Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Saj se strinjava...
Mi pa gre nekam (da ne rečem kam) obnašanje zastopnikov oz. agentov ki govorijo da so ti dali popust in znižali premijo, naredili ekstra super duper ugodno... Nič ti niso dali... Kar je popusta ga je odobrila zavarovalnica, kar so taki majstri naredili so ti podtaknili slabše zavarovanje in prikazali kot ugodno varijanto brez predstavitev posledic.
In to meče slabo luč na celoten sektor zavarovanja.
Če se spomnim smo že enkrat debatirali, da je identično kritje bolj kot ne povsod enako ovrednoteno, ni drastičnih razlik. So pa različni paketi, ki ponujajo različna kritja, kot si rekel. Vendar bi bilo edino prav, da se zavarovanca poduči kaj kakšen paket pri zavarovalnici prinaša. Ampak to pa agentje/zastopniki ponavadi ne naredijo, ker ne razmišljajo dlje kot 5 minut vnaprej. O tem je bilo mišljeno o skledi in pluvanju...
Tako je, popuste odobri oz. ima max določene zavarovalnica, odvisno je pa tudi od agenta ali gre do max ali ne...,
razlika pa je ali zna stranko svetovati, kje je zanjo najbolj ugodno zavarovanje, saj imajo zavarovalnice različno
segmentacjo strank in sistem izračuna premije....
Mlajši stranki nikoli ne bi prodajal Generali, Ergo... ker so konkretno dražji v tem primeru od ZM ali Grawe... in tako naprej,
vsaka zavarovalnica je boljše v kakšnem segmentu in tukaj je treba stranki prav svetovati, da bo dobila največ za svoj denar.
Prav zadnjič sem imel primer s stranko, kjer sva se že prejšnji dan menila za zavarovanj, potem pride še sin in da bo one
še nekje preveril in res, cena je bila cca 20% nižja... sem rekel stranki, da ne more biti, ali je napačna vrednost vozila ali
pa ni vse vključeno... pogovarjali smo se pa o polnem kasku (tudi delne kombinacije). ker je stranka rekla da noče met franšize
tudi na parkirišči ipd... no po emailu dobimo izračun: splošni kasko + tatvina in brez franšize... o delnih kaskih pa ne duha in sluha...
To ponudbo je poslala neka agentka ki dela za Grawe, vsekakor je zgubila kredibilnost pri tej stranki... par podobnih primerov sem
imel še z Generali agenti, vsi ekskluzivni zastopniki... ponudba malo cenejše, brez delnih kombinacij in kasko brez odbitne franšize...
Kar se pa poznavanja konkurence tiče, pa imam najslabše izkušnje z agenti Triglava, večinoma nimajo pojma kje je razlika med ZT
in ostalimi konkurenčnimi zavarovalnicami... in skrajno orožje ki ga uporabljajo, ko gre stranka h konkurenci, je da saj boš videl, da tam pa ne boš dobil izplačane škode
Kar se pa tiče zgornjega primera in premoženjskih zavarovanj:
Zavarovano je sam tisto, kar je navedeno na zavarovalni polici in v splošnih pogojih, če ni navedeno oz ne spada pod opis,
ni kritja oz. temelja za izplačilo.
Včasih je kakšna bedna kombinacija, ko bi rekle, to bi pa lahko krili, ampak če ni v pogojih...