Nepooblaščen servis za Mercedes - LJ

Vojnik

Guru
16. apr 2017
1.420
961
113
Novi AMGji nimajo garancije?
Seveda imajo. Kupljeni v Sloveniji imajo 2 leti garancije in dodatno še 3 leta jamstva. Problem je, da avto kupijo izven garancije ljudje, ki dajo vse na izgled, nimajo pa za vzdrževanje takega vozila. Klasika. Pooblaščeni serviser dela po navodilih proizvajalca in če je potrebno nekaj zamenjati namesto popraviti ima navadno za to dober razlog in to ne delajo zaradi pohlepa. Rezen seveda pri Alter strankah.

Je pa to res fenomen. ATF in MB Specilasit sta nepooblaščena serviserja. Mehaniki so samouki (beri se učijo na težavah strank, Youtube, internet) pa znajo vse popravit. Res marsikaj znajo, ker kličejo kolege, ki delajo na pooblaščenih servisih, ki znanje imajo zato, ker se udeležujejo vseh šolanj, ki jih proizvajalec predpiše, imajo opremo testerje ipd. Dostope, da naredijo servisne akcije, ipd. Torej vse tisto, kar nepooblaščeni ne more. Razen, če si Alter stranka.

Novi AMG-ji pri teh nepooblaščenih so pa novi zato, ker so stari 2 leti in en mesec in uvoženi iz tujine, kjer je garancije 2 leti in nimajo 3 leta jamstva, kot ga imajo vozila, kupljena v Sloveniji.

Seveda naj vsak vozi kamor želi, meni je vseeno kaj si kdo misli o Emil Frey, jaz sem tam zadovoljen tako z odnosom, kot s cenami. Ko pa ne bom imel denarja za vzdrževanje si bom kupil cenejše vozilo, ker se ne mislim voziti na servis k nekemu ATF v Maribor in iskati dele po netu, kjer bom kaj ceneje kupil, ker mi je za to škoda mojega časa.

Ne mi pa govorit, da je ATF pooblaščen. Lahko po po Evropski zakonodaji postane, ker nihče ne sme preprečiti, da postane pooblačen serviser. Ampak ne bo nikoli. Ker bo bo videl, kakšni so standardi, koliko stane oprema, šolanje, ipd. si bo hitro premislil in dal glavo v pesek.

• Haha
Reactions: sajkek

Vojnik

Guru
16. apr 2017
1.420
961
113
verjetno servise tudi delajo , in dajo štempl.
Verjetno. Ker pri avtu za 200.000 EUR je res pomembno, da je olje 3 EUR cenejše, kot pa na pooblaščenem servisu. Predlagam, da začne ATF še zamaške zbirat za te reveže.

Ali pa naj gre ven z akcijo pošlji ATF5 na 1919, da zberemo denar za lastnike AMG-je, ker je pooblačen servis predrag, da bi tam zamenjali olje.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.862
6.520
113
ne vem, vem pa da šraufajo tudi nove AMGje...

Na uradnih servirsih samo menjavajo, ne popravljajo. Fakt. Ker ni časa in ni znanja. In ko ni garancije, tudi ni denarja, ker pač, pohlep ne pozna meja.

Caki malo zdaj... Ti si rekel sraufajo... Ali pod to steje redni servis? Nadaljnje na uradnih samo menjajo in ne popravljajo. Kaj pri servisih popravljas? Olje, filtre? To pa moram potrditi, da na uradnem za bilokatero znamko menjajo. Niti si nisem mislila, da se to popravlja?

Ce se pa pokvari pa se popravilo placuje pa brzkone avto ni nov. Je samo "kot nov".

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.480
10.717
113
ne vem kaj se zdaj ti sekiraš...ti vozi jajco na uradnega, drugi bodo pa drugam. Pa rešena mica.

Pa še to, ker vidim da se imaš za nekaj več... to da še kdo kupi rabljenjega mercedesa ja voda na mlin zate, ko še nekaj dobiš za starega, če mercedesa izven garancije nebi noben kupil, kako bi to zgledalo... Tako da uživaj v tistem GLA al kaj že maš pa je to to. Pa te naj na uradnem lupajo, kolk vedo in znajo.

• Všeč mi je
Reactions: Valhalla

Vojnik

Guru
16. apr 2017
1.420
961
113
ne vem, vem pa da šraufajo tudi nove AMGje...

Na uradnih servirsih samo menjavajo, ne popravljajo. Fakt. Ker ni časa in ni znanja. In ko ni garancije, tudi ni denarja, ker pač, pohlep ne pozna meja.
Se pravi pooblaščen servis nima znanja, nepooblaščen ga pa ima? Kaj pa hodi na šolanje? Na Youtube? Internet? Kliče kolege, ki delajo na pooblaščenem servisu? Se uči od Alter strokovnjakov?

• Haha
Reactions: Samo Svoj

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.480
10.717
113
Caki malo zdaj... Ti si rekel sraufajo... Ali pod to steje redni servis? Nadaljnje na uradnih samo menjajo in ne popravljajo. Kaj pri servisih popravljas? Olje, filtre? To pa moram potrditi, da na uradnem za bilokatero znamko menjajo. Niti si nisem mislila, da se to popravlja?

Ce se pa pokvari pa se popravilo placuje pa brzkone avto ni nov. Je samo "kot nov".
haklas se na vejice... uzivaj z vojnikom kjerkoli ze ;)

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.480
10.717
113
Se pravi pooblaščen servis nima znanja, nepooblaščen ga pa ima? Kaj pa hodi na šolanje? Na Youtube? Internet? Kliče kolege, ki delajo na pooblaščenem servisu? Se uči od Alter strokovnjakov?
šolanje je tak tak, do neke meje je vredu in potrebno, potem pa še imaš zdravo pamet in izkušnje...tu nobena šola ne pomaga.

ko se ti bo lučka prižćgala na avtu in boš peljal na EF...bodo priklopili in v tisti diagnostični minimalni "uri" povedali, kaj bo ven vrgel računalnik. menjava tega in tega senzorja in komponente , bomo pripravili ponudbo. Lepo te bodo poklicali, in ti bo možakar strokovno povedal, da bo to stalo par k€... kdaj se lahko zmenimo... Ti boš pokimal, vzel malo masti in šel na servis, zemnjali, zahlen in domov...čez 14 dni spet lučka, potem pa se kalvarija začne... po 2 mesecih si pri enem po tvoje "popoldancu" ki pač zadevo enostavno reči, ponavadi kakšna banalna scena. z vezico, kablom, prtgano cevjo in podobno... Tako je pa realno življenje. Ampak kdo si ti da bi to vedel, ti bo avto v garanciji menjal in dalje hodil na kavico. Srečnež. Poleg boš pa še privatnico Jabe vzel. Pa bo nekak.

Vojnik

Guru
16. apr 2017
1.420
961
113
ne vem kaj se zdaj ti sekiraš...ti vozi jajco na uradnega, drugi bodo pa drugam. Pa rešena mica.

Pa še to, ker vidim da se imaš za nekaj več... to da še kdo kupi rabljenjega mercedesa ja voda na mlin zate, ko še nekaj dobiš za starega, če mercedesa izven garancije nebi noben kupil, kako bi to zgledalo... Tako da uživaj v tistem GLA al kaj že maš pa je to to. Pa te naj na uradnem lupajo, kolk vedo in znajo.
Ne nimam se nič za več. Imam nov avto, Mercedes, ker si to lahko privoščim. Ko nisem imel sem vozil Forda. Pač živim v okviru svojih možnosti. In če kdaj spet ne bom imel, sem bom pač prilagodil in kupil nekaj, kar je mojim zmožnostim primerno. Ne bom pa vozil avto po celo Sloveniji, kdo bi ga lahko ceneje popravi, ker mi je škoda časa.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.480
10.717
113
Odvisno, kolk je tvoja popoldanska ura vredna :evil: Izlet v maribor jeseni, ko je martinovo, je lahko prav luštno. :evil:

Vojnik

Guru
16. apr 2017
1.420
961
113
šolanje je tak tak, do neke meje je vredu in potrebno, potem pa še imaš zdravo pamet in izkušnje...tu nobena šola ne pomaga.

ko se ti bo lučka prižćgala na avtu in boš peljal na EF...bodo priklopili in v tisti diagnostični minimalni "uri" povedali, kaj bo ven vrgel računalnik. menjava tega in tega senzorja in komponente , bomo pripravili ponudbo. Lepo te bodo poklicali, in ti bo možakar strokovno povedal, da bo to stalo par k€... kdaj se lahko zmenimo... Ti boš pokimal, vzel malo masti in šel na servis, zemnjali, zahlen in domov...čez 14 dni spet lučka, potem pa se kalvarija začne... po 2 mesecih si pri enem po tvoje "popoldancu" ki pač zadevo enostavno reči, ponavadi kakšna banalna scena. z vezico, kablom, prtgano cevjo in podobno... Tako je pa realno življenje. Ampak kdo si ti da bi to vedel, ti bo avto v garanciji menjal in dalje hodil na kavico. Srečnež. Poleg boš pa še privatnico Jabe vzel. Pa bo nekak.
:aplauz::aplauz::valjamse: Ti si car!

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

luka51

Guru
16. avg 2007
14.398
5.682
113
. Pooblaščeni serviser dela po navodilih proizvajalca in če je potrebno nekaj zamenjati namesto popraviti ima navadno za to dober razlog in to ne delajo zaradi pohlepa. .
Glih zaradi pohlepa. Poglej kako abs pumpo, računalnik ali kaj podobnega. Popravi se za nekaj 10 eur. Novo nekaj jurjev.
Pol kake druge komponente ko moreš zaradi melenkosti menjat vse. Spusti tesnilo za par centov, pooblaščen da nov del.
So že menjali komu tesnilo na kompresorju klime, al so menjali celo? So menjali komu tesnilo na volanski letvi al dali celo novo.
Ogromno je delov, ki se za dosti manjši denar popravljajo in to fantje, ki niso na pooblaščenih znajo.

Primer enega mercedezovega motorja v krajzelru. Nevem kolko mescov na pooblaščenem in pri nas in pri avtoelektronika firmi. Javla napako ki kaže na vse drugo kot to kaj je blo. Pride po šobe ded, ki v glavnem mercedeze šraufa. Se nasmejinin reče daj toti senzor odklopi in avto vžge. Totalno nepovezano z napako ki jo je javljalo. V teoriji nimajo nič skupnega. Ne spomnim se več kaj je blo točno.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.480
10.717
113
ma ja, sej tega je 99%.... sem gledal enga nemca, sraufa vse zivo, voziju mu pa avte iz pooblaščenih oh in sploh servisov. NA BMWju so hotli menjat nek računalnik al neko komponeto za par kilo €...ga je zapeklo in peljal temu mehaniku, ta je potem ugotovil da je šla varovalka, na tej isti varovalki je pa še gretje kljuke, ki pa dostikrat povzroča težave strošek kljuke pa 200€ namesto par kilo, ki itak nič nebi rešilo...to je potem diagnostika...

ali pa PMS sistem in SBC na starih mercedesih, menjave po par kilo €, po večini pa samo reset ali pa menjave rotoraj za par €... in furaš dalje. Tako to gre.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.862
6.520
113
haklas se na vejice... uzivaj z vojnikom kjerkoli ze ;)

ne, ti se malo zapletaš... Jaz sem pa, kot veš, jako natančna.

Kar se pa lučk tiče, pa žal nimam doprinosa k temi. v zadnjih dobrih 15 letih, kar sama plačujem servise in popravila še ni nobena zanimiva zasvetila. Enkrat letno se pokaže en rumen ključ, ki pravi, da je treba na redni servis. Najbrž bi bila pa še manj opazna, če bi mi zdaj našarili po celi kabini cel RGB lightshow s Kitajske. mrbit je pa zato to zdaj tok popularno, da so one na armaturki manj opazne pri nekaterih.

Ne mešaj me v svoje frustracije, sajkek. Ti si moški gwen stefani... kozolčarji so tisti srbski majstri. tisti fuk žnabli so približno tak apel za normalnega, kot vezica, ki AMGja skup drži. S tega vidika razumem, zakaj misliš, da je limita denar. in to ni realno življenje. Realnih, spet ostaja velika večina in si pač ne kupuje avtov, ki si jih ne more privoščiti. Tisto temo poglej, ko jo lahko malce manj čustveno pa z distance, pa boš videl kako nekateri fantki izpadejo v temah o avtomobilih.

• Všeč mi je
Reactions: BojanP in Vojnik

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.480
10.717
113
zate ki kupuješ samo nove (polizdelke :evil:) je pač vsak ki kupi rabljenjega karkoli presegel svoj budžet..češ za novega tak nima, še tega rabljenega ne bo mogel vzdrževat...

In iz tega izhaja vse skupaj, po tvoje mehanikov ne potrebujemo, ker se bo skoz novo kupovalo in bo garancija to pokrivala... malo morgen, sploh glede ekologije. Zavržena misel.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.862
6.520
113
ne vsak, kje pa... marsikdo, ki kupi rabljeno, lahko vzdržuje normalno. nimam jaz ciničnih nasmeškov za tiste, ki kupujejo rabljeno. zakaj neki, s tem nič narobe. Samo za tiste, ki zajemajo s preveliko žlico. V nebo kovanje nekoga, ki z vezicam rešuje "premije" - gwen...

I

Izbrisan uporabnik 474

Misli, da je fora pooblaščencev, da MORAJO delati po navodilih proizvajalca. Ne more en mehanik znotraj pooblaščenca reči "zdaj pa bomo menjali samo tesnilo", če je v bulletinu, da se menja cel del. Predvidoma zato, ker se na del in delo daje garancija. Če bi se izkazalo, da je menjan del bil slab (nov in za sabo potegne še kakšno drugi škodo na avtomobilu, jo krije pooblaščenec preko proizvajalca. Če pa bi delali na svojo pest, pa mora kriti pooblaščenec (ali pa pač katerakoli delavnica) iz svojega žepa...

O Fekonji sem slišal že veliko dobrih stvari, tudi to, da mu je Mercedes oddobril dostop do XSentry digitalne knjige, kar pa lahko stori le in edinole Mercedes in ne nek pooblaščenec ali črni software iz pašnika. Je pa res, da je tip zaseden. Zelo.

In tukaj je naslednji point - ali je meni, kot stranki bolj pomembno, da za redni servis plačaš manj, ampak pač čakaš, ali pa na internetu odkljukaš datum in uro, že vnaprej izveš ceno, pripelješ avto, spiješ kavico, prevzameš nadomestni avto in greš...

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi in Utisevalec

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.480
10.717
113
ne vsak, kje pa... marsikdo, ki kupi rabljeno, lahko vzdržuje normalno. nimam jaz ciničnih nasmeškov za tiste, ki kupujejo rabljeno. zakaj neki, s tem nič narobe. Samo za tiste, ki zajemajo s preveliko žlico. V nebo kovanje nekoga, ki z vezicam rešuje "premije" - gwen...
Toyota probleme na pooblaščencu rešuje z vezicami... po navodilih proizvajalca. To je ok. a ne.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.163
2.474
113
......

In tukaj je naslednji point - ali je meni, kot stranki bolj pomembno, da za redni servis plačaš manj, ampak pač čakaš, ali pa na internetu odkljukaš datum in uro, že vnaprej izveš ceno, pripelješ avto, spiješ kavico, prevzameš nadomestni avto in greš...
Sem vam že zgoraj napisal ATF ni nič cenejši za redne servise, razen če mu ne zviješ roke in sam nosiš dele, česar pa se izogiba - tudi z dolgo čakalno vrsto.