Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Nekak nebi jest tega počela na bojlerju v kopalnici, sumim pa da je ta pri nas eden izmed največjih požrtnežev.
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Don corleone..glede komentarja....ogrevanje in položnica...ja logično da ko ste nehali kuriti, da so računi še vedno prihajali enako viskoi...saj popisujejo števce 1 x letno, in predno ne popišejo ne morejo vedeti ali se je nekomu zvišala ali znižala poraba el. energije (razen seveda če jim tega - stanja namreč - sam ne sporočiš).
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Nekak nebi jest tega počela na bojlerju v kopalnici, sumim pa da je ta pri nas eden izmed največjih požrtnežev.
Zvčer ob 22-ih zapiši porabo na števcu (če je dvotarfni....pod št. 2...pa preko te noči izklopi vse ostale porabnike....ajde, če bo TV delal še kako uro ne bo pretirano drugače)..zjutraj ko skočiš na noge (idelano okoli šetste ure), vzami svinčnik v roke ter poglej koliko kWh je šlo preko noči (ena malenkost odpade na hladilnik/zamrzopvalnik) glavnino pa je pridelal bojler. Potem to porabo (razliko v kazanju) pomnoži s številko 3 (torej 3 x 8 ur) pa dobiš neko povprečno dnevno porabo vašega bojlerja.
Tako ni treba nobenih hudih merilcev.
Pa sporoči kako je stanje.
Citat:
Uporabnik Hondi pravi:
vincent vidim da si bojler prevezal
upam da si pazil faza, nula
sploh če nimaš ozemljitve ampak je ozemljitev v bistvu nula
ker če vtikač okol obrneš....
čez palec vsaj 5W po napraviCitat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Jaz si bom ob priliki sposodil tisti "kontrolnik" porabe na elektru, da vidim koliko mi porabijo standby naprave. če me več dni ni v flatu, se najbrž že splača na razdelilcu na gumb pritisnit pa vržeš iz standbya kar nekaj naprav naenkrat (tv, radio, modem,WL, prenosni telefon, dvd, računalnik...)
Citat:
Uporabnik Matko pravi:
čez palec vsaj 5W po napraviCitat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Jaz si bom ob priliki sposodil tisti "kontrolnik" porabe na elektru, da vidim koliko mi porabijo standby naprave. če me več dni ni v flatu, se najbrž že splača na razdelilcu na gumb pritisnit pa vržeš iz standbya kar nekaj naprav naenkrat (tv, radio, modem,WL, prenosni telefon, dvd, računalnik...)
Splača se že zaradi raznih prenapetosti.
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Skrinja, hladilnik (ne boš odpiral prav pogosto ponoči) standby naprave ne bodo požrle niti kw na noč. Ni mu treba iti gledat zjutraj ob šestih, saj takrat itak preklopi na dražji tok in poceni števec ostane do 22 na isti vrednosti.
Če se bojite poračunov, pač večkrat letno javite na elektro stanje števca. Prilaganje stanja je kolikor vem brezplačno, tako da....bo manj strahu ob poračunu. Sploh pa morate to delat če imate najemnike.
Citat:
Uporabnik Floki pravi:
z ugašanjem stand-by naprav bi prihranili v SLO za dve elektrarni na spodnji savi
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Ubistvu....nemogoče, da tolk porabita.