Neka oseba je sledila moji mami

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.473
7.625
113
Citat:
Uporabnik TRiK pravi:
Tolko lufta pa vseeno imam, da bi zavil malo proti Orlam in Urhu in bi se vmes dalo na samem s kom kaj pogovoriti, ne da te kdo vidi.
wink-1.gif

Sicer je to ena čisto druga zadeva kot cestno sledenje, ampak hipotetično - če bi padla komanda "Imejte tega 24/7 na očeh" - kaj storiti v takem primeru?

dejstvo je, da gres ti lahko v kanalizacijo in se tam dobis se z enim. kar je pomembno je to, da vemo kje si sel not in da probamo ugotovit kdo je bil zraven. Verjetno razumes da o nekih konkretnih zadevah ne moreva razpravljat, ampak stvar je taka da se marsikaj da izvesti, vprasanje pa je za kako ceno in ali je smiselno/ali bo prineslo rezultate.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik TRiK pravi:
Tolko lufta pa vseeno imam, da bi zavil malo proti Orlam in Urhu in bi se vmes dalo na samem s kom kaj pogovoriti, ne da te kdo vidi.
wink-1.gif

Sicer je to ena čisto druga zadeva kot cestno sledenje, ampak hipotetično - če bi padla komanda "Imejte tega 24/7 na očeh" - kaj storiti v takem primeru?

Okoli se začneš prevažat z 500 maxi skuterjem in se giblješ med 14-16 uro
smile-1.gif

Sicer pa ni važno da te majo na očeh, glavno da te majo na pravih lokacijah, tam kje maš pisarno, kamor hodis na kosilo in kam na kave,
doma, na vikendu, s kom se kdaj družiš, to pa je to
smile-1.gif

Če si kit ki premika po 50 kil mesečno v državo, imas tako ali tako avto opremljen z njihovim GPSom, lahko bi še snemali oz. poslusali
kaj se meniš doma, v pisarni,... Na telefon ti itak prisloškujejo, in tudi ta jim zna služit kot gps naprava
smile-1.gif

Ampak dvomim da slovenija premore tako hudega bandita, v zagrebu, beogradu bi se še mogoče kak našel, tu pri nas pa dvomim...
(ok, pustimo bele ovratnike, tisto je spet druga veja v isti panogi)

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
850
22
28
Ja, čisto te razumem! Zanimiv mi je bil edino tisti del o "nevidnosti" - če bom jaz lomastil po eni napol zaraščeni hosti, si težko predstavljam, da bi mi nekdo sledil "neopazno".
smile-1.gif
Da me pa v civilicaziji pokrijete z levo roko in vas ne bom niti registriral, mi je pa nekako jasno.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik TRiK pravi:
wink-1.gif

dejstvo je, da gres ti lahko v kanalizacijo in se tam dobis se z enim. kar je pomembno je to, da vemo kje si sel not in da probamo ugotovit kdo je bil zraven. Verjetno razumes da o nekih konkretnih zadevah ne moreva razpravljat, ampak stvar je taka da se marsikaj da izvesti, vprasanje pa je za kako ceno in ali je smiselno/ali bo prineslo rezultate.

To me je vedno zanimalo vprašat... Omenil si kam kdo gre in s kom se dobi, načeloma ni lažje da imas nekoga tesnega, ki se s tabo
nikjer ne pojavlja, in razne debate on dela zate? Maš en res nujen razgovor z enim modelom, pa si lepo domov pokličeš taksi,
ki te odpelje na kavo, vbistvu pa je taksist oseba s katero si hotel govorit? Ok, to bi blo v primeru da ti prav pred hišo ždijo,
vzamejo v najem stanovanje v bloku nasproti in te gledajo skoz okno...

Ker nevem, jaz če bi se dobil z nekim banditom, bi to prec uredil v ala kinu, lepo ženšče pelješ v kino, in imaš sedež polek modela
smile-1.gif

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
In kako bi to uredu, če ti prisluškujejo na telefonu, netu, v službi, doma itd?

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
850
22
28
To je najbrž vse povezano tudi s cajtom - ne pade policiji vse na krožnik v enem dnevu, ampak traja tudi po x let, da se kaj nabere. In ko vidijo, da jaz laufam, ti hodiš v kino ipd., najbrž sproti prilagajajo scenarije, kako se da največ narediti. Vsega pa niti policija ne more vnaprej predvideti - ko se prvič spustiš s skuterjem v prometni zamašek, jim ziher uideš, ker tega niso pričakovali. V tem primeru se pač splača biti prvi na potezi.
wink-1.gif

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
850
22
28
Če si vnaprej pripravljen, da ti lahko prisluškujejo, se da predhodno organizirati in dogovoriti za varne sestanke in sporočila. Da te pa začopatijo nepripravljenega, si pa itak hladen.
wink-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:

Itak da nemoreš. Se pa na ebayu kupijo motilci za smešno mali denar.

Da ti dajo stanovanje pod mikrofone, pa dobesedno nemores vedet, lahko sumiš, ker zagotovo vedet dokler ga ne najdeš
nemoreš.

Pa tut na telefonu če ti prisloškujejo nemoreš nikakor vedet. Lahko kupuješ simke za 5€ vsake 3 dni, ampak ti ne pomaga kaj dosti,
ker prec vedo koga kličeš in lahko prisloškujejo njim.

Edina zaščita bi bla, da imaš besede tako dobro kodirane, da se vbistvu meniš s kolegom o včerajšni fuzblatekmi, vbistvu pa mu
sporočaš uro in kraj kje in kdaj, ampak take fore načeloma gredo lažje preko šepetalcev ki prenašajo sporočila.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.806
6.568
113
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Imaš dva kurirja, ki sporočila nosita naokoli na USB ključkih. Bin Laden stajl.
aplauz.gif

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Heh, sami mafijci ste se pofočkali v tej temi.
grin1.gif

Da meni sledijo, bi ugotovil šele, ko bi iz bajte stopil na policaja z daljinskim mikrofonom v roki.
grin1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Mah najbolj sigurno je, da ko vidiš da postane vroče, da se začenja dosti dogajat okoli, da ti več lasten kriminalist katerega tedensko
debelo mažeš več neda pravih informacij in je vedno bolj tiho, ali pa naenkrat začne govorit preveč, pol je najboljše se umaknit,
lepo pustiš vse, zadevo prevzame tvoj prvi vojak, ti pa se posvetiš lepo svojemu kafiču, avtopralnici in družini.

Ni težko nahitro začet delat dosti denarja, težko je v pravem delu "zgodbe" iztopit, in to je tista mreža kamor se ribe vedno znova
ujamejo.

Prvih 100 jurjev gre vedno za avto in to je največji problem.

Več ko si delaš, bolj moraš bit tiho, kupiš 2004 metalik zelenega senika dizl, zadaj na šipo senčnik s sliko otroka, zadaj pa nalepka
otrok v avtu. In delaš.

Ne pa X6 in 350g lanac.

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
850
22
28
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Heh, sami mafijci ste se pofočkali v tej temi.
grin1.gif
Ja, in svoje mafijske postopke na glas razlagamo policaju.
wink-1.gif

Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Da meni sledijo, bi ugotovil šele, ko bi iz bajte stopil na policaja z daljinskim mikrofonom v roki.
grin1.gif
Ti si še hiter. Jaz bi se najbrž na sodišču začel praskati po glavi, ko bi izvedel, da so me malo opazovali zadnjih par let.
wink-1.gif

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
850
22
28
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Mah najbolj sigurno je, da ko vidiš da postane vroče, da se začenja dosti dogajat okoli, da ti več lasten kriminalist katerega tedensko
debelo mažeš več neda pravih informacij in je vedno bolj tiho
A ni softi prej ugotavljal, da je Apollo nekam sumljivo redkobeseden zadnje čase?
wink-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Glej jaz vrjamem, da vi tam doli vete zakaj se gre, v mariboru se kotamo po tleh ko vidimo kake naši civilci zganjajo.

model..jaz bi šel s tabo še kdaj na pivo, sam če boš take trosil po formu, boš kot nacinalna nevarnost odtranjen..

in tako sledenje mene zdej bolj zanima, kot pa prenašalci file za paprike.

torej kako se sledi državnemu sovražniku, veleposlanikom, pomebnim facam, kunstelj?, al pa krambergerju, če se vrnemo daleč nazahj.

kaj pravi domišljija

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
850
22
28
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Glej jaz vrjamem, da vi tam doli vete zakaj se gre, v mariboru se kotamo po tleh ko vidimo kake naši civilci zganjajo.
Ja no, kje pa piše, da je kdo od vaju z Apollom v zmoti - lahko imaš ti prav, da je tisto, kar si ti videl, res bilo "tajno" opazovanje, in ima hkrati on prav, da policija tega ne počne tako amatersko. Morda sta bila opazovalca iz "konkurenčne firme", ne s policije.
wink-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.473
7.625
113
Po avtomobilih sodec sta bila policista. Ampak point ki ga zelim izpostavit je ravno to, da sledenja (pravega sledenja po odredbi sodisca) ne izvajajo ljudje ki bi ga ti kadarkoli videl v fabii z anteno.

grem spat. noc. softiæ za ta teden popoldne poklic kej