Nedosegljivost v času uporabe mobilnega interneta

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Se vam kdaj dogaja, da ste nedosegljivi za klice, v času uporabe mobilnega interneta? Zadnje čase se mi to kar pogosto oziroma vedno dogaja, prej nisem zaznal teh težav. Je za to lahko kriv telefon ali je težava pri operaterju?

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
To je normalno... Uporabljas 3G ali EDGE, in pri katerem operaterju?

Odvisno je, kako imajo omrezje nastavljeno, kaj uporabljas, etc....

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.497
122
63
V telefonu mas verjetno nastavitev (pr novejsih) da ti gprs sejo da na standby ce te nekdo klice in sprejme klic.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik ahmed pravi:
V telefonu mas verjetno nastavitev (pr novejsih) da ti gprs sejo da na standby ce te nekdo klice in sprejme klic.
Imam Nokio e71, to mi tudi naredi, da mi deaktivira povezavo in ponovno aktivira ob prekinitvi klica. Ampak vseeno mi zelo pogosto telefon ni dosegljiv v času seje. Včasih tudi kdo reče, da sem imel zasedeno, pa imam recimo vklopljen tudi "čakajoči klic".

Chipmunk

Pripravnik
30. jun 2008
366
0
16
Kolikor vem, na GPRS/EDGE ne gre hkrati internet+govor (takrat si nedosegljiv/zaseden). Na UMTS-u pa to normalno funkcionira.

Sicer pa to, da si zaseden, ni nujno, da je zaradi interneta - zgodi se, da te v istem trenutku npr. 2 osebi kličeta, ali pa da ti delaš odhodni klic, ko te hoče nekdo poklicat, itd. Čakajoči klic ti v tem primeru nič ne pomaga.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik Chipmunk pravi:
Kolikor vem, na GPRS/EDGE ne gre hkrati internet+govor (takrat si nedosegljiv/zaseden). Na UMTS-u pa to normalno funkcionira.

Po izkušnjah bi jaz tudi rekel, da je tako. Če slučajno pozabim preklopiti na UMTS in snamem kakšen mail, telefon ne dela in javlja zasedeno, česar pri UMTS ni, ne vem pa, ali takrat prekine sejo.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik Chipmunk pravi:
Seje po mojem ne prekine. Sam na pauzo jo da.
Ja, verjetno bo to bolj res, ker se potem nadaljuje. Je možno, da samo pasovno širino zniža?

godfather

Fizikalc
8. nov 2007
515
72
28
širne planjave Dolenjske
V omrežju ima VOICE ima prednost pred DATO, zato se prenos podatkov prekine...po defaultu je tako, če pa imaš nastavljeno da je prednost DATA, pa si pač zaseden, čeprav ne vem, če se to sploh da nastaviti...

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.470
448
83
GPRS naprave imajo (so imele?) tri različne pristope oz. so bile klasificirane v 3 razrede: A, B in C.

Kateri je kateri sem pozabil, ampak v grobem je takole: najbolj glup zna biti povezan samo na eno "omrežje", se pravi samo data in nič voice (si nedosegljiv), malo bolj inteligenten zna pavzirat data, če pride voice call, ta napreden pa zna obe povezavi handlat istočasno.

Sem živel v naivnem prepričanju, da so zadnjih 7 let vsi telefoni (vsaj) klase B. Ampak sem z nakupom prvega ajfona treščil na realna tla. In šel raziskovat in ugotovil, da so podobno glupe tudi Nokie (E serije, ki so top klasa)
frown-1.gif
Mar so Blackberryji edini, ki to zmorejo?

flajr

Pripravnik
27. sep 2007
375
0
16
Na moji E72 se da na UMTS signalu istočasno telefonirati in surfati po netu, na GPRS/EDGE pa gre podatkovna povezava na čakanje.