Netflix

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Mogoče ima app kakšno zaščito, da pobere nastavitve iz TVja, mogoče tam spremenite regijo, toliko za test, plus DNSe?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Saj pa Netflix vidi od kod si na podlagi IPja. To ti fejk DNSji ne skrijejo. Razlika je edino v tem, na kakšen IP se naprava povezuje (in ta določa kaj je vidno).

Razlaga po "kmečko": kot da imaš dve trgovini, eno za slovence, drugo za avstrijce in pri čemer veš lokacijo trgovine samo za svojo državo. Ampak če slučajno zveš naslov druge trgovine, ti noben tja ne bo preprečil vstopa. S tem da po novem ti sedaj očitno bodo
wink-1.gif

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
::1/128
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Saj pa Netflix vidi od kod si na podlagi IPja. To ti fejk DNSji ne skrijejo. Razlika je edino v tem, na kakšen IP se naprava povezuje (in ta določa kaj je vidno).

Razlaga po "kmečko": kot da imaš dve trgovini, eno za slovence, drugo za avstrijce in pri čemer veš lokacijo trgovine samo za svojo državo. Ampak če slučajno zveš naslov druge trgovine, ti noben tja ne bo preprečil vstopa. S tem da po novem ti sedaj očitno bodo
wink-1.gif

No to ni čisto res, ni tako enostavno. Ne gre samo za to, da ti te "fejk" DNSji vrnejo ameriške naslove storitve. Kolikor vem, ti dejansko spoofajo DNS odgovore in ti posredujejo naslove njihovih proxy strežnikov, preko katerih potem iz amerških naslovov dostopaš do Netflixa in drugih storitev. Lahko pogledaš že dig/ping/traceroute za www.netflix.com in se lepo vidi, da promet ne gre k Amazonu, kjer je hostan Netflix, ampak na neke X strežnike.

Je pa res, da to ne delajo za vse requeste, ampak so vrjetno vse skupaj precej dobro naštudirali in čez proxyje vozijo samo tisto, kar je nujno potrebno, da Netflix misli, da smo iz US. V nasprotnem primeru, bi šlo čez te proxye ogromno prometa.

Če Netflix nekoliko zaostri to preverjanje, bi sicer lahko ves promet šel čez proxy strežnike, vendar to zahteva precejšne kapacitete in takšna storitev ne bo več tako poceni ali celo free (tako kot je zaenkrat tvunblock). Poleg tega je Netflix govoril tudi o tem, da naj bi blokiral naslove, ki jih uporabljajo poznani servisi za te namene. Vprašanje je samo, če se bodo res to šli.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
No super, torej se strinjaš da oni vidijo kam leti video stream
wink-1.gif

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.308
4.124
113
Samo če bodo hoteli tržiti bo potrebno tudi podnapise v slovenščini porihtat.
Jaz sigurno za takšno storitev ne bom plačeval.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.532
439
83
Bolj je problem vsebina, če vsaj za silo znaš angleško.
Prek USA sem v PL vrgel cca. 60 oddaj/serij - večinoma dokumentarcev. Lokalno vidim le 4.
Ni najmanjšega razloga bi bil naročnik, ko bodo obvozi onemogočeni.

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
To dela s pomočjo sniproxy. Pred časom sem imel postavljeno svoj vps na digital ocean za gledanje netflix-a. Poenostavljeno povedano dela takole:
- netflix app / browser naredi request na netflix.com.
- ker imaš poseben dns, request ne gre na pravi netfix server, ampak na server, kjer dela sniproxy.
- sniproxy preusmeri zahtevek na pravi netflix server.
- ker ima sniproxy ameriški ip, netflix vrne ameriško vsebino.
- sniproxy posreduje podatke nazaj tebi
- ti izbereš video, ki ga želiš predvajati
- zaradi omejevanja prometa, netflix nima vsebine shranjene centralno, ampak je ta razpršena po svetu po cdn-ih. Se pravi zahtevek za video ne gre na netflix, ampak direktno na cdn.
- cdn pa nima preverjanja geografskih omejitev, zato se vsebina prenese direktno brez posrednika.

Sedaj bodo verjetno uvedli preverjanje lokacije še v drugem koraku.

Pri vpn pa gre ves promet preko posrednika. Tudi sedaj že obstajajo vpn ponudniki za netflix in ostale. Sicer se tudi vpn-e da detektirati.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
::1/128
Hvala za tale sniproxy, sem že razmišljal o podobni rešitvi, da bi fural promet čez zastonski IPv6 tunel recimo od HE, gelde na to, da mi je Netflix delal BP na IPv6 only omrežju. Nekaj časa sem imel sicer prek socks proxya na Amazonovi virtualki, vendar ni bilo najbolj praktično.

Je pa danes fotru nehal delat US content na TVju (Sony z Android TV), tako da možno, da so že kaj spreminjali. Na PCju zaenkrat še ni težav, ravno tako se Apple TV ne pritožuje.

ant

Pripravnik
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Spreminjanje DNSjev seveda deluje, ampak jaz tega ne bi ravno počel z nekimi piratskimi - sploh ne za _ves_ promet. Na DD-WRT lahko to narediš pogojno samo za netflix.com domeno po naslednjem postopku:

1. "Setup -> Basic Setup": vklopi "Use DNSMasq for DHCP".
2. "Services -> Services": pod "DNSMasq" vklopi "DNSMasq" in "Local DNS".
3. Na isti strani pod "Additional DNSMasq Options" vpiši not:

Koda:
server=/netflix.com/46.101.149.135
server=/netflix.com/46.101.36.120

Evo USPELO mi je na philips PUS7150 s temi dnsji in sedaj dela netflix brez omejitev oz. prikazuje USA ponudbo.

SeriousSam

Pripravnik
2. jun 2009
839
3
18
Citat:
Uporabnik CLIO15 pravi:
Samo če bodo hoteli tržiti bo potrebno tudi podnapise v slovenščini porihtat.
Jaz sigurno za takšno storitev ne bom plačeval.
Predrago za trenutno pomudbo.
Glede na to, da je na voljo ca. 20% usa vsebine, bi bila lahlo temu primerna tudi cena. Potem bi bilo zanimivo.

ant

Pripravnik
Glede na to, da lahko paket za 12€ gledaš na 4 napravah, kar pomeni 3€ na napravo, je to vseeno praktično zastonj. Glede na to, da lahko sedaj gledam tudi USA stvari lahko rečem, da se v tem primeru definitivno splača.

Ko oz. če pa bodo vsebine omejili pa ni smisla plačevat.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.308
4.124
113
Pa dobro če moraš imeti za vsako faking brezvezno stvar na Slo tržišču Slovenska navodila tu bi pa podpirali kapitaliste ,da se lahko učim angleško ali kaj.

Zakaj pa so potem sihronizacije v nemščino francoščino itd.

Ofce Slovenske

hermann

Guru
19. mar 2014
9.664
6.524
113
the company notes that if $10 per month is just too much to pay, users can drop down to the "basic" $8 package -- if they can live without HD

za nas torej nobene podražitve