Nepriznano kritje škode na avtu?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.829
113
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Lahko pa zavarovalnice delajo segmentacijo strank in manj rizične skupine plačajo manj, rizične pa precej več od povprečja. Namesto da pavšalno kasirajo premijo od vseh enako ...

Kot sem rekel - možnosti za zniževanje premije je več ampak eni pač vidijo zgolj in samo to možnost na račun slabšega kritja.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ja, se strinjam, lahko pretakaš iz levega žepa v desni žep oz. med portfeliji, s katerimi operiraš. In to je to. Načeloma se še prenaša med različnimi produkti znotaj premoženja, nepremoženje... zna biti rizično, zdravstveno pa je ponavadi ločeno od teh rabot.

Zakaj mislim da na račun kritja? Iz podobnih primerov v drugih panogah, ampak komot povlečem vzporednice.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.421
2.583
113
Kaj pa mačke? Se jih da iztrebit? baje strup skozlajo zavestno!
Tisti trenutek, ko pomagaš mačku leteti, se javi nekdo - živalska policoja SIC - in policija pride do tebe, kaznuje (prijavi) kljub temu, da štrajka.
Baje je nekoč bil zakon, da potepuške mačke prijaviš na občino in oni jih morajo odstranit.
Iščem pomoč
smile-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.829
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Ja, se strinjam, lahko pretakaš iz levega žepa v desni žep oz. med portfeliji, s katerimi operiraš. In to je to. Načeloma se še prenaša med različnimi produkti znotaj premoženja, nepremoženje... zna biti rizično, zdravstveno pa je ponavadi ločeno od teh rabot.

Zakaj mislim da na račun kritja? Iz podobnih primerov v drugih panogah, ampak komot povlečem vzporednice.

No sej ne me narobe razumet, (slabi) prodajalci dejansko to delajo, da znižujejo premijo na račun nižjih kritij ampak ne dela pa tega zavarovalnica sama. Ona v glavnem izdela več paketov z manjšimi in večjimi kritji izmed katerih potem ti izbiraš sebi najbolj primernernega in tukaj se pa potem lahko začnejo uvajat še kakšne izključitve kritij. Samo to je potem na zaqstopniku oz. posredniku in ne na zavarovalnici sami in kot si napisal tudi sam - pri zavarovalnicah obstajajo drugi prijemi za nižanje premij
smile-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.829
113
Citat:
Uporabnik brane_new pravi:
Kaj pa mačke? Se jih da iztrebit? baje strup skozlajo zavestno!
Tisti trenutek, ko pomagaš mačku leteti, se javi nekdo - živalska policoja SIC - in policija pride do tebe, kaznuje (prijavi) kljub temu, da štrajka.
Baje je nekoč bil zakon, da potepuške mačke prijaviš na občino in oni jih morajo odstranit.
Iščem pomoč
smile-1.gif

Kaj točno je tu zdaj poanta v povezavi s temo pogovora? Edino to je jasno, da potrebuješ pomoč, to pa ja.

vesper

Pripravnik
9. feb 2008
122
0
16
Nobena zavarovalnica takega dogodka ne krije. Kot mi je znano niti z doplačilom ali kombinacijami.
Gre res za nepricakovan dogodek, poznam tudi konkretne primere, vendar ta dogodek ni naveden v pogojih med zavarovanimi.

Ko bo možno sklepanje all-risk kritja in tega ne bo med izključitvami bo drugače.

Žal.

Lp

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Torej najde lastnika mačka in ga civilno toži? So serviserji našli kakšen identifikacijski obesek?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.829
113
Civilna tožba? Zaradi 20€ vrednega jermena?
confused-1.gif

V takem primeru pač ni druge, kot da škodo prevzameš nase. Sem to napisal že na začetku pa tudi vesperjev post je povsem jasno napisan, morda bo to kdaj drugače urejeno, zaenkrat je pa to to.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
Rad bi pa videl mačko ki prežre jermen alternatorja in , kaj ima veze to z zakuhanjem vozila, je vse na istem jermenu ? Po mojem so bile to KUNE , oziroma kako veste, da mačka in kaj je bilo z njo, jo je zmlelo ?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Saj se strinjava...
smile-1.gif

Mi pa gre nekam (da ne rečem kam) obnašanje zastopnikov oz. agentov ki govorijo da so ti dali popust in znižali premijo, naredili ekstra super duper ugodno... Nič ti niso dali... Kar je popusta ga je odobrila zavarovalnica, kar so taki majstri naredili so ti podtaknili slabše zavarovanje in prikazali kot ugodno varijanto brez predstavitev posledic.
In to meče slabo luč na celoten sektor zavarovanja.
Če se spomnim smo že enkrat debatirali, da je identično kritje bolj kot ne povsod enako ovrednoteno, ni drastičnih razlik. So pa različni paketi, ki ponujajo različna kritja, kot si rekel. Vendar bi bilo edino prav, da se zavarovanca poduči kaj kakšen paket pri zavarovalnici prinaša. Ampak to pa agentje/zastopniki ponavadi ne naredijo, ker ne razmišljajo dlje kot 5 minut vnaprej. O tem je bilo mišljeno o skledi in pluvanju...

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Jaz imam največ slabih izkušenj z zastopniki Triglava, ki strankam ne povedo da v splošnem kasku ni zajeta toča, kakor je to pri drugih zavarovalnicah, pa za odkup prve škode ne povedo da ga na izračunu ni in ga tudi ni možno imeti.

Sicer pa sem v tej tematiki pričakoval s tvoje strani informacijo, ali Triglav to krije?

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Poznam primer mačka ki je bil zaprt v avtu! Potrgal zice,posral in scal itd.Tudi zavarovalnica je to krila!

Se pa recimo zgodi,da srna iz meje skoči na kabrioleta,se zatakne na platneno streho,užge po boku,spusti kri po zicih in crkne !

Da bi zavarovalnici to dokazal je človek z srno zataknjeno na avtu z policijskem spremstvom šel do zavarovalnice.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Zgolj ideja:
Mogoče bi pa lahko kril iz hišnega zavarovanja lastnika mačke, če ima tudi domače živali zavarovane. Če recimo pes skoči na cesto in imaš ti nesrečo gre iz tega.

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.516
843
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
-za avto proizvajalca X stane rezervni del z vgradnjo na pooblaščenem servisu XXX EUR. V glavnem povsod enako. Ni odstopanj, ni rabatov glede na zavarovalnico. Ista logika velja za vse zavarovalne objekte.

Iz tega sledi, upoštevajoč prvi trditvi, da imajo vse zavarovalnice enake stroške pri škodbem dogodku. Torej morajo nižjo premijo kompenzirati z slabšo kakovostjo storitve/neoriginalnim rezervnim delom/omejitvijo števila dogodkov.

To moraš zelo na široko sklepat, da "sledi". Premija sama po sebi ne more kriti škodnega primera - ker bi sicer zavarovanje bilo bolj ali manj plačilo vnaprej dogodka, do katerega pride. Konkretno pri uni Kii to lahko (ne pa seveda nujno) pomeni tudi, da se da s 550€ priti skozi (= poslovati pozitivno in z dobičkom), z 780€ pa imajo delničarji orgije.

Višina premije ima s ceno škodnega primera približno toliko zveze kot cena izdelka v trgovini s proizvodnimi stroški. Ni čisto nepovezano, močno pa tudi ne. (Seveda pa trgovcem vedno pride prav, če zracionaliziramo zadeve za njih in rečemo, "poceni ni dobro" in "dražje je bolje" in podobno.)

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.421
2.583
113
@Matey
Iskal sem sliko, kjer mi je maček kos kure prinesel v motor, poscal in zasmredil avto.
Da,mački delajo škodo!
Glede na pomoč. Zagotovo mi lahko pomagaš.