Nesreča

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
Dan. Pred nekaj manj kot dvema letoma sem mel prometno nesrečo (bil star 14 let). Z kolesom sem prečkal prednostno cesto, ker je bla res visoka trava avta nisem videl (zdaj res ne vem zakaj sem sploh šal preko, pač spozabo sem se nekak), avto me je zadel v zadno kolo bicikla, jas sem bil malo poškodovan po strani in roki, kolo čisto malo zvita guma a še vedno vozno, na avtu pa naj bi bilo 300 evrov škode, a je vse kar je bilo malo zvita sprednja tablica. Gospod ki je bil v avtu je bil prijazen, reko če pokliče rešilca itd. in da škode ne bo uveljavljal ker si bo to sam doma popravo. Nakar pride ena baba tumasta, kaj pa druga, ki je bla v tistem trenutku tam in začne, gospod takoj pokličite policijo, ker bo pobegno in šal k zdravniku in vas tožo, jaz bom vam priča na sodišču kaj je naredo, pa še nazaj se je obrno in se dro drugi kolesarki (moji sestrični) da naj pride še ona preko (TO PA RESNIČNO NI RES, že tako sem po naravi neroden kaj šele da bi se obračal na biciklu in se nazaj dro, in to sredi ceste). Pol je gospod poklical policijo itd.
Zdaj sem dobil poziv na sodišče. Zanima me kakšno kazen naj pričakujem, kaj morem na sodišču povedat in če dobim kakega odvetnika al kaj (svojega nimam), ne vem kako to gre....

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
ja nic, z mamo boš šel tja oziroma skrbnikom, pa povedal svojo resnico. pa povej da je tista baba [censored] z vsem spoštovanjem do sodišča.

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
Ja mladoleten sem. Nesrečo sem pa povzročo, naredo visoko kršitev CPP, al nekak tak je policaj reko. Saj te nore babnice niti ni v navajanju prič, tam je samo sovoznik avtomobila. Se je pa to zgodilo na Vrbanski 65 v Mariboru, kjer naj bi bilo naselje z uličnim sistemom, na listu poleg vabila pa piše omejitev 90km/h, to mi je malo čudno.

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
Ja je bil narejen. Samo alkohola pa tega meni niso merli (in ne nisem bil pod nobenim vplivom), za voznika pa ne vem.

kolesarko

Pripravnik
5. jan 2011
37
0
6
Moje mnenje je, da te ne rabi skrbeti! Ko sem sam imel situacijo, da sem kot mladoletna oseba zaradi prekrška moral k sodniku je vse skupaj zgledalo nekako tako, da me je najprej vprašala, če vem kaj sem naredil narobe, jaz sem seveda povedal da vem in da se za prekršek opravičujem. Ona je nato še očeta vprašala, če imajo doma z mano kakšne težave pri vzgoji, ta je povedal da jih nimajo:) Nato je ona rekla, da kaj več kot opomin mi ne more dat in da naj bom drugič bolj pazljiv.
In tako se je ta strašljivi obisk sodnika za prekrške končal
smile-1.gif

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Teli policijski zapisniki so tudi prave zgodbice. Običajno si pol navedenih stvari kar izmislijo.
bonk.gif

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
saj vrbanska 65 je že izven maribora. je pa že v kamnici, ki je tudi naselje, tak da je omejitev 50 km/h (sicer so tu itak ležeči policaji na tleh, tak da je promet umirjen, ampak včasih jih ni blo in se je kr lepo divjalo). naj uganem, zavil si iz ceste v rošpoh nazaj proti mariboru mimo hipodroma. lahko da je tudi gospod prehitro peljal in te je zato oplazil, ker ni mogel pravočasno zavreti. ja nič, če si dobil poziv, pojdi tja s skrbnikom pa boš videl kaj bo. kaj huidega že ne. drugič pa bolj previdno in čelado na glavo za vsak slučaj.

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
Sem ugotovil, da ravno tistih par sto metrov ni naselje, ker je tabla za konec maribora, potem malo po kraju nesreče pa tabla za kamnico. No, danes sem bil na sodišču napisali so spet nek zapisnik al kaj, pa za podatke so me spraševali in podobno. Ni pa rekla nič kaj bo naprej, samo da lahko grem. Zanima me kaj se bo zdaj odvijalo naprej???

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
Zato, ker ni ravno zgledala pri volji mi odgovarjat, sploh pa me je itak kar ven poslala.

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
Saj se ne gre kaj bi ona še pol zmotla, gre se za to, da je ona gospoda prepričevala naj policijo pokliče.... Saj zdaj je kar je, zanima me samo kak se bo zdaj to naprej odvilo, bom dobil še kakšno vabilo al samo položnico za prekršek al kaj sploh....

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Lahko te zlasajo, oklofutajo, lahko ti navijejo ušesa, morda ustrojijo rit.
Po moje te niti nazjali ne bodo.

Uživaj v radostih mladosti, kmalu jih bo konec.

LP

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
A zdravnika niso policali?? Al si šel na pregled?? Vprašam zato, ker se je podoben primer zgodil v moji okolici, in je slučajno prišla mimo ena zdravnica, in je fanta naložila v svoj avto in ga odpeljala na pregled (ni bilo videti nobenih poškodb pri fantu) Je kasneje rekla, da raje naredi tako, kot pa da kasneje ugotovijo kakšne poškodbe hujše. V bolnici so pa - po uradni dolžnosti- poklicali policijo. Fant je bil seveda kriv.... ampak je tud dobil samo opozorilo. (Pa malo lekcijo od sodnice, kaj bi lahko vse bilo, če se ne bi tako dobro končalo).

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
Ne sem reko da zdravnika ne rabim, sem bil kar malo krvav po levi strani ker me je fajn odneslo ampak sem reko da ne rabim zdravnika, je to tudi napisal policaj v zapisnik. Upam, da bom jas to tudi odneso samo z opozorilom. Hvala za vse odgovore.