Netekoče predvajanje .mkv

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Pošteno očisti ventilator od procesorja, lahko vgradiš tudi takega z več obrati oz. močnejšega (če je prostor seveda), namažeš več hladilne paste med procesor in ventilator (ponavadi dajo samo eno ''pikico'').

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.908
113
Hladilnik in ventilator na njemu sta čista. Okrog procesorja nebi rad kaj preveč šaril, ker sem enega že skuril enkrat na tako foro.
Je pa tako, da je ventilator na procesorju edina pihajoča stvar v škatli, ni čisto nič drugega. Niti napajalnik nima ventilatorja. Ohišje ima možnost vgradnje ventilatorjev vse naokrog, 4 komade 50x15 mm, tudi mamaplata ima toliko priklopov.
Probal bom prvo z enim ventilatorjem, ki ima mesto blizu procesorja in napajalnika (sta en zraven drugega) in potem dodajal, če bo potrebno.
Zdaj pa me zanima če tak ventilator piha zrak noter, ali ven in odvaja tolploto? Pa tudi če obstaja kaka tiha varjanta 50x15mm?
hvala!

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ventilatorji pihajo ven - tisti na napajalnikih vedno, na procesorjih pa nekateri tudi proti procesorju obrnejo, čeprav je praksa, da piha od procesorja stran oz. navzgor (saj veš, topel zrak se dviga...). Če imaš možnost obrni ohišje pokonci, tak da bo ventilator, ki ga boš dal na stranico, na vrhu.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Hja, zadeva je malo zakomplicirana. Nvidia nima H.264 dekoderja strojno pospeševanje pa nudi v kombinaciji z dekoderji PowerDVD, WinDVD in Nero-ta. Se pravi ti dekoderji so sposobni uporabiti Nvidino grafično kartico za pomoč pri dekodiranju videa. PowerDVD ima vse kodeke izvedene kot direct show filtre.

Se pravi, če instaliraš Haali media spliter in zadnjo verzijo PowerDVD (lahko je trial, codec bi moral delovati tudi ko trial poteče), bo v Media playerju delovalo predvajanje mkv datotek, ki vsebujejo video kodiran v H.264. To dejansko deluje. Ne vem pa kako je s strojno pospešitvijo. Kolikor sem primerjal med vlc in media playerjem ni bilo neke večje razlike. Mogoče je treba strojno pospešitev kje posebej vklopiti? PowerDVD ima v nastavitvah eno klukico, kjer lahko to vklopiš, samo mogoče to velja samo za PowerDVD.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Aha, torej nič os strojnega pospeševanja ?
wink-1.gif

Še vedno ostaja le mit
tongue-1.gif

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Čisto noben mit ni, z MPC Homecinema mi 720p in 1080p x264 MKV kurijo 4-5% CPUja (E7200).

keba

Pripravnik
6. sep 2007
102
0
16
BG
Tudi jaz imam tezave s predvajanjem .mkv datotek!

Vse ostalo mi predvaja normalno, vse filme s to koncnico pa zatika in sliko in zvok.
Konfiguracijo mislim da imam uredu (duo core p8400, 3GB, 320 GB, GeForce 9650m GT (1GB) hdmi izhod).... vse v tej temi nastete playerje sem ze sprobal, pa tudi GOM player, media player, VLC.....povsod imam tezave in ne predvaja tekoce....probal sem razlicne filme in je povsod isto. Ko predvajam film tudi ugasnem vse ostalo, torrente, ipd....da ga ne bi kaj upocasnjevalo....

Ima kdo kaksno idejo?

hvala za pomoc,

lp

Jiggler

Pripravnik
22. jul 2007
637
1
18
Mogoče imaš preveč kodekov nameščenih in se kaj ne razumejo med sabo?
Ker s to konfiguracijo nebi smel imeti nobenih težav.
Po mojih izkušnjah je najboljši kodek Coreavc, kateri žal ni zastonj, ampak se boš že znašel
smirk-1.gif

S tem mi je še najbolj tekoče predvajalo HD ripe na slabših računalnikih.
Player: Media player classic.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.908
113
res čudno, ker moja konfiguracija je precej bolj švoh, pa 1080p ripi mkv delajo (na knap). Verjetno je res preveč kodekov, vrži vse dol, pa samo cccp in coreavc. Tako sem jaz naredil in dela

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.908
113
sploh ni nujno. meni v vlcju ni delalo doker nisem vsega porihtal glede kodekov ni hlajenja

keba

Pripravnik
6. sep 2007
102
0
16
BG
Hvala za nasvete. Samo mi se ni uspelo predvajati videa kot je treba. Najraje uporabljam GOM player, tako da ce ima kdo nastavitve ali kodeke ki bi jih moral naloziti za ta plejer, se priporocam. Meni nikakor ne uspe da mi predvaja tekoce. Probal sem pa vsaj 5 razlicnih filmov z koncnico .mkv, tako da sigurno ni problem kvaliteta filma al kaj takega....

hvala

lp

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.908
113
nevem točno ker je blo celo računalo v kompletu, mislim pa da je nekaj čez 200€