ne vidim vseh diskov v windows 7

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.450
9.739
113
EU
Kateri tip napajalnika imaš, da vidimo specifikacije
sprasujem se.gif

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.450
9.739
113
EU
Uf, točno takšnega imam jaz za rezervo. Ima močne linije in težava zaradi napajalnika ne more biti.
SATA kabel je sigurno OK?. Konektorje dobro zaskoči na disku in plošči. Pri sosedu sem imel težave da je DVD zapisovalec občasno izginjal iz sistema. Problem je bil v preplitvem konektorju na DVD enoti od Sonyja. Moral sem SATA kabel zvezati za drugi šop kablov, da se ne premakne iz položaja.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.199
3.824
113
Imel sem že par primerov, ko je en defekten disk blokiral cel sata kanal. Simptomi so bili podobni: problematičen disk je bil enkrat viden, drugič ne, podobbno je veljalo za (sicer ok) disk na sosednjem kanalu.

Treba je testirat delovanje samo z enim diskom (poleg sistemskega) in z izločanjem najti problematičen disk (vključno z optično enoto, če je sata).

Lahko seveda zafrkava krmilnik. Treba je dsati bios v "failsafe" nastavitve in probat če je kaj spremembe. Jaz bi probal še izklopit AHCI innative mode oziroma razne kombinacije teh.

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.830
139
63
Malo off, kateri program uporabim za detaljni pregled HDD, če je še uporaben za delo
sprasujem se.gif

tehnik666

Pripravnik
23. avg 2014
41
0
6
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Imel sem že par primerov, ko je en defekten disk blokiral cel sata kanal. Simptomi so bili podobni: problematičen disk je bil enkrat viden, drugič ne, podobbno je veljalo za (sicer ok) disk na sosednjem kanalu.

Treba je testirat delovanje samo z enim diskom (poleg sistemskega) in z izločanjem najti problematičen disk (vključno z optično enoto, če je sata).

Hvala, tole je pomagalo. Od osmih diskov kar trije niso naredili testa. Brez njih sistem normalno deluje.