Seveda imajo. Kupljeni v Sloveniji imajo 2 leti garancije in dodatno še 3 leta jamstva. Problem je, da avto kupijo izven garancije ljudje, ki dajo vse na izgled, nimajo pa za vzdrževanje takega vozila. Klasika. Pooblaščeni serviser dela po navodilih proizvajalca in če je potrebno nekaj zamenjati namesto popraviti ima navadno za to dober razlog in to ne delajo zaradi pohlepa. Rezen seveda pri Alter strankah.Novi AMGji nimajo garancije?
Verjetno. Ker pri avtu za 200.000 EUR je res pomembno, da je olje 3 EUR cenejše, kot pa na pooblaščenem servisu. Predlagam, da začne ATF še zamaške zbirat za te reveže.verjetno servise tudi delajo , in dajo štempl.
ne vem, vem pa da šraufajo tudi nove AMGje...
Na uradnih servirsih samo menjavajo, ne popravljajo. Fakt. Ker ni časa in ni znanja. In ko ni garancije, tudi ni denarja, ker pač, pohlep ne pozna meja.
Se pravi pooblaščen servis nima znanja, nepooblaščen ga pa ima? Kaj pa hodi na šolanje? Na Youtube? Internet? Kliče kolege, ki delajo na pooblaščenem servisu? Se uči od Alter strokovnjakov?ne vem, vem pa da šraufajo tudi nove AMGje...
Na uradnih servirsih samo menjavajo, ne popravljajo. Fakt. Ker ni časa in ni znanja. In ko ni garancije, tudi ni denarja, ker pač, pohlep ne pozna meja.
haklas se na vejice... uzivaj z vojnikom kjerkoli zeCaki malo zdaj... Ti si rekel sraufajo... Ali pod to steje redni servis? Nadaljnje na uradnih samo menjajo in ne popravljajo. Kaj pri servisih popravljas? Olje, filtre? To pa moram potrditi, da na uradnem za bilokatero znamko menjajo. Niti si nisem mislila, da se to popravlja?
Ce se pa pokvari pa se popravilo placuje pa brzkone avto ni nov. Je samo "kot nov".
šolanje je tak tak, do neke meje je vredu in potrebno, potem pa še imaš zdravo pamet in izkušnje...tu nobena šola ne pomaga.Se pravi pooblaščen servis nima znanja, nepooblaščen ga pa ima? Kaj pa hodi na šolanje? Na Youtube? Internet? Kliče kolege, ki delajo na pooblaščenem servisu? Se uči od Alter strokovnjakov?
Ne nimam se nič za več. Imam nov avto, Mercedes, ker si to lahko privoščim. Ko nisem imel sem vozil Forda. Pač živim v okviru svojih možnosti. In če kdaj spet ne bom imel, sem bom pač prilagodil in kupil nekaj, kar je mojim zmožnostim primerno. Ne bom pa vozil avto po celo Sloveniji, kdo bi ga lahko ceneje popravi, ker mi je škoda časa.ne vem kaj se zdaj ti sekiraš...ti vozi jajco na uradnega, drugi bodo pa drugam. Pa rešena mica.
Pa še to, ker vidim da se imaš za nekaj več... to da še kdo kupi rabljenjega mercedesa ja voda na mlin zate, ko še nekaj dobiš za starega, če mercedesa izven garancije nebi noben kupil, kako bi to zgledalo... Tako da uživaj v tistem GLA al kaj že maš pa je to to. Pa te naj na uradnem lupajo, kolk vedo in znajo.
Ti si car!šolanje je tak tak, do neke meje je vredu in potrebno, potem pa še imaš zdravo pamet in izkušnje...tu nobena šola ne pomaga.
ko se ti bo lučka prižćgala na avtu in boš peljal na EF...bodo priklopili in v tisti diagnostični minimalni "uri" povedali, kaj bo ven vrgel računalnik. menjava tega in tega senzorja in komponente , bomo pripravili ponudbo. Lepo te bodo poklicali, in ti bo možakar strokovno povedal, da bo to stalo par k€... kdaj se lahko zmenimo... Ti boš pokimal, vzel malo masti in šel na servis, zemnjali, zahlen in domov...čez 14 dni spet lučka, potem pa se kalvarija začne... po 2 mesecih si pri enem po tvoje "popoldancu" ki pač zadevo enostavno reči, ponavadi kakšna banalna scena. z vezico, kablom, prtgano cevjo in podobno... Tako je pa realno življenje. Ampak kdo si ti da bi to vedel, ti bo avto v garanciji menjal in dalje hodil na kavico. Srečnež. Poleg boš pa še privatnico Jabe vzel. Pa bo nekak.
Veliko.Odvisno, kolk je tvoja popoldanska ura vredna
Glih zaradi pohlepa. Poglej kako abs pumpo, računalnik ali kaj podobnega. Popravi se za nekaj 10 eur. Novo nekaj jurjev.. Pooblaščeni serviser dela po navodilih proizvajalca in če je potrebno nekaj zamenjati namesto popraviti ima navadno za to dober razlog in to ne delajo zaradi pohlepa. .
haklas se na vejice... uzivaj z vojnikom kjerkoli ze
Toyota probleme na pooblaščencu rešuje z vezicami... po navodilih proizvajalca. To je ok. a ne.ne vsak, kje pa... marsikdo, ki kupi rabljeno, lahko vzdržuje normalno. nimam jaz ciničnih nasmeškov za tiste, ki kupujejo rabljeno. zakaj neki, s tem nič narobe. Samo za tiste, ki zajemajo s preveliko žlico. V nebo kovanje nekoga, ki z vezicam rešuje "premije" - gwen...
Sem vam že zgoraj napisal ATF ni nič cenejši za redne servise, razen če mu ne zviješ roke in sam nosiš dele, česar pa se izogiba - tudi z dolgo čakalno vrsto.......
In tukaj je naslednji point - ali je meni, kot stranki bolj pomembno, da za redni servis plačaš manj, ampak pač čakaš, ali pa na internetu odkljukaš datum in uro, že vnaprej izveš ceno, pripelješ avto, spiješ kavico, prevzameš nadomestni avto in greš...