Ne poveže na drug računalnik

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Iz namiznega na dva prenosnika bi rad povezal računalnike med sabo. Povežejo se vsi preko ruterja ali pa preko kabla. Problem je, da preko obeh najde vse računalnike. Ko na enega stisnem, se ne odpre in pokaže neki error.

omrezna-napaka.jpg

Sem to napako malo preiskal po googlu, pa mi ne rata odpraviti težave. Pojma nimam v čem je problem.

Problem je pa še en, da ko sem pred parimi dnevi vse tri posebej povezal, preko kabla je delalo ok, pa preko routerja je delalo ok, zdaj pa kar na enkrat ne dela, pa kar koli naredim.

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
sem probal zdaj to, pa mi ne rata. Problem je, da se izgubim tam pri 4. koraku ko se gre za neki IP. Problem je da razumem vse, ampak da ne znam. Kaj pa kakšna oddaljena pomoč?

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Problem je, da ko odprem cmd, mi pokaže, da sem v system32, pa ne morem nazaj, med tem, ko tam na sliki kaže, da morem pisati od c:\ dalje, če se razume.

cmd.jpg

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.167
487
83
Ni važno od kod pišeš, drugače pa greš "nazaj" s "cd.." - brez narekovajev.

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
hvala, mi je uspelo. Ampak vseeno mi ne uspe. Ne vem, zakaj windows tako komplicira glede povezave na drug računalnik. Pa ne vem, zakaj mi je prejšnjič šlo, zdaj pa ne gre. Z mojo bi rada ruknila en špil en proti drugemu, pa ne gre povezati dveh računalnikov.