Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
pa ne 100 eur za 5 dnevne tablice...
Ja, okoli 100eur so + zraven dobiš zeleno karto za vse države EU...in tudi s temi rumenimi se sedaj lahko voziš po celi EU teh 5 dni.
Citat:
Citat:
Uporabnik Shipman pravi:
smatram da ne kupuješ avto za 500 evrov, pol bi pa neki kompliciral zarad 20-30 evrov. še obrnu se ne boš, že jih boš tam skadil za prigrizek, kavo itd. razen če boš mel launchbox od doma. 15-dnevne so sicer čist dovolj
Citat:
Osnova za DMV je prodajna cena posameznega novega motornega vozila, ki ne vključuje tega davka in davka na dodano vrednost, pri uvozu pa vrednost, določena v 22. členu Zakona o davku na dodano vrednost (Uradni list RS, št. 89/98). Prodajna cena pomeni ceno, po kateri je kupec kupil motorno vozilo.
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Citat:
Ja, okoli 100eur so + zraven dobiš zeleno karto za vse države EU...in tudi s temi rumenimi se sedaj lahko voziš po celi EU teh 5 dni.
Citat:
Uporabnik gorazdo pravi:
Homologacija je malo manj kot 100 ja (95?);
za eko takso ne vem; naračunal sem si cca 85 EUR (1510 kg) a kot rečeno je še nisem plačal, ker ne vejo koliko naj računajo na kilogram;
DMV je pogoj za homologacijo,... eko taksa pač ne, ker je ne znajo izračunati.![]()
Bom pa menda plačal naknadno, potem ko se bodo zmenili koliko računat. Tako je rekla teta na LPPju (na informacijah - veliko vé, veliko lahko naredi/pospeši, bodi prijazen do nje,... se splača).
Za obračun DMV so gledali ceno po pogodbi (tolk, kot sem plačal - kupoval pri tečnem dillerju; morda bi se drugje dalo kaj zmenit v smislu pogodba tok, ostalo pa napište račun za "servis"...).
http://www.durs.gov.si/si/davk.../davcna_osnova/
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
se mi zdi da so to eni napizdanti ...
ko sem zadnjic jaz vzel avto sem imel v ceni avtomobila tudi tablice.Sem sel vzet se eno prikolico in tam me je prodajalec cudno gledal z rumenimi tablami in mi je zatrdil da se drugje kot po Nemciji s temi ne smes vozit.Ko sem mu pokazal zeleno karto je rekel da tega raje ne kazem policajom![]()
Citat:
Uporabnik gorazdo pravi:
---edit
izračun DMVja sem čakal 2 delovna dneva (Lj šiška), razgradnjo bom verjetno plačal naknadno, ker še ni (bila) znana vrednost točke (kilograma); na homologacijski karton (brez plačanega DMVja tja ne moreš) sem čakal 2 delovna dneva (LPP, baje to zdaj delajo tudi drugje - AMZS itd...)