Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
pa ne 100 eur za 5 dnevne tablice...
Ja, okoli 100eur so + zraven dobiš zeleno karto za vse države EU...in tudi s temi rumenimi se sedaj lahko voziš po celi EU teh 5 dni.
Citat:
Citat:
Uporabnik Shipman pravi:
smatram da ne kupuješ avto za 500 evrov, pol bi pa neki kompliciral zarad 20-30 evrov. še obrnu se ne boš, že jih boš tam skadil za prigrizek, kavo itd. razen če boš mel launchbox od doma. 15-dnevne so sicer čist dovolj
Citat:
Osnova za DMV je prodajna cena posameznega novega motornega vozila, ki ne vključuje tega davka in davka na dodano vrednost, pri uvozu pa vrednost, določena v 22. členu Zakona o davku na dodano vrednost (Uradni list RS, št. 89/98). Prodajna cena pomeni ceno, po kateri je kupec kupil motorno vozilo.
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Citat:
Ja, okoli 100eur so + zraven dobiš zeleno karto za vse države EU...in tudi s temi rumenimi se sedaj lahko voziš po celi EU teh 5 dni.
Citat:
Uporabnik gorazdo pravi:
Homologacija je malo manj kot 100 ja (95?);
za eko takso ne vem; naračunal sem si cca 85 EUR (1510 kg) a kot rečeno je še nisem plačal, ker ne vejo koliko naj računajo na kilogram;
DMV je pogoj za homologacijo,... eko taksa pač ne, ker je ne znajo izračunati.
Bom pa menda plačal naknadno, potem ko se bodo zmenili koliko računat. Tako je rekla teta na LPPju (na informacijah - veliko vé, veliko lahko naredi/pospeši, bodi prijazen do nje,... se splača).
Za obračun DMV so gledali ceno po pogodbi (tolk, kot sem plačal - kupoval pri tečnem dillerju; morda bi se drugje dalo kaj zmenit v smislu pogodba tok, ostalo pa napište račun za "servis"...).
http://www.durs.gov.si/si/davk.../davcna_osnova/
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
se mi zdi da so to eni napizdanti ...
ko sem zadnjic jaz vzel avto sem imel v ceni avtomobila tudi tablice.Sem sel vzet se eno prikolico in tam me je prodajalec cudno gledal z rumenimi tablami in mi je zatrdil da se drugje kot po Nemciji s temi ne smes vozit.Ko sem mu pokazal zeleno karto je rekel da tega raje ne kazem policajom
Citat:
Uporabnik gorazdo pravi:
---edit
izračun DMVja sem čakal 2 delovna dneva (Lj šiška), razgradnjo bom verjetno plačal naknadno, ker še ni (bila) znana vrednost točke (kilograma); na homologacijski karton (brez plačanega DMVja tja ne moreš) sem čakal 2 delovna dneva (LPP, baje to zdaj delajo tudi drugje - AMZS itd...)