Nesposobnost tušmobila ali simobila

d3esaly

Fizikalc
1. jun 2008
461
41
28
Prejšnji teden sem bil v Egiptu in sem z lahkoto sprejemal vse smse iz mobitelovih in simobilovih številk. Ko priletim na Brnik in prižgem telefon pa dobim še vse stare smse, ki mi jih je kolega poslal, ki je na tušmobilu. Sam imam simobil zdaj pa me zanima kdo je tako nesposoben operater v tem primeru? Simobil ali tušmobil?

LP

wildude

Fizikalc
24. jun 2008
1.573
29
48
Se redno dogaja, da kakšni (eksotični) operaterji enostransko prekinejo interconnect pogodbo...
Žal.

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.497
122
63
Ce si na Simobilu, se obrni k njim kaj je bilo narobe. Je pa itak njihov SMS center en krep, k ga niso upgrejdal ze celo vecnost.

wildude

Fizikalc
24. jun 2008
1.573
29
48
Citat:
Uporabnik ahmed pravi:
Je pa itak njihov SMS center en krep, k ga niso upgrejdal ze celo vecnost.
Ti pa veš ja.
uf-1.gif

Vaio

Fizikalc
22. jul 2007
1.223
0
36
Dobro, kako je z upgredom ne vem ampak jaz imam konstantne težave s sprejemom sms-ov in mms-ov od uporabnikov simobila.
Prihajajo z zamudo ali pa sploh ne.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Pa ne gre to tako, da pošlje v tem primeru Tušmobil SMS-e Simobilu in potem oni naprej posredujejo???

Ne. Čisto po standardih SMSC direktno dostavlja sporočila prejemnikom.

V prihodnosti se sicer obeta reč imenovana SMS home routing, ki gre po principu, ki ga omenjaš (podobno kot gre dan danes elektronska pošta). Zapovrh se mnogi home routing funkcije boje kot hudič križa, ker potem njihov SMSC več ne ve, a je sporočilo tudi resnično dostavil končnemu prejemniku ali ne, kar se sedaj ve tudi za sporočila poslana v druga omrežja, torej ne-lastnim strankam.

Ogo

din

Pripravnik
19. avg 2007
76
0
6
Ravnokar prispel iz Barcelone in tudi sam nikakor nisem dobil sms sporočil poslanih iz Tušmobila na Simobil. Imel sem zraven še službeni gsm (mobitel) in z sprejemanjem sms sporočil iz Tušmobila ni bilo problemov. V Barceloni sem menjal vsaj 10 operaterjev in nič ni pomagalo, tako da sem nazadnje obupal nad Simobilom in uporabljal Mobitel.

din

Pripravnik
19. avg 2007
76
0
6
Možno da sem se res zmotil pri številu, ampak spisek je bil videti daljši kot pa samo 4 operaterji. V glavnem menjal sem večkrat, rezultat pa je bil enak.
V nobenem primeru pa nisi podal neke pametne razlage za nastali problem. Jaz osebno sumim na Simobil, ker vse možne variante pošiljanja delujejo le Tušmobil na Simobil ne.

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Jaz sem na Simobilu in sem bil poleti14 dni v Grčiji, vsa SMS sporočila sem dobil šele nazaj na Brniku
frown-1.gif
.
Frendu na Tušmobilu se je zdaj zgodilo enako ko je bil sedaj na Cipru
frown-1.gif
.

bluub

Fizikalc
9. jan 2008
686
39
28
Napaka je lahko tudi v tem da je nastavljana blokacija data povezave v roamingu, zaj lahko na telefonu ali pa tudi pri operaterju (vsaj Mobtiel ma to funkcijo) in če maš potem še nastavljeno na telefonu SMS over GPRS je problem tu, saj ti telefon ne more spostaviti data povezave in s tem ne prejme SMS in MMS sporočil, pravtako tudi ne dela default e-mail client.

lp bluub