Nekaj proti komarjem ??

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Kaj uporabljate? Kaj je najbolje?

Najraj bi nekaj kar vklopim v elektriko in imam mir s tem daljši cas...recimo vsaj teden dva... Trenutno imam te na sliki,ampak to se meni ne zdi da traja dolgo,pa se izklapljat /vklapljat bi moral zjutri/zvecer.

60027330.jpg

Fino je da je proti komarjem,pa pa še kej ožene,pa tudi ni nič narobe.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Že tretje leto uspešno uporabljam RAID v tekočini in z električnim izparilnikom:

raid.jpg

Zvečer gre v vtičnico, zjutraj pa ven in v sobi je mir.
Enako tudi na vikendu, kjer je 'letalcev' več in prav tako ne vdirajo v sobo, če pa so že v njej, pa ne vem, ali se potuhnejo, ali gredo ven, ali jih pobere - važno je, da ne pikajo.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Glih zdej smo dobili v službo eno reklamo za eno zadevo, ki delujena principu svetilke in ventilatorja...svetilka privabi mrčes, ko pa prileti mimo pa ga ventilator posesa....in pazi foro....žuželke lahko potem tudi izpustiš
aplauz.gif

je pa reč okoli 100 EUR.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.004
6.174
113
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Že tretje leto uspešno uporabljam RAID v tekočini in z električnim izparilnikom:

raid.jpg

Enako tudi na vikendu, kjer je 'letalcev' več in prav tako ne vdirajo v sobo, če pa so že v njej, pa ne vem, ali se potuhnejo, ali gredo ven, ali jih pobere - važno je, da ne pikajo.

Koliko vem je v teh tekočinah strup, oziroma živčni strup, ki komarje ne odganjajo ampak jih celo ubijejo. Seveda ni potrebno poudarjat da to ni najbolj zdrava odločitev. Kako je z onimi zadevamai na začetku posta, ki imajo neke tablice noter ne vem, predvidevam pa da je enako. Sploh je problem če imaš v sobi še novorojenčka, kot jaz. Tukaj se s strupi ne mislim igrat. Za na morje sem kupil neko ultrazvočno zadevo v beybicentru, pa se mi zdi da ni hudo učinkovito. Ravnotako so se v sobi znašle te golazni. Edina rešitev mi je bila da sem v spalnici na okno namontiral mrežo od Tese, na balkonskih drsnih vratih pa je to malo večjo problem.

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.343
113
za šankom
tudi jaz sem se lani osal vse teh zdev za pobijanje/odganjanje krvosesov.pač sem riskiral 900€ in v tehrolu nabavil komarnike za 10 oken.se mi zdi da je bila to najboljša naložba kar se tiče stanovanja
smile-1.gif

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.369
89
48
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:

raid.jpg

Koliko vem je v teh tekočinah strup, oziroma živčni strup, ki komarje ne odganjajo ampak jih celo ubijejo. Seveda ni potrebno poudarjat da to ni najbolj zdrava odločitev. Kako je z onimi zadevamai na začetku posta, ki imajo neke tablice noter ne vem, predvidevam pa da je enako. Sploh je problem če imaš v sobi še novorojenčka, kot jaz. Tukaj se s strupi ne mislim igrat. Za na morje sem kupil neko ultrazvočno zadevo v beybicentru, pa se mi zdi da ni hudo učinkovito. Ravnotako so se v sobi znašle te golazni. Edina rešitev mi je bila da sem v spalnici na okno namontiral mrežo od Tese, na balkonskih drsnih vratih pa je to malo večjo problem.
To zadevo sem imel doma in sem po treh dneh vrgel v kanto, ker sem se vsako jutro zbudil z zelo grdim glavobolom. Zgleda da se občutljiv na te strupe.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
preizkusili smo že vse. te zadeve od RAID-a in razne variacije - klone, zadevo z ultrazvokom, zadevo z lučko in 1000 V itd.
nič od tega ni resno delovalo. verjamem, da ima nek učinek ampak mi ga nismo opazili
edino kar vsaj pri nas deluje, je da se namažeš z autanom. drugače pa komarniki , ali pa preko postelje šotorček proti komarjem

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Evo, še en glas za komarnike.
Deluje bp. Če slučajno kakšen zaide noter po kaki drugi poti, pa ga mačke pokončajo.
Ne bi verjel, če ne bi videl, kako visoko lahko mačka z mesta skoči v zrak.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Citat:
Uporabnik Rikolus pravi:
To zadevo sem imel doma in sem po treh dneh vrgel v kanto, ker sem se vsako jutro zbudil z zelo grdim glavobolom. Zgleda da se občutljiv na te strupe.

Verjetno to drži, ker sem takšno kritiko že slišal.
Kaže pa, da pri nas ni nihče občutljiv na ta pripomoček (majhnih otrok nimamo več), pa je to edina rešitev, da se ponoči ne zbudiš zaradi pikov komarja...

Skratka - pri nas pomaga.

tincelj

Pripravnik
1. okt 2008
430
0
16
obalca
tudi mene je vsako jutro bolela glava, ko smo imeli ta Raid v sobi. nas je očitno kar nekaj, ki smo občutljivi na te strupe. je vse letelo po hitrem postopku v smeti.

Fly

Guru
21. jul 2007
2.659
513
113
če je to vklopljeno moraš imeti tudi okna odprta. Midva imava vse odprto in to vklopljeno pa ni nobenega komarja niti glavobola.

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
daj si na okna mreže pa ne boš vklaplal in izklaplal če ti ni. to je najboljša rešitev. no letos komarjev tako ni dosti kot prejšnja leta
zmaga.gif

mistique

Guru
16. jun 2009
14.040
1.843
113
Emona / Carnium
Pošljejo. Kupil na njihovi spletni strani. Prejel v 7. delovnih dneh.
Prvič sem ga uporabil na NZ in od takrat mi je to no. 1 repelent. Je učinkovit v majhnih odmerkih, zatorej ne naročaj na zalogo
smile-1.gif
Nam zdrži ena tuba 2 sezoni.