Uporabljate neposodobljen brskalnik. Ta ali druga spletna stran morda ne bo prikazana pravilno. Posodobite brskalnik ali uporabite alternativni brskalnik.
Se vam kdaj dogaja, da ste nedosegljivi za klice, v času uporabe mobilnega interneta? Zadnje čase se mi to kar pogosto oziroma vedno dogaja, prej nisem zaznal teh težav. Je za to lahko kriv telefon ali je težava pri operaterju?
Imam Nokio e71, to mi tudi naredi, da mi deaktivira povezavo in ponovno aktivira ob prekinitvi klica. Ampak vseeno mi zelo pogosto telefon ni dosegljiv v času seje. Včasih tudi kdo reče, da sem imel zasedeno, pa imam recimo vklopljen tudi "čakajoči klic".
Kolikor vem, na GPRS/EDGE ne gre hkrati internet+govor (takrat si nedosegljiv/zaseden). Na UMTS-u pa to normalno funkcionira.
Sicer pa to, da si zaseden, ni nujno, da je zaradi interneta - zgodi se, da te v istem trenutku npr. 2 osebi kličeta, ali pa da ti delaš odhodni klic, ko te hoče nekdo poklicat, itd. Čakajoči klic ti v tem primeru nič ne pomaga.
Citat: Uporabnik Chipmunk pravi:
Kolikor vem, na GPRS/EDGE ne gre hkrati internet+govor (takrat si nedosegljiv/zaseden). Na UMTS-u pa to normalno funkcionira.
Po izkušnjah bi jaz tudi rekel, da je tako. Če slučajno pozabim preklopiti na UMTS in snamem kakšen mail, telefon ne dela in javlja zasedeno, česar pri UMTS ni, ne vem pa, ali takrat prekine sejo.
V omrežju ima VOICE ima prednost pred DATO, zato se prenos podatkov prekine...po defaultu je tako, če pa imaš nastavljeno da je prednost DATA, pa si pač zaseden, čeprav ne vem, če se to sploh da nastaviti...
GPRS naprave imajo (so imele?) tri različne pristope oz. so bile klasificirane v 3 razrede: A, B in C.
Kateri je kateri sem pozabil, ampak v grobem je takole: najbolj glup zna biti povezan samo na eno "omrežje", se pravi samo data in nič voice (si nedosegljiv), malo bolj inteligenten zna pavzirat data, če pride voice call, ta napreden pa zna obe povezavi handlat istočasno.
Sem živel v naivnem prepričanju, da so zadnjih 7 let vsi telefoni (vsaj) klase B. Ampak sem z nakupom prvega ajfona treščil na realna tla. In šel raziskovat in ugotovil, da so podobno glupe tudi Nokie (E serije, ki so top klasa)
Ta stran uporablja piškotke, ki vam pomagajo prilagoditi vsebino in funkcionalnosti ter obdržati prijavo, če ste registrirani.
Z nadaljnjo uporabo tega spletnega mesta soglašate z našimi piškotki.