjo!
priden.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Danes mogoče je, običajno je razlika kar večja, posebej zjutraj in ponoči, pa tudi pozimi. Malo več se pelji sem pa tja, boš videl.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.318
7.080
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Widget (ta od Windowsow, pa najbrž še kateri) ne meri Ljubljane, ampak letališče na Brniku, to pa je pogosto velika razlika v temperaturi. Poleg tega se obnavlja komaj na kake 4-6 ur.
gledam widgete na gsm android mislim.da aplikacija odradarske slike , loceni po kraju, obnavljajo na pol ure. prikazejo obicajno se tlak in vlago. izbiras lahko med uradnimi MP in tistimi amaterskimi al kako jih imenujejo.

Do sedaj nisem opazil razlike vecje od ene stopinje od tiste ki je objavljena recimo na arso.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.318
7.080
113
pri taščici
ta je pravi, nastavis si se avtomatske postaje (lahko za vec krajev)od arsota oz amaterske od zevsa na "namizje"in ponoci v postelji spremljas podatke. Ce ni napak imas na pol ure refresh.ce je napaka imas pa rdece oznacen cas zadnjega podatka da ves da ne glwdas zadnjega. Poleti sem pogresal T morja. Imas sicer T oceanske boje v piranu ampak to ni T Morja.
No ampak SP pravi da ti podatki lazejo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.318
7.080
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Danes mogoče je, običajno je razlika kar večja, posebej zjutraj in ponoči, pa tudi pozimi. Malo več se pelji sem pa tja, boš videl.
razlike vem d so.
na 5 km odseku ceste T stalno pade do 3 C in se vrne nazaj na tisto pred 5 km.

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
Lej, če ti tko praviš, tko je!
smile-1.gif

Jaz pa temperature v Ljubljani na na letališču spremlam že vsaj 20 let in vem, da je ponavadi razlika 1 stopinjo. V Ljubljani je torej stopinjo topleje kot na Brniku. Včasi pa je razlika tudi 3-5 stopinj, ampak to je redko!

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Hjooo, cela debata okoli tega... Če imaš Veluščkov widget boš našel točne podatke samo če odpreš aplikacijo in pogledaš med podatki, pa še to bodo trenutni samo tisti, ki jih imajo amaterski meteorologi, ker ARSO preveč poredko obnavlja podatke (preredko za takšne nevihte).

Jaz sem trenutne pogledal na www.geostik.com, kjer so uporabljeni isti podatki kot v aplikaciji Dež, vendar kot pravim moraš odpret aplikacijo, poscrolat malo nižje (najprej so podatki od ARSO) do podatkov amaterskih postaj, ker osvežujejo na par minut.

Glede na graf postaje na Kosezah pa je bila najnižja temperatura 8,5°C ob 4h zjutraj.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.318
7.080
113
pri taščici
odpri dez vreme, potem pa v nastavitvah nastavi zeljene kraje v widgete. Nastavis se cikel refresha in imas podatek za zeljene kraje widget na osnovnem ekranu ko le tega prizges. Ce me naucis kako naredim printscren osnovnega ekrana ti ga prilepim. ce je podatek o vremenu star (vec kot uro recimo) je datim in ura podatka obarvano rdece. tapnes na njega in ti ga osvezi na zadnji podatek.

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.318
7.080
113
pri taščici
aja, mislim da moras potem se zadevo dodat na ekran kamor zelis.
kliknes na dodas,aplikacija dez vreme podatki in ti ga postavi na ekran. Jaz imam poleg tega se 5 dnevno.vremensko napoved na ekranu

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
ksz
Sam ste pa face - prepirate se o + - par stopinj, pa radarska slika, pa ponoči buljiti v mobilca, kakšen je zunaj vreme, pa kaj jaz vem kaj še vse.
rolleyes-1.gif

Jaz preprosto pogledam skoz okn in imam 100% točno stanje vremena. Potem odprem okn, da dobim neposredno informacijo glede temperature. Po dosedanjih izkušnjah v krogu 50 km ni 5 stopinj razlike in če je mraz, se oblečem, če je vroče, pa ne. Sam tolk me zanimajo temperature. Napoved vremena od ARSO-ta mi čist ustreza glede odločitev, kaj se bo okoli bajte delalo: če obetajo dež, se zunaj ne bo delalo nič. Če pa je napoved za Prekmurje, da bo v drugi polovici popoldneva deževalo, mi pa čist dol maha, kakor tudi to, kakšna je temperatura v Cerknici ali morje v Kopru, če ne nameravam it tja. Če pa nameravam it, pogledam v nebo v tisto smer, če je kaj črno, da v avto fuknem marelo.
Mal ste čudni s temi widgeti, res.
crazy1.gif

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
... Ce me naucis kako naredim printscren osnovnega ekrana ti ga prilepim. ...
Vzami fotoaparat in slikaj - postopek obvlada naš alter fotograf žabar
evil.gif