Nepravilnosti v UNICEFu?

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.188
3.620
113
Marlbor
Ne darujem niti centa. Je bilo že več krat razkrito, da niti 20% denarja ne gre naprej k pomoči potrebnim. Isto sranje pa Rdeči križ, kjer si glavni talajo več tisoč evrov visoke plače.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Kar se mene tiče samo bejš stran.

Pred zadnjimi volitvami, se je čudežno zadnji mesec št. članov nenormalno povečalo. Izvoljeni kandidat je sam plačeval članarine (oz njegova firma). Tut sam sem imel v prejšnji službi direktivo, da se pač moramo včlaniti in iti volit točno določeno osebo.

Itak je to povsod, samo ko enkrat na lastne oči vidiš oz si udeležen ti pa res slabo rata.

wildude

Fizikalc
24. jun 2008
1.573
29
48
Na kakšen način se da pa čimlažje skenslati od darovanja? Da mi ne bi xyz-krat gnjavili prek telefona, pa se neumorno zahvaljevali (dobil sem občutek, da berejo spisan tekst)? Konc koncev sem pričel z varčevanjem zase, pa se mi bo poznal vsak evro.

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Ne dam niti centa nobenemu, ker toliko kot nakažem ne pride do tega ki ga potrebuje, sploh unicef je katastrofa. Najbolje sploh za SLO bi bil direktni račun tega ki pomoč potrebuje, drugače hitro pride do nepravilnosti. Čeprav kot vidim niso vsi enaki, spremljam predvsem po časopisih kjer se odpre neki trr in potem tja folk nakazuje, čez čas pa objavijo kaj vse so naredili.

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Jaz Unicefu nikoli več. Več kot eno leto sem daroval v tisti akciji Starši otrok sveta, ali kako še. Vedel sem le to, da mi iz računa trgajo. To je vse. Ko sem klical na njihovo številko in sem povprašal, za katere otroke točno gre ta denar in kako se porablja, je bil odgovor da je na internetu vse zapisano. Ko sem želel prekiniti trajnik, nisem dobil odgovorov na mail. Sem šel na banko in smo tam prekinili. Se pa strinjam s Felerjem. Ta akcija od radia Center je bila sedaj super.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik wildude pravi:
Na kakšen način se da pa čimlažje skenslati od darovanja? Da mi ne bi xyz-krat gnjavili prek telefona, pa se neumorno zahvaljevali (dobil sem občutek, da berejo spisan tekst)? Konc koncev sem pričel z varčevanjem zase, pa se mi bo poznal vsak evro.
Če je trajnik, ukineš (v banki, jasno), če "na roke" plačuješ, pa nehaš.

Res, kje je problem?

erikson

Guru
25. avg 2007
22.701
6.472
113
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Je bilo že več krat razkrito, da niti 20% denarja ne gre naprej k pomoči potrebnim.
Na spletni strani imajo tak graf:

UNICEF_izpostavitev_graf.jpg

Žalostno je, ko zaradi pokvarjenega vodstva dobrodelne organizacije pridejo na slab glas. V njih namreč sodeluje tudi mnogo prostovoljcev, ki za svoje delo dejansko ne prejemajo plačila. Taki dogodki pa jim podrejo iluzije in jih porinejo v grdi kapitalistični svet.

Pbutec

20. jul 2007
15.188
3.620
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Žalostno je, ko zaradi pokvarjenega vodstva dobrodelne organizacije pridejo na slab glas. V njih namreč sodeluje tudi mnogo prostovoljcev, ki za svoje delo dejansko ne prejemajo plačila. Taki dogodki pa jim podrejo iluzije in jih porinejo v grdi kapitalistični svet.
Tako kot razni prostovoljci na Rdečem križi in Karitasu, kjer najprej zbrano robo prefiltrirajo za svoje potrebe, ostalo pa gre naprej. Jebeš tako prostovoljstvo, kjer jih je tričetrt zraven samo zato, da bi si kje kaj zase pohaklali. So zraven "prostovoljno" bolj zaradi sebe kot zaradi drugih.

Pbutec

20. jul 2007
15.188
3.620
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Tudi ti si zašel v posploševanje.
Itak, zato pa tem "kvazi" dobrodelnim organizacijam ne dam niti centa. Sem pa že poslal par sms-ov, kjer so v oddajah "Pomagajmo si" in "TV Tednik" zbirali denar za kakšno točno določeno osebo ali družino. Tudi po radiu so zadnjič imeli izvrstno akcijo, kjer se prav čuti ta dobrodelni pridih, pa brez kakšne pridobitnosti in dobičkarstva zraven - kakor pa se po drugi strani gredo na "profesionalnih" ustanovah Rdečem križi, Karitasu, UNICEF-u in podobnih sranjih.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Najbolj zabavno mi je poslušat bivšo šefico, kako so oni delali pošteno, za dobro otrok in blablabla. Ona pa visoko plačo in hči vlečt s sabo na vsako konferenco in srečanje v tujino. Ne na lastne stroške, brez skrbi. Od Unicefa še novoletnih čestitk več ne kupim!

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik wildude pravi:
Če je trajnik, ukineš (v banki, jasno), če "na roke" plačuješ, pa nehaš.

Res, kje je problem?

Kmalu izdam knjigo "Vprašanja brez odgovorov".
Zbiram prednaročila...

grenivka

Pripravnik
1. avg 2007
616
0
16
Reklama kot se šika
cool-1.gif

Pomoje bo upad donacij kar velik. Kolikor jih je še ostalo.
Mene je minilo, ko so študentje, ki so zbirali nove donatorje na čopovi, povedali po koliko so plačani. Po njihovih besedah 8 evrov na uro
crazy1.gif

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Ljudje, te organizacije nikoli ne bodo propadle.......

to so najboljše pralnice keša, donacije so le posrednja stvar...