Neumnosti (ne modrosti!) naših babic

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.147
11.017
113
kod Džej-Zija
Pa dobro, ti si očitno eden od tistih iz cukra.
grin1.gif
Večina ljudi ni tako občutljiva, pretiravajo pa vseeno.

p.s. Tudi na copate sem pomislil, ampak to ni posledica babic, bolj se mi zdi lokalna kulturna fora.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.038
11.158
113
volka kr fašeš če dolgo sediš na mrzlem betonu, probaj če maš jajca
smile-1.gif
vnetje zivca or something

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Največja neumnost, ki jo poznam je to, da se včasih (100 let nazaj) ženske v Dalmaciji (morda tudi drugje?) niso smele kopati v morju. Tako so se najbolj pogumne šle kopat popolnoma oblečene sredi noči, če jih je kdo zalotil, pa je bila to takšna sramota kot če bi se kürvarila. Moški so se sicer lahko kopali kolikor so hoteli. No tudi na ladje ženske niso smele.

Če je to (ne)modrost naših babic ali čigava pogruntavščina je bila to, pa ne vem.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
46
Kaj pa to.. je res ali..

Jes jurcke z jajcem recimo.. In po jedi ne smes piti? Sam sem velikokrat pil, pa mi nikoli ni bilo nic..

jest5

Guru
18. avg 2007
26.098
-8.765
113
Glavna neumnost-sajenje/pobiranje pridelkov, rožic,... ob polni, prazni, vijolčni,... luni.
bonk.gif

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.601
1.129
113
Titograd
Ti bom dal jaz cuker
10.gif
je kar dosti tega, vsaj zobozdravnica mi je tako rekla, ampak lahko je biti pameten dokler sam ne občutiš kak je to.

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
894
28
28
Ampak potem tudi ven ne meš, če zunaj piha...po tej logiki
confused-1.gif
Mislim kakšna razlika bi naj bila med pihanjem v zaprtem prostoru ali zunaj?

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ja no fantje, prepih vsi vemo, da je škodljiv! mene boli glava zarad prepiha... pa kiham kdaj... zakaj je tako, pa ne vem... ampak zdrav pa zihr ni.
In starejši so še tok bolj dovzetni za take slučaje. mojo mat v avtu takoj začne glava bolt, če je kakšno okno odprto tko da ji piha.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.911
113
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Ti bom dal jaz cuker
10.gif
je kar dosti tega, vsaj zobozdravnica mi je tako rekla, ampak lahko je biti pameten dokler sam ne občutiš kak je to.

eh mamina cartika si, saj ni panike
aplauz.gif

moj rekord z šajbo dol je do budimpešte. preživel. sem se pa enkrat z enim mongloidom vozil pri 30+, čikal enega za drugim, šipa pa 2 cm dol
10.gif

imam pa tudi kolega ko gre skoraj na bolniško če mu klima v fris piha več kot 2 sekundi.

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Citat:
Uporabnik MViper pravi:
Kaj pa to.. je res ali..

Jes jurcke z jajcem recimo.. In po jedi ne smes piti? Sam sem velikokrat pil, pa mi nikoli ni bilo nic..

Meni so tudi grozili, da če med jedjo pečenih jajc piješ, te nato začne trebuh bolet. Ja...pol pa svizec zavije svizca v svizca.
smile-1.gif

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Jaz sem tudi bil tak pameten ja, da nisem šljivo preprihov, pa sem enkrat v avtu odprl okno za minuto, v trenutku sem imel lice ko da bi bil sparing partner Tysonu, oteklina je potem bila pri zobu. Sem še kasneje nekajkrat bil otekel, ampak veliko manj, zdaj si okna v avtu odprem zelo redkokdaj. Tak da naj se tvoja smotana američanka še kar reži, dokler sama ne faše kaj podobnega, potem se bo pa kdo drug njej
smile-1.gif

Evo, kar je pa res naša posebnost: copati
smile-1.gif
Kaj je fora s copati ? a sm edin nevem ?
rolleyes-1.gif

Nazadnje urejeno:

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Še ena od naših babic: prepih. Ob naši obsedenosti s prepihom in zapiranjem oken se nam prav vsi, ki nas obiščejo, čudijo in režijo.

Primer: v avtu vroče kot pes, klime ni, a gospa ne dovolijo odpiranja oken, ker jim piha.
jezen.gif

Glede prepiha poznam jst še hujšo cvetko - če je prepih je več možnosti, da strela useka čez bajto (kao da jo veter potegne)
hysterical-1.gif

dkivi

Pripravnik
4. jan 2008
835
0
16
ljubljana
suhokranjci so pa sploh klasa zase,pred leti sem jih neuspešno prepričeval da bogomoljke niso zaradi černobila mutirane kobilice,so vztrajno trdili da jih pred černobilom ni bilo
bonk.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Še ena od naših babic: prepih. Ob naši obsedenosti s prepihom in zapiranjem oken se nam prav vsi, ki nas obiščejo, čudijo in režijo.

Primer: v avtu vroče kot pes, klime ni, a gospa ne dovolijo odpiranja oken, ker jim piha.
jezen.gif
Od prepiha lahko dobiš prehlad ( lahko se tudi stopnjuje v pljučnico, smrt... odvisno od okoliščin seveda).

Plus v starih časih ni bilo: zboliš -> greš k zdravniku ampak ponavadi : zboliš -> greš k hudiču
wink-1.gif

(pa so neradi zračili pozimi, je tudi jasno.)