Citat:
Uporabnik sass pravi:
Citat:
Uporabnik nacek pravi:
še eden ki je tekstal ?
Dekle, ki jo je na Linhartovi ulici v Ljubljani minuli teden zbil voznik, nato pa zbežal, je v opomin vsem udeležencem v prometu delilo svojo pretresljivo izkušnjo. "Voznik me je samo odvlekel s ceste in me tam pustil ležati," opisuje dogajanje. Označila ga je za strahopetca, hkrati pa se zahvaljuje tistim, ki so ji pomagali.
http://www.24ur.com/novice/slo...jega-glasu.html
mogoče bo zvenelo netaktno, ampak se grem stavit, da dekle je pa sigurno tekstalo takrat. podobno situacijo sem imel jaz lani, ko sta dve srednješolki iz stranske ulice čez pločnik stopili direkt na prehod, obe pa zijali v mobitel. k sreči je bila cona 30, drugače bi šlo na tesno. kriv pa seveda jaz, ker bi ju zbil na prehodu.
sicer ne poznam statistike, ampak bi rekel, da se večina pešcev zbije na prehodih. dejansko je prečkanje izven prehodov bolj varno, saj pešec prej vedno pogleda na cesto, medtem ko na prehodu za pešce marsikdo ne pogleda. semaforiziran prehod pa je najslabši, saj vsi gledamo semafor in ko je zelena, avtomatično stopimo na cesto.
tu se vidi problem naše zakonodaje. jaz bi namesto tega raje predlagal, da lahko ceste prečkaš kjerkoli želiš (z nekaj izjemami, kot so AC, ...), vendar nikjer nimaš prednosti. tudi na prehodu nimaš prednosti. edino če stojiš pred prehodom ti mora vozilo ustaviti in šele takrat smeš prečkati.