ne dela

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
a se lahko kako rešijo podatki iz računalnika. Namreč, se sploh več ne zalaufa. kod da ni toka v njega. Prvo je neka rumena lučka svetila namesto zelene, potem je pa še to nehalo delat.
Mojstri... nasvet prosim.......

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
odvisno kaj je crknilo.... verjetno ti je crknila kakšna komponenta kot je npr. napajalnik ali pa matična plošča. Tvoji podatki na trdem disku so verjetno nedotaknjeni in ti to lahko "reši" že en povprečen poznavalec računalnika, ki zna zamenjati dele računalnika in postaviti sistem na novo.

Praviš, da se računalnik sploh ne zalaufa? torej pritisneš na gumb in ni nobenega življenja od njega? V tem primeru si verjetno lahko povsem miren kar se tiče podatkov.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
ja, tako je. Ponavadi je svetila zelena lučka odspredaj. Potem je bla pa ta ista rumena, No... potem je pa še ta ugasnla za zmerej
smile-1.gif

Napajalnik je zamenjan...pa nič sprememb.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
matična plošča bo verjetno...

če boš kupoval novo je stvar taka, da ti bo računalnik delal naprej brez problema, če boš kupil identično kot si jo imel do zdaj... če pa boš kupoval podobno po karakteristikah, ki pač paše notri se pa zna zgoditi, da se ti windowsi ne bodo več naložili...v tem primeru boš moral nekako dobit podatke dol z diska in na novo postavit sistem.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
ahaa... ne mi zamert ampak jaz sem res nepoznavalec teh zadev. Za matično ploščo sem samo slišal. Kakšna pa je, pa nimam pojma. (ok..neko tiskano vezje) A mi lahko prosim poveš, kter kabel gre recimo v njo... al kako to ugotovim. Računalnik je dost star ene 10 let. Takrat je bil bomba...zdaj je pa "žepni nožek"
smile-1.gif

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Če ne veš kaka je matična plošča kako si pa napajalnik menjal?
Si priklopil vse kable tako kot so bili priklopljeni pri starem napajalniku,tisti 24 pinski gre ponavadi malo bolj težko not?
Določene stare plate pa so rabile še dodatni kabel priklopljen,mislim da sta tam 2rumena in 2 črna kabla.
Podatke z diska lahko dibiš dol tako,da ga kot slave priklopiš na delujoči Pc in iz diska pobereš kar rabiš.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Vzemi ven disk in ga shrani za pozneje. Ko boš imel nov PC, pa ga priklopi. Če pa kaj nujno rabiš, pa priklopi pri kakem znancu. Še najlažje v zunanje ohišje dati in preko USB kabla priklopit.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.595
1.122
113
Titograd
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Če ne veš kaka je matična plošča kako si pa napajalnik menjal?
Si priklopil vse kable tako kot so bili priklopljeni pri starem napajalniku,tisti 24 pinski gre ponavadi malo bolj težko not?
Določene stare plate pa so rabile še dodatni kabel priklopljen,mislim da sta tam 2rumena in 2 črna kabla.
Podatke z diska lahko dibiš dol tako,da ga kot slave priklopiš na delujoči Pc in iz diska pobereš kar rabiš.

Kako pobrati podatke iz ATA diska, na tem kompu pa imam SATA priklope? Stari kalkulator ne pride v winse več, disk je ok, gor pa nekaj kar bi rad rešil.......

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Samo zaradi subjecta sem uletu... in ja, še naprej ne bo delalo. Posta sploh ne grem brat, ker si tega tak subject ne zasluži
evil.gif