Netopirji

blaz_opc

Pripravnik
27. apr 2008
91
0
6
41
Obišči stran
Kako se najhitreje znebit netopirjev? So se mi zalegli v špranji na balkonu....je zlo motoče ponoči neki cviljo in praskajo
confused-1.gif

Sm slišu,da so zaščliteni. Kako je s tem?
Najrajš bi zabetoniru špranjo
evil.gif

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Če boš zabetoneru bo smrdel k hudič sam ko poginejo...
Fotr jih je mul tud pa je neki spreju pa so kr sami šli
smile-1.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
http://www.sdpvn-drustvo.si/netopirji.html

V zavihku "Kje smo" imaš kontakte. Bodo zelo veseli, če jih pokličeš namesto da jih fentaš. So pa to drugače precej koristne živali predvsem glede odstranjevanja žuželk, tako da si lahko vesel, da so se ti naselili
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik blaz_opc pravi:
Kako se najhitreje znebit netopirjev? So se mi zalegli v špranji na balkonu....je zlo motoče ponoči neki cviljo in praskajo
confused-1.gif

evil.gif

Bod vesel da jih imas, razn ce so ti zuzelke v veselje. Sicer so pa netopirji zelo prefinjene in ciste zvali, pa ceprav so crni in mogoce grozni, sam ce bi bili grozni potem nevem zakaj so letos francoski buldogi tolk in.

blaz_opc

Pripravnik
27. apr 2008
91
0
6
41
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Citat:
Uporabnik blaz_opc pravi:
confused-1.gif

evil.gif

Bod vesel da jih imas, razn ce so ti zuzelke v veselje. Sicer so pa netopirji zelo prefinjene in ciste zvali, pa ceprav so crni in mogoce grozni, sam ce bi bili grozni potem nevem zakaj so letos francoski buldogi tolk in.

ne bi reku,da so čiste živali...je vse posrano po balkonu..sm najprej mislu,da so miši pa sm pol vidu enga netopirja
uf-1.gif

no pol najbol da pokličem biologe pa jih preselijo al pa posprejam pa je.....sej res ni žuželk sam vsen morm prenašat rpot
bonk.gif

krava

Majstr
5. sep 2007
3.672
342
83
www.kacnje.eu
Tega vraga jetudi pri nas polno. Poserjejo avto, pred vhodom, tudi na fasado, balkon, kljuko ... prav zdravo to verjetno ni. Načeloma jih sicer podpiram in jih doslej nisem preganjal, vendar sedaj tudi pri meni gre preko vseh meja. Pravijo, da so boječi - vraga - če jih ne preženejo luči, ropot, avto, izpuhi ... oni mirno serjejo. Sem zadnjič hotel mulcu in ženi pripraviti lestev za obiranje češnje - ja, to bo - posrano, da je bila kar črna (sicer je aluminijasta
evil.gif
) - seveda ni nihče hotel gor, četudi sem jo očistil.
Sedaj pa - kdor jih hoče, jih dobi pri meni
jezen.gif

terencehill

Pripravnik
2. mar 2011
209
2
18
Netopirjev drek ima polno parazitov. Cimprej jih pospravi, razen ce bi rad bil na Infekcijski v LJ.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
A celo streho v luft vržem?
grin1.gif

Bo treba te leteče miši ven spravit. Nekje je mrežica slabo zatesnjena, zdaj so se pa naselili med strešnike in folijo.
jezen.gif

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.176
1.255
113
43
POklič na cifro na strani društva. Tudi sam sem član in ti lahko povem, da ti bomo pomagali! Netopirji so načeloma dobri za ubijanje žuželk ampak ni ravno fino da tako blizu živijo.

tony

Guru
23. jul 2007
9.816
1.582
113
Citat:
Uporabnik terencehill pravi:
Prenasa histoplasmozo.

Netopirji pa so tudi prenašalci stekline. Večina primerov stekline v razvitem svetu (kjer se pač cepi živali vse po čez) danes "pridelajo" netopirji.

roseanne

Pripravnik
9. avg 2007
364
0
16
Heh, tudi mi imamo kak mesec (vsaj) enega netopirskega podnajemnika. To smo ugotovili po kakcih na balkonu, ki jih odstranjujemo praktično vsako jutro in so vedno na istem mestu - tako da so miši izključene. Problem je, ker imamo majhno punčko, za katero je balkon najljubši del stanovanja, kadar smo doma..... Ker še ne hodi, se plazi - in seveda z rokami vse pretipa... In predvsem zaradi tega bi se tudi jaz tega netopirja rada znebila. (In če je možno na lep način, saj osebno nimam nič proti tem živalim, motijo me le kakci.....)

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ja pa podložite tisto luknjo, da ne bo po tleh letelo, ampak na tisto dilo, pa je.

Blaz_opc: od kje si ugotovitev, da niso čisti??? sej ti tud serješ povsod, pa si verjetno vseeno čist, a ne?

Car

POSTman
4. avg 2007
8.584
1.925
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
ja pa podložite tisto luknjo, da ne bo po tleh letelo, ampak na tisto dilo, pa je.

Blaz_opc: od kje si ugotovitev, da niso čisti??? sej ti tud serješ povsod, pa si verjetno vseeno čist, a ne?
Haha, a resno misliš, da serje povsod!?
shocked-1.gif