Ne poslje smsa - S3 mini in ostali samsungi

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Greš v sporočila(kuvertica) in pritisneš spodnjo levo soft tipko in imaš na dnu settings.potem pa najdeš message centre.

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
rawr, ena glupa:
A je možno, da ga j.ebe to, da imam vse cifre shranjene 0038641xxx-xxx? Kaj če bi vse spremenil v +38641xxx-xxx? Sicer se mi zdi to neverjetno, da bi zaradi tega to hecalo, ampak kaj pa veš, kaj se plete temu miniju po glavi
grin1.gif

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
bonk.gif
Sem ugotovil zakaj nimam te opcije.
Zato,ker trenutno nimam v telefonu vstavljene sim kartice
grims-1.gif

Predlagam ti,da naložiš še enkrat mobitelov ali pa kakšen drug rom in sem prepričan,da bodo te težave izginile.
P.S.Ali si že kdaj v nastavitvah sporočil:leva soft tipka:eek:bnovil na privzete nastavitve?
Saj v gmail stikih imaš že itak zastavico svoje države z kodo in je povsem brezveze imet še +386 shranjeno pred številko, lahko da je tudi to vzrok da se tepe.

Nazadnje urejeno:

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik upiwaly pravi:
rawr, ena glupa:
A je možno, da ga j.ebe to, da imam vse cifre shranjene 0038641xxx-xxx? Kaj če bi vse spremenil v +38641xxx-xxx? Sicer se mi zdi to neverjetno, da bi zaradi tega to hecalo, ampak kaj pa veš, kaj se plete temu miniju po glavi
grin1.gif

Dobra! Daj za foro dodaj enmu kontaktu isto cifro v drugem formatu nato pa pošlji sms na obe cifri pa ti naj prejemnik javi, če je dobil dva smsa.Za probat je.
smile-1.gif
Pol pa bomo dalje tuhtali, če bo treba.

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Na privzete nastavitve nisem nikoli dal. Bom vrgel zdajle še to.

Sicer je pa res glupo, ker težko rečem, zakaj in kdaj neha delat. Nikoli nisem bil pozoren na to. Prejle se mi je porodila ideja o 00386 in +386.

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
No, včeraj sem dodal k nekemu kontaktu cifro s +386. Pošiljal sem cca 15 smsov na vsako cifro, vse je delalo normalno BP.
Potem pa zjutraj spet hočem poslat sms in tema.
Grem v app manager in pri message zbrišem cache. Grem nazaj v sms aplikacijo in pač ti vrže na default nastavitve in pobriše smscenter številko.
Vnesem smsc številko in pošlje sms normalno.
Potem sem probal spremenit smsc št. v 00386, ampak sploh ne pošlje nič. Mora bit obvezno +386.
Smo že kaj bližje vzroku za to čudno obnašanje??
grin1.gif

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Ne vem
smile-1.gif

google: android wont send sms

Tem je ogromno in sem prepričan, da bi skoraj nekdo že mogel pogruntat zakaj pride do tega. Nisi edini
wink-1.gif

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Mogoče bom s tem searchom kaj našel. Sem pri svojih searcih bil preveč specifičen samo na s3 mini. Bom pobrskal, pa še na RAM bom poklical, če je tam kaj znanega.
Očitno pa bo nekaj med smscentrom in samo aplikacijo. Nekaj se tepe
smile-1.gif

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Sem našel še tole, da zraven pobriše še google service framework(poleg mess.aplikacije) - link
Na nekaterih HTC forumih so govorili o resetiranju/restoranju network nastavitev. Čeprav potem zmanjka odgovorov, ali so rešili zadevo ali ne.

Drugače so na ram2 rekli, da niso še nobene pritožbe glede tega imeli. Rekel je, da bi poizkusil še factory data reset iz telefona. Ampak ne vem, ali bi kaj drugače bilo, ker sem itak že naredil wipe po nadgradnji na 4.1.2.

Potem pa ostane samo še fleshanje na novo. Ampak nekje sem zasledil, da tudi to ni pomagalo, in ker niso odkrili napake, so enostavno zamenjali telefon.

Haha, kere komedije
grin1.gif

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Mislm drama kere komedije
bonk.gif
ti pa znaš komplicirat.
Glede na to,da se s tem zajebavaš že kar nekaj časa(teden dni ali še več) ti priporočam čimprej flashanje novega roma 5 minut dela
grims-1.gif

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Pač zanimivo mi je, zakaj se praktično samo meni to dogaja. Od kje samo pri meni napaka?
Rad bi zvedel vzrok a ne. Če pa ne bo nič bolje še po tem, ko sem zbrisal cache in naredil factory reset, potem bom pa na novo vrgel kak rom gor.

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Ravno zato ker se to dogaja samo tebi.Lahko pa čakaš in raziskuješ še kakšen mesec dni in ko ne boš našel vzroka boš na koncu na novo flashal.

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Citat:
Uporabnik Oktopusy pravi:
Ravno zato ker se to dogaja samo tebi.Lahko pa čakaš in raziskuješ še kakšen mesec dni in ko ne boš našel vzroka boš na koncu na novo flashal.

Rawr, še enkrat hvala za tiste podrobne informacije in linke za flashanje.
Oktopusy,glede na to, da se mi čudno zdi, da je po flashanju čisto iz lepega miru "samo" meni to štalo naredilo, me moti, ker ne vem, kaj pa bo sedaj po flashanju drugače...(No, flashal sem, pa da vidimo sedaj, kaj bo.)
Zato sem hotel najti PRAVI vzrok, ampak ga nismo našli.
Spet še ena glupa - kaj če ga je motil jezik, ker vedno naštimam na angleščino? Skratka, bom javil v temo, ali je po flashanju to izginilo.
Odstranil sem sim, naredil hard reset pred in po flashanju. Zdaj pa da vidimo, a bo treba telefon menjat, ali bo kul
smile-1.gif

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Evo, en teden od nadgradnje in celotnega izbrisa vsega itd. Do danes vse OK.
Danes pa spet ista težava. Tako da druge rešitve kot menjava telefona pač ne vidim.
bonk.gif

Nazadnje urejeno: