Neprijetna resnica

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Ledeniki so zelo opazna zadeva.
A res? Razen tega, da jih je manj v Alpah pa še kje, se njihovo izginotje sicer ne pozna, vsaj ne toliko, da se človek, živali in rastline ne bi mogli prilagoditi.

Seveda pa so neke meje, ampak empirično jih še vedno ni nihče dokazal, samo statistično. Statistika pa je itak največja laž.

Problem so kot sem že rekel, napumpani mediji, ki pri vsaki omembi globalnega segrevanja trkajo na tenkočutje ljudi s prikazom kakih lačnih otrok v Afriki in Indiji, čeprav to nima nobene veze s tem.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.545
5.094
113
Nekje sem bral, da so stari Rimljani lahko hodili čez Alpe, kjer je danes ledenik ali nekaj podobnega. Torej pred cca 2000 leti je bila snežna meja v Alpah malo višje, kot je danes.
Sicer se jaz ne strinjam s trditvami, da to kar počnemo ni narobe. Vse se nekje pozna, tudi če so bili mogoče ledeniki pred x-leti manjši kot so danes in bodo čez nekaj desetletij.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Saj je dokazano, da so Vikingi na Grenlandiji 1000 let nazaj zganjali poljedelstvo in živinorejo ter da so Rimljani v Angliji gojili vinsko trto.

Ta dejstva se stalno hočejo potisniti v kot in "okoljevarstveniki" vedno omenjajo samo obdobje od leta 1850.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Itak bo človeštvo enkrat samosebe pogubilo! Št. prebivalcev raste, potrebe po hrani tudi. Kaj ko bo enkrat zmanjkalo prostora na rodovitnih poljih??? Spet bojo vojna, in mogla bo ena atomska padit, da bo mal zemljo razbremenila.

Mene tud zanima, kako si idealisti (recimo samooklicani idealisti USA) predstavljajo idealno življenje na zemlji? Kje se bo vse skupaj končalo???

Exactly. Dajmo si bit na jasnem - koga rešujemo? Zemljo? It doesn't give a [censored]. Je prezivela ze boga in pol, med drugim tudi dinozavre, ki so se okoli vlacili precej dlje kot mi, par deset precejsnjih udarcev iz vesolja, par ducatov ledenih dob, itd., etc....
Človeštvo? Spet, who cares.

Sicer pa - idealna Zemlja?

# Maintain humanity under 500,000,000 in perpetual balance with nature.
# Guide reproduction wisely - improving fitness and diversity.
# Unite humanity with a living new language.
# Rule passion - faith - tradition - and all things with tempered reason.
# Protect people and nations with fair laws and just courts.
# Let all nations rule internally resolving external disputes in a world court.
# Avoid petty laws and useless officials.
# Balance personal rights with social duties.
# Prize truth - beauty - love - seeking harmony with the infinite.
# Be not a cancer on the earth - Leave room for nature - Leave room for nature.

http://en.wikipedia.org/wiki/Georgia_Guidestones

evil.gif

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Na prvi pogled zgleda glih tolk resno kot Al Gore.
Drugega pogleda pa ni vredno.

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Ja, 10.000 let nazaj, danes je drugače.
Razlika je v tem, da pred 10.000 leti pijan voznik osla ni mogel naše vesoljske ladje kreširat, danes pa ima pijano človeštvo to moč v rokah. Smo na robu kreša, pa ne mislim, da je globalno segrevanje tu poglavitni faktor.

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
je pa zanimivo recimo, da imajo velemesta svojo klimo, ki se precej razlikuje od okolice ( zakaj je tako je znano, koga zanima si bo že poiskal )
v pekingu ali kako se imenuje ono mesto na kitajskem, keje so bile OI so morali ustaviti tovarne ( ne sveh sicer ), da se je ozračje toliko sčistilo, da je bila zadovoljiva vidljivosti in kaj vem kaj še

Meni je smog čist kul. Vsaj vidim, kva diham
grin1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.384
1.248
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Nekaj se da razložiti z naravnimi podnebnimi nihanji...

Samo tele ideje so pa malo preveč. In res... vsi so nekako pozabili vse najmočnejše svetovne lobije - ZDA (ni podpisnita Kyota), avtomobilsko in naftno industrijo...

Očitno samo da je nekaj dovolj senzacionalno in že ima množice pristašev. Hey, če je na internetu... it must be true.
bonk.gif

Avtomobilska industrije? Tej je vsa CO2 fama v resnici v korist. Vsakih 100 evrov eko opreme, ki jo zložijo v avto, zaračunajo 200 evrov. Ni lepšega kot ljudi skubit na račun EURO4, 5, 6 standardov. Občasno se zbunijo le zato, ker zahtevam z razvojem v resnici ne sledijo ... Ampak tisti hip, ko lahko razvijejo, začnej mastno zaračunavat.
Naftne družbe? Večina se jih je itak že lepo razširila tudi k obnovljivim virom in pobirajo denar za raziskave ...

PS: članek je iz resnega cajtnga, WSJ ...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.384
1.248
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Ledeniki so zelo opazna zadeva.

Samo tistim, ki gledajo le lepo prečiščene in zapakirane podatke + slike in videote, posnete vedno na istih mestih ob istem času leta.
Da se pa recimo led na grenlandiji debeli, to pa očitno ni dovolj opazno ...

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Kot sem rekel... ne spoznam se na to področje.

Lahko pa iz lastnih izkušenj rečem, da se mi zdi, da se je vreme v zadnjih 20ih letih spremenilo. Prav tako lahko zatrdim, da človeštvo ima nek vpliv na planet. V kakšni meri... pa lahko samo ugibam.

Rogue

Pripravnik
26. avg 2009
89
0
6
CO2 je biznis in nič drugega. Važno, da bomo mi plačevali kazni za nespoštovanje Kjotskega sporazuma, ker je pač naš CO2 drugačen od npr. kitajskega
smile-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Lahko pa iz lastnih izkušenj rečem, da se mi zdi, da se je vreme v zadnjih 20ih letih spremenilo.
Saj bi bilo še najbolj sumljivo, če se to ne bi zgodilo.
grims-1.gif

Tudi človeštvo ima nek vpliv na planet, ampak daleč od tega, kar hočejo (kdo bi si mislil) politiki nam dokazati.
Še pomisli, koliko ima povprečna država plusa od te fame. Boš ugotovil, ko se bodo na vseh področjih začeli kopičiti raznorazni CO2 davki in takse, ki se bodo koristili za zdravstvo, kmetijstvo, šolstvo, nove ceste (!), pomoč gospodarstvu in industriji ter tako naprej.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
mogoče ni co2 tako hudo kritilčen , je pa vse onesnaženje in uničevanje narave hodo kritično
malo poglejte pod morsko gladini pa boste videli

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
mogoče ni co2 tako hudo kritilčen , je pa vse onesnaženje in uničevanje narave hodo kritično
Glej, o tem naravovarstveniki ne govorijo, mediji ne govorijo, politiki ne govorijo, Lučke in Trontlji ne govorijo.

Torej tudi nas ne zanima, saj to niso problemi, problem je "strupen", celo "smrtno nevaren" CO2.
zmaga.gif

Zato se vsa ta golazen pompozno zbira v raznih Kjotih, Rio de Janeirih, Borneih, Koebenhavnih in kar je še drugih krajev, kjer premlevajo in premlevajo, kako bodo povprečnemu človeku še bolj zagodli.