Citat:
Uporabnik stieber pravi:
ksz...kot kaže, ruski poslovnež le ne bo obtožen...mi je pa tale primer velikonje dal misliti...toreju, trije so se spravili nanj in ga pretepali (ogromna premoč 3 na 1!!!) in vprašanje, kako bi se končali, če ne bi streljal. Mislim, da bo potrebno spremeniti zakonodajo, v skladu s ktim. 'castle doctrine'!
Po njej iz svoje hiše nisi dolžan bežati pred kriminalci in se imaš pravico braniti. Če bi bilo po moje, bi sprejeli zakon, po katerem ima vsakdo, ki ni bil kaznovan zaradi kaznivih dejanje z elementi nasilja oz prekrški iz istega naslova, pravico posedovati strelno orožje za obrambo v svojih nepremičninah oz (ograjeni) posesti. In če nekdo zaloti nepridiprava nepovabljenega v svojih prostorih, bi bil dovoljšen razlog za uporabi orožja, če se lastnik oziroma stanovalec počuti ogroženega in je v strahu za svoje življenje. Zadostuje izjava, dokazovati ni potrebno. Orožje se seveda sme nositi samo na svojem, na javnem kraju pa nikakor, sme se le prenašati z upravičnim razlogom (prenašanje k puškarju).
Me kdo podpira?
Drugače pa imajo v enem kraju v ZDA predpis o obveznem posedovanju vsaj enega strelnega orožja v gospodinjstvu. Baje se je stopnja kriminala precej zmanjšala.