Neprimeren komentator Goran Obrez

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
Citat:
Uporabnik dentex pravi:
Edina sreča je, da nam komentatorskih sirot ni treba še vohat, če jih moramo že poslušat. Pri nas lahko tako ali drugače, vsako tele dobi službo na TV-ju ali radiju, pol pa mamo vse sovjetske tekmovalke , ali pa da prihajajo vsi iz totega konca.

Negledljivo in ne poslušljivo. Naši so na žalost podn od podna.

lp D

na vseh bolj ali manj resnih medijih, gredo novinarji/spikerji/komentatorji čez usposabljanje.

ko sem delal še na Anteni, oz. Radijski mreži Infonet, sem samo kot urednik prometnih informacij imel kar precej usposabljanja, kaj in kako, da ne govorim o tem, kako je bilo, ko sem se začel uvajat in pripravljat za delo v etru ...

in upam si trdit, da tudi razni Obrezi, Ališiči in vsi podobni imajo redne tedenske airchecke, kjer je potrebno analizirati delo in ga seveda poskušajo še izboljšati.

I

Izbrisan uporabnik #488

Ampak kakšen od šefov bi mu pa lahko namignil, da se naj manj dere, ker to pa res ni komentiranje. Ni problem Messi, Barca in njegove osebne simpatije z nekim klubom v neki tuji državi, kjer igrajo tujci
smile-1.gif
, ampak nivo podajanja informacij.

Ampak očitno se to dopušča na foptvju. Ko vidim na poročilih tisto Slakovo žensko, ko s kričečim senzacionalnim glasom bere poročila, me kar zmrazi.

Ni problem, če se Obrez od veselja tu pa tam zadere, ampak situacija je takšna, da je praktično cela tkema negledljiva, sploh pa če nastopa Barca
smile-1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
oba sta dobra komentatorja, sem samo čakal, kdaj se bo nekdo ob njiju spomnil, ker dragi moji Slovenceljni, ki vam itak ni nič všeč ...

F1 - vam ni bil všeč Ališič, sta prišla una dva, vam tud nista bla všeč, zdej je Ališič nazaj, spet ni kul
MotoGP - vam tud Gaber ni všeč
Fuzbal - se obdregnete ravno nad vsakim, zdaj že celo nad familijo Obrez

mimogrede - če ste kdaj slišali tiste prave nogometne komentatorje, se ravnotako "živalsko" derejo ...

bonk.gif

Mene motita ta dva bucmana za nogomet (tisti tip v studiu, Bavec ?, se mi zdi pa cisto v redu) in Ivo Milutinoviæ za rokomet/nogomet/zimske sporte/vse po vrsti/multitalent ... in tisti, ki se ga trudijo posnemati. Aja pa Igor E. Bergant s svojimi zaljivimi pripombami, tolerirajo ga samo zato, ker je to nacionalka in tam ocitno ne mores vec pasti ven.

Vsi ostali imajo kaksne prebliske, a so cisto sprejemljivi - recimo Stare prakticno vsakic strelja bedarije, ker ga da pred tekmo malce na zob, pa je kljub temu kar OK, Alisic se dere in lapa trace, ampak je bolj zanimiv kot Niko "Koma" Mihelic, Vilfan se tudi rad poveseli in je na trenutke malo pristranski, ampak ima simpaticen nacin komentiranja, itd. Vecina komentatorjev je kar v redu; ti napacno sklepas da ce kdo omeni kaksno pomankljivost pri nekom, da potem je pa ta fuj in fej. Ni tako.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
pa ne vem, veliko ljudi poznam, pa z veliko ljudmi pogledam fuzbal, ko recimo on komentira, pa še nikogar ni to zmotilo ... ne vem, men je pa on top, ravno zato, ker pade v feeling in te drži pokonci, ne pa da vmes zaspiš ...

je pa res, da ima vsak svoj format podajanja informacij in na podlagi tega se potem tudi gre v to smer, ko pride do usposabljanja ...

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.813
113
40
MB
Citat:
Uporabnik MViper pravi:
Ni res.

Primeren komentator je tak, ki zadeve pozna v nulo. Ko takoj vidi kaj se dogaja na igriscu. Ne pa nedeljski rekreativc, ki je sem pa tja pogledal kaksno tekmo Reala pa Chelseaja, pred tem je pa za kaksen cajteng ali TV malo prevajal novicke in je to to. Ce mu je to tuje, si naj dobi nekega izkusenega sokomentatorja.

mislim da se strinjama, da se nihče ne rodi kompletn ampak se pač uči sproti. Z sokomentatorji pri nas pa je jeba, ker je večina teh nogometnih legend polpismenih, si predstavljaš da bi oblak bil sokomentator?
hysterical-1.gif

aja drugače sta pa obreza bivša nogometaša
wink-1.gif

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Citat:
pa ne vem, veliko ljudi poznam, pa z veliko ljudmi pogledam fuzbal, ko recimo on komentira, pa še nikogar ni to zmotilo ... ne vem, men je pa on top, ravno zato, ker pade v feeling in te drži pokonci, ne pa da vmes zaspiš ...

je pa res, da ima vsak svoj format podajanja informacij in na podlagi tega se potem tudi gre v to smer, ko pride do usposabljanja ...

Poznam Dizzy, sem preživel vrsto let na radiu. Vendar na žalost vsak ki ima 5 minut časa pa nima kej počet, tudi NE MORE in NE SME biti kvazi komentator. Basanje v prazno in nebuloze, ki jih stresa laho predvaja in izvaja svojim prijateljem na privatnih zabavah, dotični gledalec / plačnik pa ima vso pravico, da ga ne prenaša in posluša. Na žalost so slovenski operaterji poskrbeli za svoje in televizijske riti, ki se grejejo tam. Najlepše je pogledat zadevo prek streama in si izbereš komentatorja kot želiš.

To kar počnejo po etru na kanalihtudi na RTVSLO pa je sramota ta novinarstvo in maltretiranje gledalcev.

lp D

I

Izbrisan uporabnik #488

Morda pa gledaš f1 in so te spet osrečili... čeprav še ni v formi, je bil kar miren.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Usposbljanje.. Jaz grem tudi lahko na usposabljanje za novinarja botanike, pa ce pojma nimam in me ne zanima, bom kljub temu gnil pri tem opravilu in podajanju nekih verodostojnih informacij
grin1.gif

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
. Nonstop se dere, kriči v mikrofon, navija za Barco !?, skratka kot Ališiæ v dobrih časih na tvju, katerega pa je rtvslo malo prizemljila.

No glede Obreze, preveč se DERE že za najmanjši "pas" ipd.

p.s. tisti na Akanalu je Dejan Obrez, skratka kar oba brata sta katastrofa očitno.

Čudno da ti reporterji še niso infarka dobili... Enkrat jih bo infarkt, ko se tolko derejo...

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.053
1.269
113
42
Čurliæ je pa ja fejst komentator :D

Drugače pa raje Miheliča kot kakšnega Ališiča.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
na vseh bolj ali manj resnih medijih, gredo novinarji/spikerji/komentatorji čez usposabljanje.

ko sem delal še na Anteni, oz. Radijski mreži Infonet, sem samo kot urednik prometnih informacij imel kar precej usposabljanja, kaj in kako, da ne govorim o tem, kako je bilo, ko sem se začel uvajat in pripravljat za delo v etru ...

No, glede spikerjev, vse slovenske komercialne radijske postaje gladko padejo v kategorijo manj resnih, ker lahko ekipi RTVSLO (V202, RSi, 1. program, ARS) hodijo samo po čike v trafiko.

Če je torej njihov nivo kakšno merilo kvalitete, so tudi fuzbal komentatorji lahko brez problema šalabajzerji.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.813
113
40
MB
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Čurliæ je pa ja fejst komentator :D

Drugače pa raje Miheliča kot kakšnega Ališiča.

lepo te prosim, pri ališiču se vsaj zbudiš ko je kaj rizičnega, pri miheliču prespiš celo dirko
wink-1.gif

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Tega nikoli ne bom razumel. Zakaj pol sploh spremljate F1, ce vas BK za njo, pa so vam aktualni samo karamboli? Pogledas zvecer na sportu highlighte pa je to to..
confused-1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Nikoli nisem redno gledal Formule 1. Če sem ujel na TV sem pogledal štart, mogoče do konca. Ko so skenslali Ališiča sem nehal gledat. Nadležen ampak del Formule 1.
smile-1.gif

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Saj nic ne obtozujem, ce ti F1 ne sede, ti ne sede, ni panike. Samo (ne mislim nate) ne pol Alisica na polno hvalit, ko se pa pogleda vsega skupaj 3 kroge dirke. Jaz F1 spremljam ze 17 let, redko katero dirko zamudim in Alisic mi gre z njegovim forami iz Lady ze 17 let posteno na qurac. Nemscine en drek zastopim in pol ostane precej bora izbira spremljanja F1 z neko decent kvaliteto slike in ne 500 kbps streama. Ce te F1 zanima malo bolj v detajle (posebej tehnologija) je Alisic tu precej nezazelen osebek.

Pa ne samo Alisic. Spremljam pogosto tudi fuzbal; Kje so nasli Sefica za komentiranje in pa razne Milovanovice in Starete, ko jim se izgovorjava velike vecino tujih imen povzroca tezave mi pa tudi ni jasn..

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Lahko se dere KOT aaaaaaaaaaaaaaa, Ne pa KOTTTTTTTT. Ka en motor zariban bi se pol slišal

Nisva se cisto dobro razumela - ko izgovoris recimo 't', je to sestavljeno iz resnicnega t-ja in iz polglasnika, za katerega nimam znaka na tipkovnici (vsaj mislim, da ga ni, nikoli ga nisem prav aktivno iskal, slucajno pa tudi se nisem naletel nanj). No, Obrez razvlece tisti polglasnik nekaj v tri ... ..., kar ima za posledico, da se njegov "kot" spremeni v "kottttttttttttt" (tisto naprej je razvleceno zaradi polglasnika). In to je tisto, kar mi gre izredno na jetra in je tipicno za zanic komentatorje, ki ne znajo javno nastopati.

Prej sem pozabil se enega bedaka: Peter Kukovica (kosarka), kot da bi bil sorodnik teh dveh kekcev, ista govorna napaka z vlecenjem besed v nedogled
jezen.gif