Citat:
Uporabnik Florjan pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Florjan pravi:
Tu je šola nujna (seveda pa ni zadostna, kot povsod se najdejo nesposobneži).
Citat:
Uporabnik Florjan pravi: Šola je potreben, ni pa nujen pogoj za uspeh (poznaš to iz matematike?).
Zdaj se pa odloči, a je šola nujna ali ne ...
In ne, po mojem mennju šola ni niti blizu nujnosti. Vse, kar v življenju rabiš je veselje do učenja in znanja, prilagodljiv značaj in voljo do dela. Pa seveda zdravo ambicioznost.
Šola je nujna, ni pa garancija za uspeh. Vsi ves čas poudarjate, da pridejo iz šole tudi bedaki. Verjamem!
Nekje na eni drugi debati prav tu, smo že ugotovili:
- za poklice, ki so "fizikalni". šola sploh ni potrebna, vajeniška doba, dober mojster, pa gre, tudi daleč.
- na drugi strani so pa poklici, kjer ni možnosti pridobiti izkušenj, nujna je šola. Ne predstavljam si gradbenika, ki projektira most, pa mora v literaturo po osnove konstrukcij kar sam. Pa ugotovi, da mu manjka znanje matematike za nekatere račune, pa znanje o materialih...
Saj se še sam ne bi peljal čez tak most. Šola ti da potrebno znanje, težje je to, bolj je nujna razlaga in vodstvo učitelja.
Povedal bom primer iz gradbene (ne moje) prav iz Ljubljane.
Ko so pripravljali gradnjo obeh stolpnic na Trgu revolucije (LB in TR3) so poslali nekaj mlajših gradbenih inžinerjev v ZDA na izobraževanje. Stari gradbenik, ki mi je to pripovedoval, je rekel, da to nima nobenega smisla, saj vsi že vse vemo. Pa so se fantje vrnili in prinesli sveža dognanja. Temelji teh dveh zgradb so popolnoma nekaj novega (za tisti čas) in so bili bistveno cenejši od prvotno zamišljenih. Stari je priznal, da se učimo do konca življenja in da je bila zelo to dobra šola.