Neumnosti (ne modrosti!) naših babic

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Za krompir ni nobene pnike. Seveda si ne boš dal pogreti pomfrija, ker potem boš res izpadel kot tele.

Pire krompir, pražen, tenstan...kar je bilo pač kuhano, lahko gladko pogreješ.

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
Par dni nazaj je bila na nemškem programu oddaja o pogrevanju stvari....Vse se lahko pogreje tudi komprir.....samo špinača ne, oz. so rekli tako da, ko jo skuhaš in jo daš v hladilnik - lahko pogreješ, če je nedaš v hladilnik pa ne.

Vso ostalo hrano lahko greješ.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
KSZ.

Vsi primeri so od obeh babic, priučenih on njihovih babic;

Itak so babice neka nadbitja, vedno najbolj pametne. Moja baka še danes trdi, da vsaka žival vgrizne.
Ja babi, se vgrizne, samo kako močno, pa je spet,... "Pazi se vsake živali, da te ne vgrizne".
Ji razložim da recimo ena zlata ribica mi nemore popolnoma nič, pa še je kar pametna. Enak primer
za deževnika, pa še kar pametna.

Na totalno bojno nogo sem se vsekal z drugo babico, katera je trdila da je slepič kača. Lahko bi jo ubil z
golimi rokami. Babico, ne slepiča.

Če daš mlademu mačaku pepel iz domače krušne peči v mleko, nebo nikoli odšel od hiše. (nebo pobegnil oz. se bo vedno vrnil)

Petelini v petelinjih pretepih so trenirani za borbe, in poslušajo gospodarja kako naj napadejo, komande čujejo na njegovo ploskanje.
(mislim kak je f00kjena; sorry babi)

Poškodovani v filmih dobijo takojšno zdravniško pomoč na licu mesta.

Če daš zrezek v kokakolo cez noč, ga zjutraj nebo več.ž

Če mlada punca pije pivo, ji bodo zrasli veliki joški.

Le pazi da te ne vgrizne slepič, ja
hysterical-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Če mlada punca pije pivo, ji bodo zrasli veliki joški.
To drži.

Samo ko so joški veliki, punca ni več mlada.
evil.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Še ena bedarija;

mešanje sladoleda in kokakole pripelje do slabosti, driske, bruhanja.

Ena najbolj oldschool sladic v U.S pa je Float;

Vzameš velik kozarec (kot za ledeno kavo), ga napumpaš s sladoledom (priporočam vanilijo), pol pa čez poliješ kokakolo,
ali pa še boljše Dr. Pepper. Sem jih uničil vsaj 50, pa sem še danes tukaj.

cooking-320.jpg

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.704
1.356
113
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Glavna neumnost-sajenje/pobiranje pridelkov, rožic,... ob polni, prazni, vijolčni,... luni.
bonk.gif

To ni neumnost. Tudi drevesa se sekajo (za drva) ob določenih lunah. Pa zakol živali gre po stari luni ali kako že gre. Ljudska modrost. Razlike so.

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.704
1.356
113
Drugače pa, če niste jedli veliko korenja, ko ste bili mulci, potem danes slabo vidite.

Ker kako bi drugače otrok tisto sranje spravil v usta
grin1.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.636
3.090
113
v lokalni ostariji
kar se sečnej lesa tiče (pa ne za drva... ) je fora v tem da ko se luna spusti gre voda ven iz lesa zato ne poka toliko, ga črvi ne napadajo...

je razlika je...

jest5

Guru
18. avg 2007
26.098
-8.765
113
Citat:
Uporabnik Valhalla pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Glavna neumnost-sajenje/pobiranje pridelkov, rožic,... ob polni, prazni, vijolčni,... luni.
bonk.gif

To ni neumnost. Tudi drevesa se sekajo (za drva) ob določenih lunah. Pa zakol živali gre po stari luni ali kako že gre. Ljudska modrost. Razlike so.
O ne, to je čista, totalna neumnost...
Ljudska "modrost" iz časov, ko so luno/sonce še častili kot božanstvo.

Anzee

Pripravnik
24. sep 2007
679
0
16
41
Ljubljana - Siska
www.facebook.com
Moja baka ma dve hecni k se jih zdajle spomnim..

1. Ko se prestavi ura na poletni cas, potem vedno jamra da ima dopoldne eno uro manj casa za po opravkih... Svasta, to da se eno uro prej zbudi ji pa ne potegne...

2. Ko pridem/sibam od nje s kolesom obcasno stojim na pedalih in poganjam. Ona vedno pravi "ne tako vozit kolesa, se ne sme tako"... heh, pa ni to papirnato kolo iz leta 1918... :D