nej gre v pm ta petrol in drzava, ki jih je spustila z verige

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-380
113
mater vsak teden visje cene tega goriva!

pa kaj je vlada mislila, ko je sprostila trg?

benz se valda rabi, najvecje nujno zlo tega casa, oni dajo pa cene regulirat ponudniku, ki ima monopol. kreteni, kaj naj recem.

13. jul 2011
2.677
626
113
Čaki malo. Ko je bil Petrol še "na verigi" cene niso sledile ceni nafte na trgu?

Se strinjam, da ima Petrol praktično monopol in da to ni dobro. Ampak z reguliranimi cenami konkurence ne bo.
Po drugi strani, se mi zdi, da vsaj zaenkrat tega monopola ne izkorišča.

• Všeč mi je
Reactions: Pepe

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
ni važno, delničar al wc. teza, da sprostijo in da bodo cene padale so govorili, da bo konkurenca naredila svoje je bilo rečeno. pričakovat to ob dveh velikih je utopija.

• Všeč mi je
Reactions: McGiver in tony

igiNo1

Guru
24. feb 2018
1.457
661
113
Pozabili, kaj je IJJ obljubljaL. 1€
Tudi za ceno letnih vinjet. 55€

Hudič je izpolnjevat, ko si na ablasti.

• Všeč mi je
Reactions: tony

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Mene še vedno čudi, zakaj jim ni treba imeti cenikov goriv na vidnem mestu. Za kak denar boš tankal pri večini vidiš še le ko dvigneš ročko in stisneš pištolo.
Po drugi strani pa inšpektorji strogo drkajo gostince, ki morajo imeti cenike strogo po predpisih na mizah, stenah, za šankom.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.813
113
40
MB
vsi ki mislite da mi kot država oz naša vlada bistveno vpliva na cene goriva, v + ali -

no ... ni vam čist dobro. Milo receno.

13. jul 2011
2.677
626
113
Glede na to, da je velik del cene goriva davek, vlada vsekakor ima vpliv. Je pa pri tem čisto vseeno ali je cena goriva regulirana ali ne.
Sicer pa je bilo rečeno, če bo trgovec izkoriščal monopol, bodo cene znova regulirane.

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.807
388
83
Vipavska dolina
KSZ
Ja Janezek dela, oz. delal je le takrat ko je bilo po 1€, zdaj je pa kriva cena na sv. trgu.
A je kdo resnično pričakoval da ne bodo cen dvigovali do (no mogoče je nebo meja...)
In pa še, pri nas (pa verjetno po celi državi) ima Petrol najnižjo ceno, omv ima malce višjo nisem pa danes preverjal kaj in koliko je treba odšteti.

Me pa zanima če kdo slučajno ve, koliko je bila najvišja cena pod šarčevo vlado oz. odkar imamo €, da vidimo do kje lahko gredo (saj ne da ne bodo šli višje).

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
kaj pa zdaj serpentinška sem vlečeš. govorimo, kdo je sprostil cene. je to naredil šarec? cerar? drno?kučan?

• Všeč mi je
Reactions: Konec

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.422
2.583
113
Cena bencina JE bila 1€!
Dajatve/trošarine so bile podedovane iz časov tesarčka
AC vinjeta? Ni edini, ki mu vse pa ne gre.

chart2.jpg

2018 cca 72 $

tab.jpg

Priponke

• chart 3.jpg
    chart 3.jpg
    68,4 KB · Ogledi: 88
I

Izbrisan uporabnik 474

Podobna tema je bila nekaj časa nazaj, še bolj nazaj pa je bila tema, da bi država morala prepustiti oblikovanje cene goriva trgu. Veliko navijanja je bilo v to smer, seveda je pa bil razlog to, da je v sosednji Avstriji bilo gorivo (predvsem dizel) cenejše. Zdaj pa ko gre cena gor, pa v jok in na drevo in bi država morala regulirati cene goriva. Odločite se...

Mimogrede, tudi v Avstriji se je gorivo močno podražilo, čez palec bi rekel da skoraj za enak odstotek, kot pri nas...

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N