Netekoče predvajanje .mkv

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.908
113
Vsi ostali formati v fullhd mi delajo ok, mkv pa noče
sprasujem se.gif

ima kdo kako idejo mogoče kako zadevo tekoče predvajat? konfiguracija pc je dovolj močna

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Divx 7 je normalno na voljo, vsebuje h.264 dekoder in mi lepo dela na službeni mašini. Zanima me, če naj bi bil kaj hitrejši od coreavc, ker drugače je brezveze to gor tlačit. Doma imam namreč za htpc eno mašino, ki je ravno nekje na meji udobnega predvajanja 720p vsebin in s coreavcjem včasih malo kolca, če je previsok bitrate.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Si probal več fajlov? Da ni s katerim narobe kaj. KMPlayer ima sicer vgrajene tudi vse potrebne kodeke za zvok, tak da problema nebi smelo biti.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Saj kmplayer in smplayer sta oba samo grafična vmesnika za mplayer. Za dekodiranje pa mplayer in vlc oba uporabljata ffmpeg.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.908
113
hmmm zanimivo je da eni fajli delajo, drugi ne, format pa imajo vsi .mkv. Zmetal sem vse kodeke dol in dal nazaj samo matroska in mi pravi da manjkajo neke dll datoteke od real playerja. Zgleda ima kodiranje nekaj veze z real playerjem.

google je najdel to:

What to do when you encounter RealVideo

If you installed a Matroska pack but you have found an MKV file that contains RealVideo then it won't playback on DirectShow based players unless you install the official RealPlayer software. Alternatively, if you don't like the RealPlayer software, you can download and install Real Alternative and it will also do the trick.

se pravi grem še real player gor dat, pa da vidimo
rolleyes-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee..............

Real Alternative daj gor.

Real je šajs. (razen če se je zgodil čudež in so se popravili).

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Kakšno pa imaš konfiguracijo, da vidimo, če imaš res dovolj zmogljivo zadevo. Ker če ti vsi programi po vrsti štekajo, nekaj že ni v redu (ali imaš prešvoh mašino, ali je problem s kakimi driverji, ...).

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.908
113
Intel c2d 5300 1.73, 2 gb rama, grafična integrirana z hdmi izhodom. Jasno mi več nič ni. vmw 1080p dela ko raketa. pri takem konkretnem fajlu recimo je zraven pisalo da rabiš heavy duty opremo da to laufa. In je laufalo, čeprav ni heavy duty.
Pri teh qurčevih mkv je pa zdaj tako: sem prebral neka navodila, dekoder je zdaj coreavc, za vseh ostalo je še cccp in ac filter. ko je bil zraven real media player, je zadeva delala 5 min na 60% cpu, potem nabije na 100% in šteka. Potem dam gor Real alternative in zadeva dela 20 min čisto ok, cpu na 60-65%, potem pa spet na 100%
stupid-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.908
113
aja pozabil sem dodat da se enako dogaja tudi pri manj kot 1080p. pri enem fajlu, ki ga imam in ima 800 vrstic dela enako

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Če imaš kodirano v real formatu, potem ti coreavc ne bo pomagal nič, ta je samo za H.264. Mkv je samo container, znotraj je lahko pa kodiran video z različnimi kodeki ( H.264, divix, xvid, real, ...). Čeprav je ponavadi v filmih, ki jih dobiš preko torrentov video večinoma kodiran v H.264. Poskusi si s kakšnega torrenta potegniti kak video kodiran v H.264 formatu, pa tega probaj.

Drugače je za H.264 najbljši kodek CoreAVC, ffmpeg, ki ga uporabljata vlc in (k)(s)mplayer, mu pride že zelo blizu, samo še ni čisto tam. Če imaš pa novejšo nvidino grafično kartico, lahko uporabiš pa tudi Nvidia Pure Video v kombinaciji z Haali media spliterjem, ki video dekodira na grafični kartici.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Če imaš pa novejšo nvidino grafično kartico, lahko uporabiš pa tudi Nvidia Pure Video v kombinaciji z Haali media spliterjem, ki video dekodira na grafični kartici.
Aha!

Torej rabim:
- kartico nVidia
- nVidia driver
- Haali media splitter
- Media Player
( - še kaj ?)

In bodo videi dekodirani na kartici ?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Samo bi mu moralo pri takšni konfiguraciji v The KMPlayerju tudi real delat tekoče, razen če ima res neko staro integrirano grafično. Jaz imam sicer Intel GMA 4500, ki bi naj pod visto podpirala HW dekodiranje x264.

Če ima kakšno 3100 ali še starejšo pa se ne čudim, če mu preskakuje.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.908
113
tako, diagnoza je postavljena - pregrevanje procesorja
uf-1.gif
cpu je že pri samo predvajanju muzike na 70°c, če mu dam hd, pride na skoraj 80, cpu zabije na 100% in game over.
Sem mu dal pokrov dol iz kište, shladil, zalaufal hd in že eno uro diha na lepih 42°, cpu na okrog 60% konstantno, film pa dela brez zatikanja
aplauz.gif

samo zdaj pa imam nov problem kako to kišto shladit. gre za to ohišje in placa not je res minimalno. za samo ohišje hladit je dovolj prostora za ventilatorje, bolj je kriza za procesor

22747526.jpg